به گزارش مشرق، پرویز سروری عضو شورای شهر تهران با اشاره به ردصلاحیت معنادار برخی از کاندیداهای اصولگرای انتخابات شورای شهر گفت: بهعقیده بنده این اقدام حرکتی کاملاً سیاسی بوده و هدف مهندسی انتخابات است، ادامه داد: هیئت نظارت مسئولیت اصلی خود را فراموش کرده و امروز خود را زیرگروه یک جریان سیاسی میداند که بهدنبال تأمین نقطهنظرات و خواستههای آنهاست. ردصلاحیت عناصر رأیآور لیست خدمت براساس ادعاهایی واهی هیچ توجیهی جز اینکه مدیریتی در حال انجام است تا بهتعبیری مدیریت صندلیهای شورای شهر را در اختیار بگیرد، ندارد.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران تصریح کرد: ما هم در بررسی صلاحیتها بهشدت نسبت به این افراد گلهمند هستیم و هم دغدغههای زیادی در برگزاری انتخابات داریم چرا که سابقه خوبی از جریان اصلاحات در برگزاری انتخابات وجود ندارد و اگر به خاطر داشته باشید در انتخابات مجلس دوره ششم کار به جایی رسید و تخلفات گسترده بهحدی بود که تنها با حکم حکومتی مقام معظم رهبری مجلس رسمیت پیدا کرد، از این رو با توجه به اینکه در انتخابات پیش رو هم ناظرین و هم مجریان از مجموعه یک گروه سیاسی هستند که در مجلس ششم سابقه تلخی از خود به جای گذاشتهاند این نگرانی وجود دارد که ابتدا انتخابات را مهندسی کنند و اگر به نتیجه نرسیدند اتفاقی مانند مجلس ششم دوباره رخ دهد از این رو باید تمهیدات لازم برای جلوگیری از سوءاستفاده و ایجاد این وضعیت اندیشیده شود.
سروری تصریح کرد: بررسی صلاحیتها نشان داده قرار است برخوردی جناحی با انتخابات شوراها صورت گیرد و بهتعبیری این تصمیم سیاسی و حزبی اخذ شده که این جریان باید به کرسیهای شورای شهر تکیه کند. موردی که با آن برخی دوستان ما را ردصلاحیت کردند مربوط به بند «د» ماده 26 قانون است که به ابراز وفاداری به قانون اساسی اشاره دارد.
وی افزود: ابراز با التزام متفاوت است هرچند ما معتقدیم که همه باید ملتزم به قانون اساسی باشند اما قانونگذار موضوع را سهل و ساده گرفته و به موضوع ابراز وفاداری اکتفا کرده است. اگر با یک نگاه موسع به موضوع نگاه کنیم یعنی بگوییم این موضوع به التزام به قانون اساسی دلالت دارد این سؤال مطرح میشود که افرادی که در فتنه 88 اصل 110 قانون اساسی و فصلالخطاب بودن فرمایشات مقام معظم رهبری را نادیده گرفتهاند و به نهادها و شوراهای منبعث از قانون اساسی بیتوجهی کردند و با حرکتهای خیابانی بهدنبال گرفتن نتیجه بودند چرا امروز تأیید صلاحیت میشوند.
سروری تصریح کرد: آیا آنها التزام عملی به قانون اساسی داشتند؟ آیا آنها جمعبندی رهبری را بهعنوان فصلالخطاب پذیرفتند؟ آیا قانون اساسی را بهعنوان یک نهاد رسمی زیر پا نگذاشتهاند؟ چرا کسانی که در زمان فتنه حتی سابقه بازداشت و زندانی داشتند امروز بهراحتی مورد تأیید قرار میگیرند اما کسانی که سابقه دفاع از انقلاب را دارند امروز بهصورت گسترده ردصلاحیت میشوند؟
وی گفت: همین امر نشان میدهد یک نگاه سیاسی برای مهندسی انتخابات وجود دارد و این موضوع دغدغههای ما را بهشدت افزایش میدهد، با وجود این، ظرفیتهای کشور به پای یک گروه سیاسی قربانی میشود. اینکه چهرههایی را که بهنوعی پرچم جمهوری اسلامی بودند یا قهرمانهای المپیک را بهبهانههای مختلف ردصلاحیت میکنید و کسانی که پیشنهاد 10 میلیون دلاری برای پذیرش تابعیت یک کشور را رد کردند و یا حتی کسانی که در گذرگاههای سخت دل ملت ایران را شاد کردند ردصلاحیت کنید چهمعنایی دارد؟ آیا کسی با قهرمانهای کشورش اینگونه برخورد میکند؟
سروری افزود: اگر قرار است ورزشکاران در شورای شهر نباشند مردم باید آن را رقم بزنند نه اینکه یک گروه سیاسی تشخیص دهد چهکسی باید باشد. متأسفانه با این بهانه که نمایندهای بهخلاف رأی آنها رأی داده و باعث شده آنها نتوانند شهرداری را قبضه کنند امروز از آن انتقام سیاسی میگیرند و بهبهانههای واهی آنها را ردصلاحیت میکنند.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر گفت: ما تلاش میکنیم رایزنی و گفتوگوهای لازم در این زمینه انجام شود اما آنها نیز میخواهند برنامهها و زمانبندی ما را برهم بزنند و تا دقیقه 90 ما را درگیر تأیید صلاحیتها کنند تا در برنامههای تبلیغی و ارائه توانمندیهای لیست خدمت با مشکل مواجه شویم اما قطعاً در این خصوص با مراجع بالاتر گفتوگو خواهیم کرد.