به گزارش مشرق به نقل از مهر، وحيد نوروزي افزود: الياف پنبه كوهي يا آزبست مي تواند به ذرات بسيار ريز و نامرئي با قطر كمتر از نيم ميكرون تبديل شود، هنگام تنفس به اعماق شش ها نفوذ مي كند و براي هميشه همان جا باقي مي ماند.
وي اظهار داشت: با گذشت زمان اين ذرات بر اثر تحريكات مداوم مي توانند سبب بروز بيماري آزبستوسيس و ابتلا به سرطانهاي ريه و حنجره شوند كه همه آنها در نهايت به مرگ فرد مبتلا منجر مي شود.
نوروزي تصريح كرد: به خاطر منافع اقتصادي عده اي خاص، تهران قرباني آزبست شده است در حالي كه در اروپا با اين اعتقاد كه آزبست ماده اي سمي است و اثرات مخربي بر محيط زيست بر جاي مي گذارد، استفاده از آن را به صفر كاهش داده اند.
وي اعلام كرد: سه كشور روسيه، چين و كانادا مجموعا 65 درصد توليد آزبست جهان را در اختيار دارند كه از آنها به عنوان مثلت توليد آزبست نام برده مي شود.
نوروزي افزود: كشور ما طي 40 سال اخير مصرف آزبست را از 10 هزار تن به 100 هزار تن در سال افزايش داده كه 90درصد آزبست مصرفي در محصولات سيماني مانند لوله و ورق و 10درصد آن نيز در توليد لنت ترمز و كلاچ مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي اظهار داشت: نيمي از واردات آزبست ايران از روسيه تامين شده و برزيل، قزاقستان و كانادا ديگر تامين كنندگان آزبست كشور ما هستند و مي توان از روسيه و كانادا به عنوان دو كشوري كه با توليد آزبست با سلامت انسانها در ايران و جهان بازي مي كنند، نام برد.
نوروزي تصريح كرد: حدود 8 هزار كارگر به طور مستقيم در 10 تا 15 كارخانه توليد سيمان و حدود 40 كارخانه و كارگاه توليد لنت ترمز و كلاچ مشغول به كارند كه در مقايسه با زيانهاي وحشتناك آزبست براي مردم كشور از جمله 8 ميليون تهراني عدد بسيار كوچكي است.
وي اعلام كرد: در شرايطي كه ميزان استاندارد آزبست در هوا صفر و عددي كه براي آمريكا و اروپا ارائه شده 5درصد هزارم فيبر بر ميلي ليتر است، در تهران اين عدد به طور متوسط سه هزارم فيبر بر ميلي ليتر است و به عبارتي ميزان آزبست هواي شهر تهران تا 60 برابر شهرهاي آمريكا و اروپاست.
نوروزي افزود: سالانه 100ميليون نفر در جهان در مواجهه به آزبست قرار مي گيرند كه 100 هزار نفر از آن ها جان خود را از دست مي دهند و در اين ميان حتي كارگراني كه با لباس هاي خود ذرات آزبست را به خانه هايشان مي برند، اعضاي خانواده به خصوص فرزندانشان را در معرض ابتلا به بيماري هاي ناشي از اين ماده سمي قرار مي دهند.
وي گفت: بهترين راه مقابله با خطرات آزبست حذف آن است و اين در حالي است كه 4 سال از مهلت قانوني براي حذف الياف آزبست در توليد محصولات حاوي اين ماده سمي گذشته اما شهروندان همچنان الياف سرطان زاي آزبست را استشمام مي كنند.
مشاور معاون شهردار تهران در امور محيط زيست با اعلام اينكه آزبست منجر به بروز سرطانهاي ريه و حنجره مي شود، افزود: ميزان آزبست هواي تهران تا 60 برابر شهرهاي آمريكا و اروپاست