کد خبر 716290
تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۰

حامیان تروریستها در سوریه به هر شیوه ای اعم از حمله موشکی تا حمایت مالی، تسلیحاتی و درمانی در حمایت از آنها روی می آورند و در این میان صهیونیستها نقش پر رنگ تری ایفا می کنند.

به گزارش مشرق، رژیم صهیونیستی یکی از طرفهایی است که از بحران سوریه بیشترین نفع را می برد به همین دلیل بسیار تمایل دارد که جنگ در سوریه ادامه یابد تا دولتی که همسو با سیاست های این رژیم و همپیمانان آن است در سوریه روی کار آید.

تل آویو از آغاز بحران در سوریه تاکنون به شیوه های مختلف در راستای تحقق اهداف خود یعنی براندازی دولت سوریه و ویران کردن شهرهای سوریه گام برداشته است.

این رژیم علاوه بر کمک های فراوان به تروریستها و درمان زخمی شدگان آنها هر جا که گروههای تروریستی در خطر قرار گرفته اند به حمله نظامی به خاک سوریه به بهانه های مختلف روی آورده است و بهانه های مختلفی از جمله حملات از داخل سوریه  یا بهانه های دیگر را مطرح کرده است اما در واقع همه این تحرکات تنها به یک سبب بوده است و آن ناتوانی تروریستهای مورد حمایت آنها در برابر عملیات های موفق و دستاوردهای چشمگیر ارتش سوریه و همپیمانان آن.

اخیرا جنگنده های اسرائیلی با دو موشک موضع نظامی ارتش سوریه را در قنیطره هدف قرار دادند و رسانه های صهیونیستی این حمله را در پاسخ به سه خمپاره شلیک شده از خاک سوریه به منطقه ای در جولان اشغالی در شمال سرزمین اشغالی توجیه کردند ادعایی که همانند حمله شیمیایی به  خان شیخون فاقد هر گونه توجیه استراتژیک و نظامی برای انجام آن از سوی ارتش سوریه می باشد.

صهیونیستها که در جولان حمایت های آشکار و پنهانی از تروریستها داشتند حضور کنترل شده آنها را در منطقه جولان به منظور ایجاد سد دفاعی در برابر حملات احتمالی ارتش سوریه مورد بهره برداری قرار دادند. تقویت نظامیان این رژیم در منطقه و حملات به مواضع نیروهای مسلح سوریه در این راستا بود.

در واقع زمانی این حمله از سوی صهیونیستها به قنیطره شد که ارتش سوریه موفق به بازگشایی راه اصلی دمشق به قنیطره شد و این از لحاظ لجستیک به تسهیل انتقال تجهیزات و نیروهای نظامی از دمشق و قنیطره کمک می کرد و از همین رو به سوی اهرم زور رفت.

حمله موشکی رژیم صهیونیستی که بامداد پنجشنبه ۲۷ آوریل به یکی از مراکز نظامی در حومه دمشق انجام شد، نیز در این راستاست.

در واقع رژیم صهیونیستی در هر زمانی که نفس تروریستها به شماره می افتد و ارتش سوریه و نیروهای همپیمان آن در حال پیشروی هستند یا خود مستقیما وارد عملیات می شود یا آمریکا را تشویق به حمله نظامی می کند.

هدف اصلی رژیم صهیونیستی حذف کردن نقش سوریه به عنوان پل دسترسی ایران به گروههای مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین است.

آنگونه که ارتش سوریه اعلام کرده است این حمله از داخل اراضی فلسطین اشغالی و از طریق موشک به تاسیسات نظامی در اطراف فرودگاه دمشق صورت گرفته که علاوه بر اینکه می توان هدف آن را به گونه ای تحریک دولت سوریه برای مقابله به مثل و فرصت یافتن برای  ورود گسترده تر نظامی این رژیم به جنگ سوریه دانست؛ اما اگر از منظر دیگر به موضوع بنگریم و اینکه چرا رژیم صهیونیستی با موشک به تاسیسات نظامی اطراف فرودگاه دمشق شلیک کرد و از جنگنده بهره نبرد پاسخ آنرا می توان در واکنش اخیر ارتش سوریه در ردیابی جنگنده های رژیم صهیونیستی دانست که آنها را مجبور به این حمله موشکی کرده است.

اما آنچه درباره حمله موشکی امروز رژیم صهیونیستی به اطراف فرودگاه دمشق می توانیم بگوییم این است که تل آویو به خوبی روند جبهه های جنگ به ویژه درحومه دمشق را دنبال می کند و نظاره گر شکست تروریستهای مورد حمایت خود در برابر ارتش سوریه است.

طی روزها و هفته های اخیر خبرهای خوبی برای ارتش سوریه و محور مقاومت و اخبار نگران کننده ای برای تل آویو شنیده شده است. تروریستها در برخی مناطق حومه دمشق به علت محاصره و فشار ارتش سوریه  مجبور به تن دادن به توافق خروج به دیگر مناطقی که هم پیاله هایش حضور دارند شده اند و در برخی مناطق دیگر از جمله القابون نیز عملیات موفق ارتش سوریه همانند تازیانه ای تروریستها را تار و مار کرده است.

