کد خبر 72195
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۴

روزگذشته اریک هولدر، وزیر دادگستری ایالات متحده، اعلام کرد که یک ایرانی با تابعیت آمریکا به اتهام تلاش برای ترور عادل الجبیر، سفیر عربستان سعودی در واشنگتن، دستگیر شده است.

به گزارش مشرق به نقل از خبرآنلاین، پس از سخنان وی، وزارت خارجه این کشور با صدور یک هشدار امنیتی در مورد سفر آمریکاییان به خارج، اعلام کرد که طرحی که خنثی شده "ممکن است نشانه تمرکز تهاجمی‌تر برنامه های حکومت ایران بر عملیات تروریستی، به خصوص علیه دیپلمات های کشورهای منتقد ایران باشد."
این سخنان با پوشش رسانه‌ای وسیعی در داخل و خارج آمریکا همراه بود و رسانه‌هایی خارجی موجی از اخبار و تحلیل‌ها را درباره این موضوع مخابره کردند. این خبر همچنین با استقبال عجیب رسانه ‌های فارسی زبان خارج از کشور مواجه شد. تلویزیون فارسی بی بی سی در بخش‌های مختلف خبری اقدام به انتشار فزاینده‌ این خبر کرد و صدای آمریکا هم در بخش‌های مختلف خبری خود تحلیل‌های متعددی را پیرامون این خبر به نمایش گذاشت. گزیده تیترهای رسانه های خارجی درباره این خبر را در جدول زیر می خوانید:


البته مسئولان ایرانی این هجمه هماهنگ رسانه‌ای دیپلماتیک را پاسخ دادند. رییس مجلس، سخنگوی وزارت خارجه و نمایندگان مجلس در اینباره اظهار نظر کردند. نماینده ایران در سازمان ملل هم نامه‌ای به به بان کی مون نوشت و مراتب اعتراض ایران به این اتهامات را اعلام کرد.
البته ابن تنها اقدام ایران نبود. در پی طرح ادعای بی اساس مقامات آمریکایی منبی بر مداخله دو شهروند ایرانی در توطئه موهوم ترور سفیرعربستان در واشنگتن، کاردار سوییس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران، به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به این ادعا به وی ابلاغ شد. گزیده ای از واکنش های مقامات ایران به سناریوی موهوم آمریکا را در جدول زیر ببینید:
 

البته این نخستین بار نیست که مسئولان آمریکایی، اتهاماتی از این دست را به ایران وارد می‌کنند. پیش از این بارها و به بهانه‌های مختلف مسئولان آمریکایی اتهاماتی را به ایران وارد کرده‌اند و از آن خوراک تبلیغاتی ساخته‌اند. جدول حاضر نمونه‌ای از سناریوهای مشابه در دوسال اخیر است: