به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از خانه ملت ، در نشست علنی صبح امروز مجلس، علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال مصطفی کواکبیان درباره علت عدم تحویل موشکهای اس 300 از سوی روسیه به ایران تصریح کرد: وزارت امور خارجه برای پیگیری این موضوع اقدامهای سیاسی و حقوقی مختلفی انجام داده است و با جدیت این موضوع را پیگیری میکند.
وزیر امور خارجه با بیان این که زمان امتناع از تحویل موشک اس 300 به ایران مهرماه سال 89 صادر شد، افزود: سخنگوی وزارت امور خارجه در نخستین اقدام این وزارتخانه اعتراض ایران را اعلام کرد.
صالحی با بیان این که وزارت امور خارجه با احضار سفیر روسیه اعتراض خود را به موضوع امتناع از تحویل سامانه موشکی اس 300 به ایران اعلام کرده است، گفت: گنجاندن این موضوع در محورهای سخنان مقامات ایران در دیدار با همتایان روسی ازدیگر اقدامهای این وزارتخانه بوده است.
وی ادامه داد: پیگیری پرداخت خسارت عدم تحویل موشک اس 300 از سوی روسیه به ایران یکی دیگر از اقدامهای وزارت امور خارجه درباره این موضوع است.
وزیر امور خارجه با بیان این که سفیر ایران نشستهایی را با رئیس آژانس فدرال فنی – نظامی روسیه داشته است، یادآور شد: مسئولان این وزارتخانه اقدامهای لازم را برای هماهنگی انجام داده است.
صالحی با بیان این که وزارت امور خارجه برای پیگیری موضوع امتناع روسیه از تحویل اس300به ایران اقدامهای حقوقی فراوانی را انجام داده است، تصریح کرد: برگزاری نشست با مسئولان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و طرح دعوی در دادگاه پاریس که قرار است 18 مهرماه برگزار شود از جمله این اقدامها است.
وی ادامه داد: طرف روسی برای منصرف کردن ایران از پیگیری طرح دعوی که در پاریس در حال برگزاری است، پیشنهادهای مختلفی را ارائه کرده است.
صالحی افزود: وزارت امور خارجه از مواضع اصولی خود درموضوع امتناع روسیه از تحویل سامانه موشکی اس 300 به ایران عقب نمینشیند.
صالحی با بیان این که اصل مساله در موضوع تحویل موشک اس 300وارد است و کسی تردیدی در آن ندارد، یادآور شد: روابط بینالملل پیچیدگیهای خاص خود را دارد. امتناع روسیه از تحویل موشک اس 300 به ایران علتهای فراوانی دارد که با توجه به این که در صحن مجلس قرارداریم نمیخواهم از زبان بنده این علتها مشخص شود.
صالحی ادامه داد: وزارت امور خارجه با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اقدامهای لازم را در پرونده تحویل موشک اس 300 انجام داده است و غرامتهایی را نیز دریافت کرده است.
وی با یادآوری این مساله که طرح نیروگاه بوشهر 37 ساله است، تصریح کرد: آلمانها که نخستین مجری این طرح بودند پس از پیروزی انقلاب اجرایی شدن این طرح را ادامه ندادند و با مشکلهای فراوان روسها با ایران قرارداد بستند و هم اکنون این نیروگاه به شبکه سراسری متصل شده است.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: این وزارتخانه در پیگیری موضوع امتناع تحویل موشک اس 300 با تمام توان به فعالیت خود ادامه میدهد.