سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. با توجه به نزدیک شدن به روزهای داغ انتخابات، ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
اصولگرایان «کوتاهقد» هستند؛ ما خوبیم...
«متاسفانه جناح اصولگرا بخش عمدهای از نیروهای کیفی خود را به روشهای مختلفی از دست داده و جریان اصولگرایی در اختیار جمعی از نیروهای ضعیف و "کوتاهقد" قرارگرفته است... این افراد برای اداره کشور فاقد رشادت لازم هستند.»
او همچنین میافزاید: در اینجا دو مساله وجود دارد. یکی رویکرد رو به بیراهه تندروها که هیچگاه منجر به اداره مطلوب کشور نمیشود و بیشتر منجر به فضای شعاری و تنشآلود با قدرتهای جهانی شده و امکانات اقتصادی کشور را اتلاف میکند. در هیچ دورهای شاهد نبودهایم از شعارهای تندروها، پیشرفتی برای کشور حاصل شده باشد. مساله دوم نیز فقدان نیروهای «قدبلند» و کارآمد در این مجموعه است. نیروهایی مانند حجتالاسلام ناطق نوری در زمانی که فعالیت در عرصه سیاسی یک رجل قابل و مقتدر بود، اما امروز از این مجموعه کنارهگیری کرده است.
یادداشت مذکور تحت عنوان «قدبلندی در جمنا نیست» منتشر شده است.[۱]
*شیرزاد در حالی مدعی کوتاهقدی رجال حاضر در جبهه مردمی نیروهای انقلاب و اردوگاه اصولگرایان شده است که اولاً این جریان سیاسی خاص یا همان اصلاحطلبان هستند که طی ۱۵ سال گذشته در هیچ انتخاباتی نتوانستهاند رأی اکثریت مردم ایران را از آن خود کنند.
و ثانیاً از باب رندی باید اشاره کرد که «کوتوله سیاسی» جریانیست که:
۱_ ۳ لیدر اصلی آن به دلیل اقدامات ضد امنیتی و غیر قانونی در حصر و انزوا هستند.
۲_ به دلیل گذشته تاریک خود حتی از معرفی «کاندیدای رسمی پوششی» هم در انتخابات ۹۶ ناتوان است.
۳_برخی جریانهای خارج از کشور صراحتاً از آن حمایت کردهاند.
۴_دروغ بزرگ تقلّبش در سال ۸۸ به اثبات خاص و عام رسیده است.
۵_داغ تحریم انتخابات مجلس نهم را در پیشانی خود دارد.
۶_و عدم توجه به مردم و نشنیدن صدای آنها یکی از خصلتهای رفتاری آن است که چهرههای این جریان نیز بارها به آن اشاره کردهاند.
بدیهیست که مخاطبان محترم میتوانند با نگاه دوباره به این حقایق، قضاوت بهتری درباره «کوتولگی» سیاسی داشته باشند.
گفتنیست، شیرزاد در نوشته خود تلاش کرده است مبحث تندروی را نیز به جبهه مردمی نیروهای انقلاب نسبت دهد که این کار یک تاکتیک نخنما و دستچندم است که توسط نیروهای صف ستاد اصلاحات هرازگاهی اظهار میشود...
***
مراجع بزرگ قم و بدنه حوزه حامی روحانیاند!
«مراجع بزرگ قم و بدنه حوزه علمیه نیز با حسن روحانی همراه است و به نظر میرسد که او با این حمایتها بتواند در انتخابات پیش رو، آرایی بیش از آرای سال ۹۲ کسب کند!»[۲]
*بدیهیست که نظر مراجع معظم و طیفهای مختلف حوزه علمیه توسط خود آن اعاظم اعلام خواهد شد و ادعای یک اصلاحطلب در لابهلای یک یادداشت در یک نشریه الکترونیکی بیشتر به یک حرف ناراست شبیه است تا واقعیت...
