به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر،مرضیه وحید دستجردی در همایش «برند برتر کیفیت برتر» که همزمان با روز جهانی غذا در مرکز همایش های صداوسیما برگزار شد افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید به آبیاری7800 هکتار مزارع تولید سبزی و صیفی در کشور که متاسفانه بخشی از آن ها با فاضلاب آبیاری می شوند نظارت ویژه داشته باشد.
وی کنترل کامل آسیب های ناشی از مصرف غذا ، میوه و آشامیدنی ها را مستلزم همکاری میان بخشی دستگاه های مسئول ، اطلاع رسانی ، فرهنگ سازی و همراهی مردم دانست و گفت: به عنوان مثال اگر مردم از خوردن چیپس و پفک و دوغ های شور خود داری کنند و روزانه نمک خود را از10 گرم کاهش دهند 50 درصد فشار خون و 30 درصد سکته های مغزی کم می شود.
وزیر بهداشت در خصوص مصرف بی رویه شکر نیز هشدار داد و افزود: تولید کنندگان مواد غذایی و آشامیدنی باید به افزودنی های شور و شیرین در محصولات خود توجه ویژه داشته باشند زیرا با در پیش گرفتن روش صحیح تغذیه30 تا 50 درصد سرطان های کشور کنترل می شود و از ابتلای افراد به دیابت که مادر همه بیماری هاست جلوگیری خواهد شد.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی وجود کپک در مواد غذایی را باعث افزایش سرطان کبد دانست و گفت: تولیدکنندگان مواد غذایی به تولید با کیفیت غذا و عاری بودن آن از کپک و دیگر میکروب ها توجه کافی داشته باشند و مسئولان سازمان غذا و دارو نیز با ارتباط وسیع با رسانه ها فرهنگ سازی و اطلاع رسانی بیشتر در خصوص مواد غذایی و آشامیدنی را سرلوحه کار خود قرار دهند.
دستجردی با بیان اینکه اکثر قریب به اتفاق تولید کنندگان غذایی کشورمان سلامت ، کیفیت و امنیت غذایی را مد نظر دارند افزود: اگر کسی هم هست که سودای سود دارد در جایی غیر از این صنعت سرمایه گذاری کند چون سلامت ، امنیت و کیفیت غذا ارتباط مستقیمی با سلامت آحاد جامعه دارد .
وی با بیان اینکه انسان ها در عمر خود40 تا 50 تن مواد غذایی می خورند ، به اهمیت نقش غذا در سلامت انسان و جامعه اشاره کرد و خطاب به تولیدکنندگان حاضر در همایش گفت: شما تولید کننده میلیون ها تن مواد غذایی هستید که مردم جامعه از آن می خورند و همان طور که قرآن کریم بارها به اهمیت خوردن و آشامیدن تاکید کرده است باید تولید با کیفیت و ساختن غذای ایمن را سرلوحه کارخود قرار دهید.