کد خبر 71778
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۱

معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران از رتبه بندی موتورهای جستجوگر ایرانی فعال در کشور خبر داد و گفت: از ماه آینده لیست برترین موتورهای جستجوگر فارسی توسط مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت اعلام خواهد شد.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از مهر، مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت بیش از یک سال است که نسبت به رتبه بندی برترین سرویس دهنده های اینترنتی اقدام کرده و در هر ماه 10 شرکت ارائه دهنده اینترنت برتر را براساس تست سنجش سرعت اینترنت به کاربران معرفی می کند. این مرکز از این پس نیز قصد دارد برای اطلاع کاربران ایرانی نسبت به معرفی برترین موتورهای جستجوگر فارسی در کشور اقدام کند.

علی اصغر انصاری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از ماه آینده موتورهای جستجوی ایرانی که در وب فعال هستند رتبه بندی خواهند شد اظهار داشت: این موتورهای جستجو از طریق مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت از قوی به ضعیف دسته بندی شده و معرفی می شوند.
 
وی هدف از انجام این طرح را حمایت از موتورهای جستجوی ایرانی و نیز اطلاع رسانی به کاربران عنوان کرد و گفت: به رغم آنکه موتورهای جستجوگر ایرانی دارای ضعف هایی از نظر ساختار فنی هستند اما چنانچه در فاز رقابت قرار گیرند می توان امیدوار به رفع این کاستی ها بود.
 
انصاری با بیان اینکه از ماه آینده لیست موتورهای جستجوگر برتر ایرانی به صورت ماهانه به کاربران اعلام می شود، موتورهای جستجوگر فعال در کشور را حدود 15 سایت برشمرد و خاطرنشان کرد: موتورهای جستجوگر فارسی را براساس اطلاعاتی که از آنها اخذ می شود مقایسه می کنیم به نحوی که تعداد صفحات، زمانهای پاسخگویی و امکاناتی مانند دیکشنری در رتبه بندی این موتورهای جستجو مدنظر قرار می گیرد.
 
معاون سازمان فناوری اطلاعات ایران تصریح کرد: این اقدام علاوه بر ایجاد رقابت میان فعالان این بخش باعث مرتفع شدن ویژگیهای فنی موتورهای جستجو در ایران نیز می شود.
 
اواخر مرداد سال گذشته رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از راه اندازی موتور جستجوگر ملی خبر داد و اعلام کرد که ایران برای جوابگویی به نیازهای داخلی می خواهد موتور جستجوگر ملی راه اندازی کند و حتی این طرح ملی در برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور پیش بینی شده است.
 
در آن زمان مدیرکل تحقیق و توسعه سازمان فناوری اطلاعات ایران در تشریح آغاز به کار این پروژه گفت: پیشنهاداتی در مورد نام این طرح ارائه شده که وزیر ارتباطات از عنوان "یاحق" برای نام این موتور جستجوگر یاد کرده است؛ اما با گذشت حدود یک سال از اعلام این پروژه به نظر می رسد سیاست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اجرای موتورجستجوگر ملی تغییر یافته و این وزارتخانه قصد دارد نسبت به ارتقای موتورهای جستجوگر داخلی فعلی اقدام کند و تنها به یک موتور جستجوی ملی واحد بسنده نکند.