این در کنار دیگر موفقیت های ارتش سوریه به ویژه در حومه حماه و حومه حلب و دیگر مناطق سوریه است. این وضعیت برای اسرائیل و همپیمانان آن از جمله سعودی ها مناسب نیست و باید تحرکی انجام دهند.

موضوع زمانی اهمیت بیشتری می یابد که به اطلاعاتی که رابرت استیل افسر سابق سیا درباره تامین هزینه عملیات خان شیخون در سوریه از سوی رژیم صهیونیستی و عربستان ارائه داد، توجه کنیم. یکی از مشهورترین افسران اطلاعاتی آمریکا در فاصله سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۸ فاش کرد که چگونه این دو یعنی عربستان و اسرائیل هزینه عملیات خان شیخون را تامین کردند.

اکنون که صهیونیستها و سعودی ها از حمله آمریکا به پایگاه الشعیرات به دنبال اتهام ساختگی ضد دمشق درباره حمله شیمیایی به خان شیخون در ادلب آنگونه که باید بهره ای نبرده اند؛ بازهم خود صهیونیستها وارد عمل شده اند.

آنچه صهیونیستها را وحشت زده کرده، دستاوردهای محور مقاومت است. این نکته زمانی اهمیت پیدا می کند که «اسرائیل کاتز» یکی از وزیران رژیم صهیونیستی در مصاحبه ای مدعی شد که در جلسات اخیر با مقام های کاخ سفید و نمایندگان کنگره آمریکا از آنها خواسته است تا فشار تحریم ها را ضد ایران و حزب الله افزایش دهد.

وی مدعی شد: ما می خواهیم به این درک برسیم که توافق میان آمریکا و اسرائیل نباید به ایران اجازه دهد تا نیروهای نظامی ثابت در سوریه چه به صورت هوایی و زمینی داشته باشد.

به اعتقاد ناظران امور سوریه، صهیونیستها از پیشروی های ارتش سوریه و همپیمانان آن و تقویت محور مقاومت سخت نگران هستند و به همین منظور به حملات دیوانه وار روی آورده اند.

این حملات به منظور بالا بردن روحیه تروریست های شکست خورده برای ادامه جنگ است. در واقع این اقدامات صهیونیستها به مثابه تلاشی برای به تعویق انداختن شکست تروریستهاست اما نمی تواند تروریستها را نجات دهد.

این تحرکات رژیم صهیونیستی زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که به موازات آن به اقدامات و تحرکات آمریکایی ها و همپیمانان منطقه ای آنها بنگریم. به اعتقاد تحلیلگران و ناظران امور سوریه، آمریکا به دنبال ایجاد منطقه امن در بخش وسیعی از درعا و قنیطره و از سویی تسلط بر شرق سوریه و قطع ارتباط آن از عراق است.

از سویی آمریکایی ها به دنبال تشویق گروههای مسلح در غوطه شرقی دمشق هستند. بشار اسد رئیس جمهور سوریه چند روز قبل از طرح اردن برای اعزام نیرو به جنوب سوریه با هماهنگی آمریکا خبر داده بود.

همین اطلاعات بود که ارتش سوریه را به بادیه الشام کشاند و ارتش سوریه تحرک سریعی از طریق حومه شرقی دمشق انجام داد و منطقه امن احتمالی آمریکایی ها و همپیمانانش را بست.

تلاش های آمریکایی و همپیمانان اسرائیلی و منطقه ای آنها در واقع دمیدن در کالبد در حال احتضار تروریستهاست که نمی تواند نتیجه ای عاید آنها کند.

گروههای مسلح از کمبود شدید نیرو رنج می برند و مجبور به فرار و عقب نشینی برای نجات باقیمانده افراد خود هستند اما با تاکتیک هایی که ارتش سوریه به کار می بندند آنها نمی توانند کاری از پیش ببرند.

هم اکنون غربی ها، صهیونیستها و هم پیاله های منطقه ای آنها از هیچ تلاشی برای حفظ مزدوران خود در سوریه دریغ نمی کنند از اقدام نظامی گرفته تا حمایت همه جانبه رسانه ای و تبلیغاتی و استفاده از همه ابزار.

حمله رژیم صهیونیستی را می توان هل دادن و یا به عبارتی سرپا نگه داشتن تروریستها در حومه دمشق و دیگر مناطق سوریه دانست و در این میان وظایف میان حامیان تروریستها تقسیم شده است؛ علاوه بر حمایت مالی و تسلیحاتی برخی کشورها از جمله سعودی ها از گروههای تروریستی در سوریه، آمریکا، غربی ها و  رژیم صهیونیستی با اقدام نظامی به وظایف خود در زمینه روحیه بخشیدن و حفظ گروههای مسلح ادامه می دهند و رسانه های آنها نیز به کمک می آیند.

اما نکته دیگری که درباره حمله امروز رژیم صهیونیستی به اطراف فرودگاه بین المللی دمشق باید گفت ایجاد رعب و وحشت در میان شهروندان سوری و هدف قرار دادن زیر ساختهای آن و همانطور که قبلا گفته شد سیاست تخریب و ویرانی سوریه است. تروریستها معمولا پس  از هر حمله نظامی آمریکا یا اسرائیل دست به تحرکاتی می زنند و امروز نیز گروه موسوم به جیش الاسلام از شروع یورش در جبهه حوش الضواهره در غوطه شرقی دمشق ضد ارتش سوریه خبر داده است.

منبع: مهر