مشرق - بیش از 32 سال از ایجاد یکی از مهم ترین نهاد های انقلاب یعنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می گذرد و در طی این دوران ثابت شده است که «اگر سپاه نبود، کشور نیز نبود». سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که اولین ماههای پیروزی انقلاب شکل گرفت، در دوران دفاع مقدس و در برابر جنگ تحمیلی صحنه های ماندگاری را در کنار دیگر نیروهای کشور خلق نمود. پس از پایان جنگ به دلیل ماهیت انعطاف پذیر سپاه، بخش ویژه مهندسی جنگ در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) وارد دوران معروف به سازندگی شد که تا به امروز به عنوان سرآمد سازندگی پیش آمده است.
از دیگر سو با توجه به تغییر و پیچیده شدن ماهیت تهدیدات جدید انقلاب اسلامی از تهدایدات سخت به سوی تهدیدات نرم، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تعریف ماموریت پاسداری از انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران در جبهه فرهنگی وارد فازهای جدیدی در این حوزه شده است.
بدین منظور و در راستای اهداف فوق «دکترین پاسداری فعال» بعنوان دکترین پشتیبانی کننده استراتژی های جدیدی پاسداری در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. فتنه 88 و مواردی که دوران پس از آن بوجود آمده نشان داده است که علی رغم تلاش های انجام شده به دلیل متناسب نبودن برخی از اقدامات نسبت به تهدیدات نرم،- علی الخصوص در حوزه فرهنگی- هنوز خلاء های فراوانی در عرصه جنگ نرم وجود دارد.
از دیگر سو دشمنان نیز متوجه نقاط قوت استراتژیک ما در پاسداری انقلاب اسلامی شده اند که می توان به موج شدت یافته تخریب های روانی – رسانه ای و هنری علیه حوزه ولایت و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعنوان بازوی توانمند رهبری، انقلاب و جمهوری اسلامی اشاره کرد. فلذا پاسداری محافظه کارانه از انقلاب اسلامی امروز دیگر پاسخگوی نیازهای ما در این عرصه نخواهد بود. پاسداری محافظه کارانه آن نوع پاسداری است که امروز برخی مفسدان سیاسی؛ فرهنگی و اقتصادی سعی می کنند تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به آن حوالت دهند که شامل موضوع نظامی صرف می شود.
این موضوع در خصوص خاصه در دوران اخیر از زبان برخی مفسدان آگاه و نادان شنیده می شود. موضوعاتی نظیر عدم حضور سپاه در عرصه اقتصادی- سیاسی و فرهنگی از حلقوم برخی افراد مسئله ای است که دقیقا خواست دشمنان انقلاب اسلامی است تا با خالی نمودن عرصه های فوق از عناصر پاسداری زمینه شکست جمهوری اسلامی را فراهم آورند. جالب است بدانیم که در کشوری مانند آمریکا یکی از بزرگترین فعالیت های اقتصادی توسط ارتش آن کشور صورت می پذیرد و بازوی نظامی آمریکا سهم مهمی در تولید درآمد اقتصادی آن کشور دارد.
همچنین روابط بسیار گسترده و مستحکمی میان هالیوود بعنوان بزرگترین دستگاه فرهنگی- رسانه ای با بخش های نظامی آمریکا وجود دارد. روابط سازمان های نظامی آن هم با حوزه سیاسی دیگر نیاز به گفتن مجدد ندارد و به اندازه کافی قابل مشاهده است. به این منظور می بایست نیروهای پاسداران فرهنگی، سیاسی و اقتصادی انقلاب اسلامی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سرعت تکثیر شود و در این جبهه های جدید حضور یابند چرا که عدم پاسداری از در این جبهه ها زمینه حضور دشمن در عرصه نظامی را درمقابل ما فراهم خواهد نمود. از دیگر سو «دکترین پاسداری استراتژیک» به این مفهوم که ما در خط آخر پاسداری ایستادگی نماییم نیز امروز کارایی لازم را متناسب با نیاز های ما ندارد چرا که بسیاری از تهدیدات دشمن امروز از درون سیستم امنیت فرهنگی، امنیت سیاسی و امنیت اقتصادی ما در حال بروز و ظهور است.
این که ما بایستیم تا تهدید فرهنگی مانند ماهواره و سینما یا تهدید سیاسی مانند فتنه 88 و منازعات حزبی و انتخاباتی و یا تهدید اقتصادی مانند اختلاس، ربا، و بانک بورس و... کشور تهدید نماید و بعد اقدام به مبارزه با آن نماییم، تنها زمینه پاسداری فعال و حتی پاسداری استراتژیک ما را نیز از بین خواهد برد. پاسداری فعال آنجاست که تقوی فرهنگی، تقوی سیاسی و تقوی اقتصادی ما زمینه حفظ حدود الهی را رقم بزند تا زمینه بروز و ظهور تهدیدات فراهم نشود. همانطور که در حوزه نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توانسته با ارتقای توان بازدارندگی خود زمینه تصور تعرض و تهدید نظامی را از مخیله دشمنان خارج نماید و یا با حضور خود در مبارزه با گروهک های تروریستی نظیر پژاک، جندالشیطان و... در خارج از مرز های جغرافیایی،پیش زمینه تعرضات تروریستی را از میان بردارد، می بایست با حضور خود در دیگر عرصه ها نیز زمینه بروز تهدیدات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را نیز از میان بردارد. فلذا بکارگیری « دکترین پاسداری فعال» در برنامه ریزی ها بعنوان پشتیبانی استراتژی ها نه یک انتخاب بلکه بعنوان نیازی واجب محسوب می شود و از دیگر سو توان این نهاد راهبردی را با توجه به نیروی پیشرو و پیش بر بودن آن افزایش چشمگیری خواهد داد.
این مهم با توجه به تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و اشاره فرمانده کل سپاه که گفته اند: «همانطور که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) هیچگونه محدودیتی را برای سپاه در انجام ماموریت در ابعاد مختلف دفاع از انقلاب اسلامی قائل نشدهاند سپاه نیز امروز خود را باید در همه عرصهها آماده دفاع از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن نگه دارد.» نوید بخش عزم و اراده این نهاد راهبردی در پاسداری فعال از انقلاب اسلامی در جبهه های جدید تعرض دشمن است.
در پایان آنچه جای سئوال دارد آنست که عزیزانی که در گذشته در این نیروی راهبردی حضور داشته و در حال حاضر در حوزه مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، رسانه ای، انتظامی و شهری حضور دارند باید به خاطر بیاورند که آیا در عرصه های جدیدی که حضور دارند آیا پاسدار فعال انقلاب اسلامی هستند یا آنجه در مجموعه مدیریتی آنان زمینه تهدیدات نرم و یا خدای ناکرده تعرض به ساحت ارزش های انقلاب اسلامی صورت می گیرد؟ این نیروها باید بدرستی بدانند و هشیار باشند پاسداری فعال صرفا در حضور در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با گرایش نظامی نیست، بلکه امروز پاسداری فعال در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی فرهنگی، رسانه ای و هنری و... بسیار مهم تر از عرصه های نظامی است چرا که به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اولویت اصلی کشور جنگ نرم است و پاسداری از انقلاب اسلامی در همه جا از اهم واجبات است.