۵سال پس از مداخله نظامی غرب در لیبی که به سرنگونی معمر قذافی منتهی شد، ۱۷۰۰ گروه شبه نظامی برای در دست گرفتن قدرت، این کشور را به ویرانه‌ای فاقد نظم و امنیت تبدیل کرده‌اند.

سرویس جهان مشرق -  کشور لیبی یکی از ۱۰ کشور اصلی دارای مخازن نفت در جهان، با مساحت ۱٬۸۰۰٬۰۰۰ کیلومتر مربع چهارمین کشور بزرگ قاره آفریقا و هفدهمین کشور پهناور جهان است. لیبی در آفریقای شمالی با کشورهای مصر، سودان، چاد، نیجر، الجزایر و تونس هم‌مرز است.

لیبی بعد از حمله ناتو               ---                        لیبی قبل از حمله ناتو

 ۹۰ درصد از جمعیت ۶/۵ میلیون نفری این کشور در مناطق ساحلی با دریای مدیترانه زندگی می کنند؛ در مناطق دیگر زندگی قبیله ای در جریان است.

لیبی در سال ۱۹۵۱ به استقلال رسید اما معمر قذافی با یک کودتای نظامی از سال ۱۹۶۹ تا سال ۲۰۱۱ قدرت را در این کشور در اختیار داشت.

۵سال پس از مداخله نظامی غرب در لیبی که به سرنگونی معمر قذافی منتهی شد، ۱۷۰۰ گروه شبه نظامی برای در دست گرفتن قدرت، لیبی را به کشوری ویرانه و فاقد نظم و امنیت تبدیل کرده اند.

اکنون دو دولت رقیب در لیبی بر سرکار است؛ نخست اعضای مجلسی که در انتخابات ژوئن ۲۰۱۴ برگزیده شدند.

اعضای این دولت که توانی برای مقابله با شبه نظامیان و انتقال قدرت نداشتند در شرق و شمال شرق لیبی مستقر هستند و مرکز قدرت آنها در شهر طُبـرُق است.

دولت دوم یا همان مجلس پیشین، موسوم به کنگره ملی عمومی یا دولت وحدت ملی هنوز در طرابلس بر سر قدرت است و حاضر به انتقال قدرت نیست.

در نقشه ذیل مناطق قرمز رنگ تحت کنترل مجلس و دولت جدید که در شهر طبرق مستقر هستند، نشان داده است.
مناطق سبز رنگ تحت کنترل مجلس و دولت سابق است که دولت وحدت ملی نیز نامیده می شوند.
مناطق آبی و زرد رنگ، مناطق تحت کنترل قبیله ها را نشان می دهد.