فاضل میبدی کسی است که سال گذشته در ویژهنامه نوروزی شرق نوشته بود: اگر نان نباشد، نماز و روزه و سایر فرایض را ادا نخواهیم کرد. (او البته توضیح نداده بود که نظرش درباره حصر پیامبر مکرم اسلام و اصحابشان در شعب ابیطالب و یا شرایط حضرت سیدالشهدا در روز عاشورا که جان خویش را هم در راه نماز دادند، چه بوده است؟)
این فرد زمانی هم طی اظهارتی که در سایت جماران منتشر شده بود، اظهار کرد: «تنها کار سیاسی امام پنجم (ع) تغییر شکل سکّهها بود!»[۳]
***
جلاییپور: جهانگیری همین روزها انصراف میدهد
او گفته است:
«به طور کلی دو نظر در مورد ثبتنام یک کاندیدا در کنار آقای روحانی وجود داشت. عدهای در جبهه اصلاحطلبان اعتقاد داشتند که کاندیدایی غیر از آقای روحانی در جبهه اصلاحات وجود ندارد و نباید کاندیدایی به موازات آقای روحانی در انتخابات معرفی کرد. و نظر دیگر هم اتفاقا تاکید زیادی داشت که کاندیدای جریان اصلاحات تنها آقای روحانی است، اما ممکن است اتفاق پیشبینی نشدهای وجود داشته باشد. این افراد به استناد سخنان رئیس دولت اصلاحات و آیتا...هاشمی تاکید داشتند که در زمان ثبتنام در کنار آقای روحانی بهتر است شخص دیگری در کنار آقای روحانی کاندیدا شود. این افراد که به حضور یک فرد درکنار روحانی اعتقاد داشتند معتقد بودند این شخص باید توسط آقای روحانی و با هماهنگی با وی کاندیدا شود که این اقدام هم صورت گرفت. درست برخلاف اقدام آقای رهامی و کواکبیان که در اقدامی غیر تشکیلاتی راه افتادند و به صورت فردی ثبتنام کردند. جهانگیری قطعا بعد از اینکه نتایج صلاحیتها معلوم شود به نفع روحانی کنارهگیری خواهد کرد. آقای جهانگیری حتی ستاد انتخاباتی نمیزند بلکه در ستاد روحانی فعالیت خواهد کرد. البته آقای روحانی قادر است به خوبی از عملکرد خودش دفاع کند.»[۴]
*فرضی که آقای جلاییپور مطرح کرده محتمل است اما در قبال آن بایستی به این حقیقت آگاه بود که جهانگیری به هیچ وجه حمایت رسمی ستاد اصلاحطلبان را با خود ندارد و اینکه به درخواست لیدر اصلاحطلبان نامزد شده یا به درخواست رئیسجمهور روحانی، مسئلهایست که به نظر هیچگاه مشخص نخواهد شد...
جالب آنکه حتی «محمدجواد حقشناس» به تازگی در یک مصاحبه اعلام کرد که رئیسجمهور روحانی اساساً مخالف کاندیداتوری جهانگیری بوده است.[۵]
درباره جهانگیری همچنین باید دانست که علیرغم آنچه گفته میشود، او ید بیضایی ندارد که بتواند انتقادات سایر کاندیداها علیه رئیسجمهور روحانی را پوشش داده و یا از حجم آنها بکاهد و بر همین اساس به نظر میرسد اهداف دیگری نیز در پشت پرده کاندیداتوری او وجود داشته باشد.
گفتنیست، اصلاحطلبان به دلیل پرونده سال ۸۸ خود، توانایی معرفی یک کاندیدای رسمی در انتخابات ۹۶ را ندارند و از طرفی به دلیل کارنامه ضعیف رئیسجمهور روحانی هم با احتمال بزرگ شکست وی در انتخابات مواجهاند.
تحلیلگران معتقدند این ۲ حقیقت سبب شده است که آنها در خفا قید حضور رسمی در انتخابات ریاستجمهوری را زده و از همین روست که عنوان کردهاند آقای روحانی «کاندیدای رسمی» آنها نیست و ایضاً حاضر به حمایت رسمی و صدور بیانیه در حمایت از جهانگیری هم نیستند.
نظر تحلیلی این است که اصلاحطلبان با طراحی یک بازی «أنا شریک»، به این شکل عمل خواهند کرد که درصورت باخت روحانی عنوان میکنند که مسئولیتی بر عهده آنها نیست و در صورت پیروزی رئیسجمهور نیز اعلام «أنا شریک» نموده و معرفی خود بعنوان پایگاه اصلی رأی دولت خواهند کرد.
گفتنیست، تمرکز اصلی اصلاحطلبان در انتخابات ۹۶ بر «انتخابات شورای شهر» معطوف شده است که متأسفانه طیف اصولگرایان و نیروهای ارزشی در این زمینه با کمکاریهایی مواجه است.
***
۱_ http://armandaily.ir/fa/Main/Detail/۱۸۳۳۹۷
۲_ http://omidiraniannewspaper.ir/detail/۸۲۱۹
۳_ http://tabyin.ir/node/۴۵۹۵۴
۴_ http://www.isna.ir/news/۹۶۰۱۳۰۱۳۹۰۴
۵_ http://www.mashreghnews.ir/news/۷۱۳۰۸۰