کد خبر 721630
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۸

مسئول کمیته محتوایی ستاد انتخاباتی دولت کار و کرامت گفت: استراتژی دولت کار و کرامت این است که چماق کدخدا را بر سر کشورهای عربی منطقه نزند و با آنها همکاری بیشتر داشته باشد.

به گزارش مشرق، محمد سلیمانی مسئول کمیته محتوایی ستاد انتخاباتی دولت کار و کرامت، حامیان حجت‌الاسلام رئیسی در نشست خبری اعضای این ستاد که پیش از ظهر امروز(دوشنبه، 18 اردیبهشت)  در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، در سخنانی، ضمن تبریک به مناسبت روز جوان، گفت: امروز از شرایط حساس و سرنوشت‌سازی برای ملت ایران برخورداریم، از طرفی از یک رهبری توانمند، آگاه، بصیر و مشرف به امور منطقه‌ای و بین‌المللی و... برخورداریم و از یک طرف نیز از مردمی خوب و پای کار انقلاب و حاضر به فداکاری برای نظام برخورداریم، اما با مسائل و مشکلاتی نیز روبرو هستیم.

وی عمده علل مشکلات امروز کشور را در حوزه اجرایی دانست و افزود: اگر تغییری در حوزه اجرایی کشور صورت گیرد و کسانی در رأس مدیریت قرار گیرند که ویژگی‌ها و شایستگی های لازم را داشته باشند، کشور ما می‌تواند گام‌های بلندی در راستای تعالی کشور بردارد.

مسئول کمیته محتوایی ستاد انتخاباتی دولت «کار و کرامت»، تصریح کرد: اگر آقای رئیسی، رئیس‌جمهور شوند، حقوق و اموال وزرا و معاونان وزرا را به اطلاع مردم می‌رسانند و این شفاف‌سازی را تکلیف خود می دانند.

سلیمانی با بیان اینکه کشور ما گرفتار مدیرانی است که دچار ثروت بادآورده هستند، اظهارداشت: این گرفتاری مدیران نمی‌گذارد که آن‌طور که شایسته است، در خدمت به مردم گام بردارند. آقای رئیسی بارها گفته‌اند که مدیرانی قانع به حقوق و دستمزد در دولت‌شان خواهند بود.

وی با تأکید بر اینکه کشور ما امروز دچار مدیرانی است که سیری‌ناپذیرند و ولع بسیاری دارند، گفت: نمونه این سیری‌ناپذیری و ولع، حقوق‌های نجومی است که در دولت کار و کرامت این اتفاق نخواهد افتاد و از آن در دولت کار و کرامت جلوگیری می‌شود.

مسئول کمیته محتوایی ستاد انتخاباتی دولت کار و کرامت، میزان ظرفیت تخصصی به کار گرفته شده از جامعه جوان کشور را 30 درصد عنوان کرد و افزود: 70 درصد این ظرفیت تخصصی معطل مانده و یا در حاشیه است و یا اینکه در میدان عمل فرصت کار و فعالیت به آنها داده نشده است که اگر دولت کار و کرامت روی کار بیاید، از این ظرفیت استفاده خواهد شد تا همه متخصصین کشور در حوزه‌های اقتصاد، سیاست و فرهنگ درگیر مسائل  کشور شوند‌ و همه اسباب و امکانات از این طریق برای مردم فراهم شود.

سلیمانی، وضعیت امروز معیشت مردم را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: امروز شاهد این هستیم که اعتراضات فراوانی در این زمینه در گوشه و کنار و یا در دیدارهای رئیس‌جمهور و وزرای ابشان دیده می‌شود و این نشان‌دهنده این است که مردم گرفتار مسائل معیشتی هستند، دولت کار و کرامت برنامه‌اش را برای رسیدگی بر اولویت دادن به محرومان، مستضعفان و پابرهنگان قرار داده تا اینها توانمند شده و وارد جامعه شوند.

