کد خبر 718160
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۵

روز کارگر که باید لحظاتی برای جشن و شادی این قشر زحمتکش باشد، تبدیل به شعار عزا عزا شده چرا که سیاست‌های نادرست اقتصادی و عدم اجرای اقتصاد مقاومتی مانع از رونق کسب و کار شده است.

به گزارش مشرق، هر ساله روز جهانی کارگر، در تکریم مقام و منزلت کارگران جشنی برپا می‌شد که تمام کارگران و مسئولان کشور در این روز برای رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی این قشر زحمت‌کش جامعه برنامه‌ریزی ویژه‌ای می‌کردند، اما این رویداد رنگ و بوی دیگری پیدا کرده و خبری از جشن و شادی و سرور نیست و به قدری این مشکلات افزایش پیدا کرده که روزانه شاهد نه تنها تداوم بیکاری جوانان و مخصوصاً فارغ‌التحصیلان هستیم که شاغلان در کارگاه‌های کشور و بنگا‌ه‌های اقتصادی در حال بیکار شدن هستند.

اتفاقی که در چند سال گذشته شدت گرفته و در دولت یازدهم به مرحله‌ای از بحران رسیده چرا که عدم وجود برنامه‌ریزی و سیاست‌های دست در مسیر اشتغال کشور منجر به خاموشی بیش از 60 درصدی بنگاه‌های کشور شده است.

امسال روز کارگر برای کارگران کشور شیرین و همراه با خاطرات خوش نیست و این موضوع بارها و بارها در رسانه‌ها مطرح شده بود که کارگران کشور شرمنده خانواده خود هستند. اما رئیس جمهور و اعضای کابینه‌اش چندان میلی به شنیدن این انتقادات نداشتند.

تا اینکه صبح امروز در اتفاقی نادر کارگران کشور با حضور در مرقد امام خمینی، حین سخنرانی حسن روحانی رئیس جمهور شعارهایی سر دادند که واقعیت‌های بازار کار را نشان می‌داد و نوعی عزاداری را به جای جشن و سرور در روز کارگر به نمایش گذاشتند.

افزون بر مشکل رکود اقتصادی، فرصتهای شغلی داخلی با واردات بی رویه و قاچاق کالا از بین می‌رود.

امروز کارگران که با حداقل حقوق 900 هزار تومانی باید جواب خانوار 4 نفره خود را بدهند، با حضور در محل سخنرانی رئیس جمهور انتقاد تند خود را به وضعیت نامناسب بازار کشور مطرح کردند.

روز کارگر نه تنها برای کارگران ایرانی شیرین نبود، بلکه بخشی از کارمندان، فرهنگیان و اقشار مختلف مردم از وضعیت موجود خسته و نسبت به آینده خود نگران هستند.

کارگران کشور انتظار داشتند که مسئولان کشور با توجه به شرایط فعلی بنگاه‌های داخلی را به برخی مناسبات بین‌المللی از جمله برجام ترجیح می‌دادند و طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری، اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار خود قرار می‌دادند، تا اکنون شاهد شعار عزای جامعه کارگری و کارفرمایی نبودیم.

براساس گزارشات مرکز آمار ایران هر ساله منتشر می‌شود، نرخ بیکاری از ابتدای شروع به کار دولت یازدهم از 10.4 درصد به 12.2 درصد رسیده است و در سال گذشته بیش از 500 هزار کارگر بیکار و نزدیک به 2 میلیون نفر از اعضای خانوار آنان با مشکلات جدی معیشتی مواجه شدند.

این گزارش‌ها نشان می‌دهد که بیش از 3 میلیون نفر در کشور بیکار هستند که با احتساب خانوار آنها حدود 12 میلیون نفر درگیر مساله اشتغال و نبود امنیت شغلی هستند.

منبع: فارس