کد خبر 711904
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۳

معارضان هنوز نتوانسته‌اند تصمیمی برای حضور در مذاکرات آستانه اتخاذ کنند، برخی از آنها می‌گویند که عدم حضور، تأثیر منفی بر معارضان دارد و برخی دیگر مدعی هستند که اهرم فشار به روسیه را در اختیار دارند.

 به گزارش مشرق، گروههای معارض سوری در حال نگارش ملاحظات خود در قبال اسنادی هستند که از مسکو در نشست آستانه دریافت کردند.

معارضان تا کنون موفق نشده اند برای حضور یا عدم حضور در دور چهارم مذاکرات آستانه تصمیم قاطعی اتخاذ کنند و در حال برگزاری نشستهایی برای نیل به این امر هستند.

روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» گزارش داد که سه روز پیش در آنکارا، با حضور مقامات روس، دیداری میان گروههای معارض برگزار شد که در واقع مقدمه ای برای نشستهای آستانه است.

یک منبع معارض در این زمینه اعلام کرد که نشستها بیشتر بر پرونده «افراد بازداشتی و مین روبی» متمرکز بوده و معارضان نیز دو سند «کمیته قانون اساسی و مدیریت مناطق آتش بس» را رد کردند.

برخی از منابع معارضان تأکید کردند، پس از اینکه مسکو در بحران سوریه به بازیگر اصلی و اساسی بدل شده، نمیتوان در آستانه حضور پیدا نکرد و نمیتوان بدون حضور مسکو به راهکاری برای حل بحران دست یافت.

به گزارش الشرق الاوسط، معارضان موضوعات مبارزه با تروریسم و آتش بس را از نشست ژنو به مذاکرات قزاقستان (آستانه) منتقل کردند که این مسئله مشروعیت و تضمینی برای این مذاکرات است.

برخی از منابع حاضر در گروه ائتلاف ملی معارض سوریه نیز اعلام کردند که در خصوص حضور در آستانه میان معارضان اختلافات زیادی وجود دارد و مدعی هستند که مسکو به وعده های خود عمل نخواهد کرد.

ولی در عین حال برخی از اعضای این گروه بر این باورند که عدم حضور معارضان، تأثیر منفی بر آنان خواهد داشت.

«هشام مروه» مشاور حقوقی ائتلاف معارضان بر این باور است که بعید نیست معارضان تصمیم عدم مشارکت در مذاکرات آستانه را اتخاذ کنند و مدعی شد که معارضان امروز اهرمی برای اعمال فشار به روسیه در اختیار دارند.

از سوی دیگر، «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که کشورش قصد دارند به مشارکت در این مذاکرات ادامه دهد و به گفته وی روسیه و ترکیه قادر هستند مشکلات منطقه را حل کنند.

منبع: فارس