وی، یکی از آثار توانمندی اقشار مستضعفان و محرومان در دولت کار و کرامت را کاهش فاصله طبقاتی دانست و افزود: طبق برآوردها، فاصله طبقاتی در سال‌های اخیر بیشتر شده و به تعبیری، 7 واحد افزایش یافته است که در دولت کار و کرامت با بهره‌گیری از تجارب مدیران و کارشناسان این امر کاهش می‌یابد که با مدیریت، جدیت و تلاش این امر محقق خواهد شد.

مسئول کمیته محتوایی ستاد انتخاباتی دولت کار و کرامت در بخش دیگری از سخنانش، عمده برنامه‌های انتخاباتی دولت را در 3 حوزه رقیب‌هراسی، امنیتی کردن فضا و حاشیه‌سازی عنوان و تأکید کرد: دلیل همه اینها این است که جامعه به سمت یک فضای ابهام برود که این به نتیجه نمی‌رسد، زیرا دولت دستش در حوزه عملکرد خالی است و چنین شیوه‌ای را در پیش گرفته است؛ به عنوان مثال در شهر کرج چند جوان که قصد حمایت از آقای رئیسی را از طریق تشکیل یک ستاد داشتند، از سوی دولتی‌ها تهدید شدند که در صورت راه‌اندازی این ستاد با آن ها چنین و چنان می‌کنند. این نمونه عملکرد امنیتی و مخفی برخی دولتمردان در حوزه انتخابات است.

سلیمانی، اضافه کرد: دولت در امنیتی کردن جامعه مهارت دارد، وزیر فرهنگ، شخص رئیس‌جمهور، وزیر رفاه و مشاورین رئیس‌جمهور از حوزه امنیتی هستند و اینها جنگ روانی را به خوبی می‌دانند که ایجاد چنین فضای امنیتی، ظلم به نظام، انقلاب و مردم است.

وی اضافه کرد: رقیب‌هراسی در انتخابات در بعضی دیگر از نقاط دنیا نیز اجرا شده و مردم هم پاسخ مثبتی به آن نداده‌اند، مردم همواره مطالبه عملکردی و کاری از مسئولان دولتی می‌خواهند که این نشان می‌دهد مردم به سمتی می‌روند که از دولت عملکرد بخواهند، رقیب‌هراسی مبارزه ناجوانمردانه‌ای در عرصه انتخابات است.

مسئول کمیته محتوایی ستاد انتخاباتی دولت کار و کرامت، در ادامه بااشاره ره سکایت دولت از آقای رئیسی، اتفاقات اخیر در صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه را فساد گسترده و بزرگ قلمداد کرد و گفت: مجلس، تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان را انجام داده و اسناد و مدارکی به‌دست آورده و ستاد آقای رئیسی هم آماده ارائه مدارکی در این حوزه است. ما استقبال می‌کنیم که در یک مناظره‌ اسنادی روی میز قرار گیرد تا مشخص شود که در صندوق ذخیره فرهنگیان، اموال آنها اختلاس شده و این ماجرا ابعاد دیگری دارد و معتقدیم که ابعاد آن باید برای مردم روشن شود.

سلیمانی اضافه کرد: باید مشخص شود که فرهنگیان که با قناعت زندگی می‌کنند، ثروت‌شان در این صندوق به یغما رفته یا خیر و اگر به یغما رفته به کجا رفته است. اگر فضای مناسب و عادلانه‌ای فراهم شود، ستاد آقای رئیسی و شخص ایشان از آن برای ارائه مدارکی در صندوق ذخیره فرهنگیان استقبال می‌کند.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم در پاسخ به این سؤال که آقای رئیسی وعده ایجاد 5 میلیون شغل را داده‌اند و اینکه این وعده چگونه محقق می‌شود،گفت: در قانون برنامه ششم توسعه، این عدد و رقم آورده شده است، بنابراین دولت مکلف به ایجاد یک میلیون شغل در هر سال طبق این قانون است.

