کد خبر 71116
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۰

رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات عملیات نظامی دانشکده و پژوهشکده علوم دفاعی (دافوس) گفت: همایش سراسری شیوه های رزم ناهمگون به منظور آشنائی با ادبیات جنگ ناهمگون در سطح نیروهای مسلح کشور و همچنین هماهنگی در فهم و برداشتهای کاربران عملیاتی می شود.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، سردار علاماتی افزود: دانشکده و پژوهشکده دفاعی دافوس براساس رسالت محوری خود که تربیت فرماندهان برای دوره جنگ آینده است سعی نموده است براساس تدابیر سردار فرماندهی کل سپاه تغییر و تحول در متون آموزشی خود را بر اساس جنگ ناهمگون در برنامه کاری خود دارد و به همین جهت برای بهره برداری از تجارب کاربران عملیاتی یگانهای نیروهای مسلح سعی دارد محیط آموزشی و محیط اجرایی عملیات را از طریق متون درسی جنگ نا همگون ، بر گزاری همایش های کاربردی به یکدیگر نزدیک و منطبق نماید به همین دلیل بر گزاری این همایش گامی در این جهت است و اگر توجه به محورهای اصلی آن که عبارتند ازبررسی دکترین اصول و مبانی رزم در جنگ ناهمگون،بررسی الگوهای رزمی و پشتیبانی رزمی در جنگ ناهمگون، بررسی سامانه های پشتیبانی کننده عملیات در جنگ ناهمگون بکنیم متوجه می شویم که با عناوین دروس آموزشی منطبق است ، لذا می توانیم از نتایج این همایش در دروس آموزشی بهره جست که می توان تاثیر مستقیم در تصمیم گیری فرماندهان در جنگ ناهمگون آینده داشته باشد، زیرا اگر ما بپذیریم که تهدیدات پیش روی جمهوری اسلامی از ناحیه آمریکایی ها و در یک جنگ نابرابراست در نتیجه باید روشها و شیوه های رزم در محیط ناهمگون را بشناسیم و باشناخت از دشمن و نقاط ضعف و قوت او ،روشهای مناسب برای ضربه زدن به دشمن را به فرماندهان آموزش دهیم.

وی در تشریح جنگ ناهمگون گفت: جنگ ناهمگون و ماهیت درگیری های آینده ،اصول،موازین و معیارهای خاص خود را داردو زاویه جدیداز جنگ رادر آینده بر روی کشورهای باز نموده است و تغیر و تحولات اساسی در مفاهیم جنگ و شیوه های جنگیدن به وجود آورده است و الگوی جنگ از رفتارهای خطی و منظم .و کلاسیک عدول کرده و بر رفتارهای غیر خطی و ناهمگون تبدیل شده است.
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات عملیات نظامی دانشکده و پژوهشکده علوم ادامه داد: تحول در عرصه جنگ آنچنان سریع گسترده و شتابان است که پرداختن به انواع مختلف جنگ و ماهیت آنها بسیار دشوار است . جنگ ناهمگون یکی از از شیوه های جدیددر جنگ آینده است که کشورها را با چالشهای جدیدروبرو می سازد. جنگ آینده ،جنگی است از نظر ماهیت با جنگهای گذشته متفاوت است و فرآینده طرح ریزی ، تصمیم گیری، هدایت و کنترل را در اجرای عملیات متفاوت نموده است زیرا عوامل متغیر صحنه جنگ، دست خوش تغیر و تحولات اساسی شده است یعنی دشمن از حالت متوازن و برابر خارج شده است و با دشمن برابر نبردصورت می گیرد تاکتیکها متفاوت شده است جغرافیای صحنه جنگ گسترده شده است و عوامل انسانی در صحنه جنگ گسترده شده است و عوامل انسانی موجود در صحنه جنگ به یکی از متغیره های اساسی مبدل گشته است . فناوری نظامی باعث ا فت در کاربردسلاحهاگشته و شکاف عمده تجهیزاتی و تسلیحاتی بین طرفین درگیر وجود داردکه همه و همه باعث تغیر در ماهیت جنگ شده است.
وی با اشاره به عناصر اصلی فرهنگ و دفاع و پایداری در مقابل دشمن تصریح کرد: فرهنگ دفاع از مجموعه عوامل و ابزارها و روشها تشکیل میشود که هر کدام از این عوامل جای بحث دارد. اما باید توجه داشت در فرهنگ اسلامی محرک و مولد اصلی در همه صحنه ها انسان است اگر انسان بتواند اواوصاف مدافعان را به راحتی تحصیل کند و به سهولت به دیگران منتقل کند انسانی محرک و مولد خواهد بود و اگر همگانی شود رفتار جمعی آن غالب جامعه خواهد شد و فرهنگ مقاومت پایداری و دفاع مانند آن چه در سال دوران دفاع مقدس ظهور نمود به جامعه و قلب انسانهانور میدهد . حضرت امام خمینی (ره)در جلد 16 صحیفه نور ص 135می فرمایند ملتی که عشق شهادت در دل زن و مردکوچک و بزرگش جوش می زند و برای شهادت بر یکدیگر سبقت میگیرند و از شهوت حیوانی و دنیا گریزان بوده و عالم غیب و رفیق اعلی را باور کرده اند ، با این خسارت هر چند بزرگتر باشد از صحنه خارج نمی شوند.
سردار علاماتی افزود: عناصر اصلی فرهنگ دفاع در ادبیات اسلام به نظر امام (ره) عشق به شهادت، سبقت در میدان مبارزه برای شهادت، ایمان قلبی به خدا و رفیق اعلی، رویگردانی از ظواهر دنیای فریبنده، پرهیز از شهوات حیوانی و هوای نفسانی و تحمل خسارات بزرگ در راه مبارزه است و اگر این ویژگیها سر مشق قرار نگیرد ، عنصر اصلی فرهنگ یعنی انسان محرک و مولد را نخواهیم داشت.در جنگ ناهمگون در مقابل دشمن نا برابر اعلی رغم این که ما باید از روشها ، تاکتیک های ابداعی و نوین در مبارزه استفاده کنیم ولی اصلی ترین عنصر در محیط جنگ ناهمگون بهره برداری از قابلیتها توانمندیها و ابعاد انسانی است زیرا روحیه جوانان با نشر و توسعه و فرهنگ ایثار و شهادت به قول امام (ره) میتواند همه انتظارات فرهنگی و سیاسی را پاسخ داد. و ضامن ارزشها و استقلال کشور است .
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات عملیات نظامی دانشکده و پژوهشکده علوم دفاعی (دافوس) در پایان تاکید کرد: از کلیه کسانی که میتواند به هر شکلی فرهنگ پایداری و مقاومت را که محصول اسلام و 8سال دفاع مقدس است مشارکت نمایند تقاضا دارم مارا یاری کنند تا بتوانیم در مراکز آموزشی و پژو هشی جوانان را تربیت و به جامعه دفاعی کشور روانه سازیم که در علم عمل به خدا متکی باشند وبا ایمان وعشق سرشارشان به خدا ، هیچ قدرتی را برتر از قدرت الهی نداند.