وی ادامه داد: با وجود بیش از 6 میلیون بیکار شناخته شده و تحصیلکرده، ایجاد یک میلیون شغل در سال ضرورت جامعه ماست  و حتما باید دولتی سر کار بیاید که متعهد به ایجاد یک میلیون شغل در سال باشد.

وی در تشریح زمینه‌های ایجاد اشتغال در کشور، گفت: حوزه مسکن در کشور ما به رکود عمیق رفته که همه نیز آن را قبول دارند، اگر این حوزه فعال و یا حتی نیمه‌فعال شود، مشاغل مرتبط با آن وارد میدان می‌شوند و فرصت شغل پیدا می‌کنند.

سلیمانی، حجم ایجاد اشتغال در حوزه مسکن در همه کشورها را 30 درصد عنوان کرد و گفت: اگر با کمک مردم و اقدامات دولت کار و کرامت، صنعت مسکن رونق یابد، 30 درصد اشتغال از این طریق ایجاد می‌شود. چرخه ایجاد اشتغال یک چرخه به هم متصل است که اگر بخشی از آن لنگ بخورد بر روی دیگر بخش‌ها نیز اثرگذار است.

مسئول کمیته محتوایی ستاد انتخاباتی دولت کار و کرامت، یکی دیگر از زمینه‌های ایجاد اشتغال را استفاده از ظرفیت‌های منابع نفت و گاز در کشور دانست و اظهارداشت: ما معتقدیم که صنایع بالادستی در حوزه نفت و گاز خیلی شغل ایجاد نمی‌کند، اما سودآوری بالایی دارد. در صنایع پایین دستی نفت، نیروی انسانی ما نقطه برجسته داشته و جزو دارایی‌های ماست. ما امروز 4.5 میلیون دانشجو در کشور داریم که فکر می‌کنم اگر راه شرکت ملی نفت که امروز بر روی جوانان بسته است، باز شود، چند ده هزار شغل در این حوزه ایجاد می‌شود.

سلیمانی اضافه کرد: تولیدات صنایع پایین‌دستی در حوزه نفت و گاز را می‌توانیم در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهیم که محصول با ارزش افزوده ایجاد کنند که از این طریق 200 تا 300 هزار شغل ایجاد می‌شود.

وی، با اشاره به ذخایر عظیم معدن در کشور و ظرفیت‌های آن برای ایجاد اشتغال، گفت: عمده معادن ما روباز است، البته اگر به جوانان این کشور انگیزه و فرصت دهیم از همین معادن می‌توانند اشتغال خودشان را سامان دهند که این با سرمایه‌های اندکی نیز امکانپذیر است.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم، با بیان اینکه حدود 70 درصد کارخانجات امروز تعطیل یا نیمه‌تعطیل است، اظهارداشت: اگر یک دولت با وزرای قانع به حقوق‌شان بر سر کار بیاید که چشم‌شان به دست کدخدا نبوده و به دست مردم و جوانان تحصیلکرده باشد، می‌توانیم تا یک میلیون شغل هم در سال ایجاد کنیم تا رونق و پیشرفت اقتصادی کشور حاصل شود.

سلیمانی ادامه داد: بسیاری از مشکلات کارخانه‌هایی که امروز تعطیل یا نیمه‌تعطیل هستند، پول نیست، بلکه مشکلات آنها دیوان‌سالاری و بروکراسی و نیز نحوه مدیریت آنهاست که اگر اینها اصلاح شودف این شرکت ها به چرخه اقتصاد برمیگردند و میزان قابل‌توجهی شغل ایجاد می‌شود.

وی، با انتقاد از حجم افزایش میزان نقدینگی در دولت یازدهم، گفت: در دولت یازدهم، نقدینگی کشور به 1300 هزار میلیارد تومان رسیده که در این دولت سه برابر شده که اگر این حجم نقدینگی به سمت تولید برود، رونق اقتصادی کشور حاصل خواهد شد.

مسئول کمیته محتوایی ستاد انتخاباتی دولت کار و کرامت در بخش دیگری از سخنانش درباره موضع آقای رئیسی نسبت به اعلام اموال کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری به مردم و اینکه چرا آقای روحانی و معاونانشان از این امر واهمه دارند، گفت: آقای رئیسی به مردم قول داده‌اند که اگر رئیس‌جمهور شوند، اموال خودشان و مدیرانشان را در معرض دید مردم قرار می‌دهند. اگر کسی مال بادآورده نداشته باشد، اظهارش به مردم مشکلی ایجاد نمی‌کند.

وی اضافه کرد: قانون اساسی، رؤسای قوا را مکلف می‌کند که در بدو شروع به کار، میزان اموالشان را به قوه‌قضائیه اعلام کنند اما این برای اولین بار در این دولت است که کار به موقع انجام نشده است، بنابراین نشان‌دهنده این است که یک چیزی هست. یک مدیر و یا وزیر، هر چند دولتی نباید کار تجاری انجام دهد که آقای رئیسی این قول را به مردم داده است.

سلیمانی اظهارداشت: به عنوان مثال در بخش بهداشت و درمان عده‌ای شترمرغ شده‌اند و از دو نعمت خصوصی و دولتی به طور همزمان برخوردارند، در صورتی که پزشکان عادی چنین وضعی را ندارند.

مسئول کمیته محتوایی ستاد انتخاباتی دولت کار و کرامت، تصریح کرد: در قوانین برخی کشورهای پیشرفته هم این موضوع وجود دارد که مسئولان نباید کار تجاری انجام دهند. در سال 84 هم رهبر انقلاب از دولتمردان خواستند که خودشان را برای خدمت به مردم وقف کنند و کار خصوصی تجاری انجام ندهند.

سلیمانی، با بیان اینکه اعضای دولت کار و کرامت طبق قانون اساسی میزان اموالشان را نه تنها به قوه‌قضائیه ارائه می‌دهند، بلکه در اختیار مردم می‌گذارند، اظهارداشت: اگر کسی نمی‌خواهد میزان اموالش را به مردم ارائه دهد، در بخش خصوصی کار کند. اعلام اموال مسئولان موضوعی است که مورد استقبال مردم قرار گرفته و جزو مطالبه 38 ساله‌شان است.

وی تصریح کرد: مردم به دنبال قانون از کجا آورده‌ای هستند. امیدواریم روزی مجلس هم، چنین قوانینی را تصویب کند تا مشخص شود منشأ پولی که فرد به دست آورده، از کجا بوده است.

مسئول کمیته محتوایی ستاد انتخاباتی دولت کار و کرامت یکی از وعده‌های رئیسی برای انتخابات را، راه‌اندازی مرکز جامع اطلاع‌رسانی اقتصادی عنوان کرد و گفت: از این طریق شفافیت در حوزه اموال و دارایی‌ها بهتر انجام می‌شود که به نفع اقتصاد مقاومتی و تولیدکنندگان سالم است. کسی که پاکدست است از شفاف‌سازی واهمه ندارد.

سلیمانی همچنین در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سؤال که در رسانه‌های همسو با عربستان سعودی این طور مطرح می‌شود که اگر اصولگرایان و یا آقای رئیسی روی کار بیاید، رابطه با کشورهای عربی سطحی پایین‌تر از وضع موجود پیدا می‌کند، نظر شما در این باره چیست؟، گفت: استراتژی دولت یازدهم در سیاست خارجی این بود که اگر با کدخدا ببندد، همه مسائل در سیاست خارجی حل می‌شود، اما دیدیم که این استراتژی جواب نداد و کدخدا تحویل نگرفت.

وی خاطرنشان کرد: استراتژی دولت کار و کرامت این است که چماق کدخدا را بر سر کشورهای عربی منطقه نزند و با آنها همکاری بیشتر داشته باشد. فرصت ارتباطات خارجی در دولت کار و کرامت بهتر از وضع موجود خواهد بود. به طوری که مدل استراتژی در کل تغییر می‌کند.

منبع: تسنیم