کد خبر 722876
تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۰

محمدرضا عارف به تازگی صحبت‌هایی را درباره «انتخابات شورای شهر» مطرح کرده است که بیش از هرکس «احمد مسجدجامعی» مخاطب آنهاست...

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. با توجه به نزدیک شدن به روزهای داغ انتخابات، ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

دیگر استعفا نده! کنایه عارف به مسجدجامعی

محمدرضا عارف، نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و از معاریف جریان سیاسی خاص، به تازگی در یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون لیست اصلاح‌طلبان برای انتخابات شورای شهر گفته است: ما طبق میثاق‌نامه از افراد تضمین می‌گیریم که بعد از اینکه در لیست قرار گرفتند حق ندارند برای تصاحب هیچ سمتی اعم از حضور در کابینه، مجلس یا هرجای دیگر انصراف دهند. ضمانت اجرای ما اخلاقی است. با آنها صحبت می‌کنیم که انسجام شورا حفظ شود.[۱]

*اظهارات عارف در حالی است که پیش از این، «احمد مسجدجامعی» لیدر اصلاح‌طلبان شورای شهر تهران استعفانامه خود را تقدیم هیئت رئیسه شورای شهر کرده بود.

گفته می‌شد که او قرار است ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی را در دولت رئیس‌جمهور روحانی بر عهده بگیرد.

این کار مسجدجامعی انتقادات زیادی را برانگیخت.

مسجدجامعی البته بعدها و پس از بروز حادثه پلاسکو از این گفت که در شورای شهر می‌ماند تا مقصّر اصلی حادثه پلاسکو را به مردم معرفی کند.

رفتاری که رسانه‌ها با کنایه به مسجدجامعی از این نوشتند که از قبل معلوم است او قصد دارد چه کسی را بعنوان مقصّر حادثه پلاسکو معرفی کند![۲]

گفتنیست، قرار است احمد مسجدجامعی در فهرست اصلی جریان خاص برای حضور در انتخابات شورای شهر قرار داشته باشد.

***

تعجب اصلاح‌طلبان از قالیباف!

«محمدرضا خاتمی» از فعالان اصلاح‌طلب به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری دولتی ایرنا با اشاره به وعده‌های اقتصادی حجت‌الاسلام رئیسی و محمدباقر قالیباف گفته است:

وقتی یکی از نامزدهای اصولگرا این وعده های نجومی را مطرح می کند، شاید بتوان آن را پای کم اطلاعی ایشان از امر کشورداری دانست و اینکه درک روشن و کاملی از بودجه، سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال، توسعه، آثار تحریم ها و مواردی از این قبیل ندارد.
او می‌افزاید:

«ولی تعجب من از آن نامزد اصولگرایی است که سالها دستش در کارهای اجرایی است و ۱۲ سال شهردار بزرگ ترین شهر کشور بوده است. ایشان چرا بر طبل توخالی این وعده‌های نجومی پُر های و هوی ولی بی محتوا می‌کوبد؟ وی که در اداره پایتخت در مانده، بدهی‌های چند ده هزار میلیاردی روی دست شهردار بعدی گذاشته و این همه ریخت و پاش داشته است با کدام کارنامه می خواهد اداره کشور را در دست بگیرد؟ ایشان مطمئنا این وعده ها را از سر ناآگاهی نمی دهد بلکه هدف را توجیه‌گر وسیله می داند و می خواهد برای رسیدن به قدرت دست به فریب مردم زند.»[۳]

*در اشاره به اظهارات خاتمی بایستی اشاره کرد که آن چیزی که تحت عنوان وعده‌های دو نامزد مبرّز اصولگرا مطرح شده در واقع، تکالیف قانونی برنامه ششم توسعه مبنی بر ایجاد نزدیک به یک میلیون شغل در هر سال و افزایش یارانه قشرهای کم‌درآمد است.

البته آقای قالیباف نیز در چارچوب طرح‌هایی قانونی همچون بحث بیمه بیکاری، ایده‌های جدیدی مثل «پرداخت کارانه ماهیانه» به متقاضیان شغل را نیز مطرح کرده است.

این در حالی است که دولت آقای روحانی نیز پس از مشاهده پیشتازی نامزدهای اصولگرا، طابق‌النعل بالنعل این وعده‌ها را تکرار کرد و حتی هم‌اکنون و در آستانه انتخابات نیز اقدام به افزایش سه برابری یارانه برخی قشرها کرده است.(اقدامی که بصورت روزانه مورد انتقاد اصلاح‌طلبان قرار دارد.)

پس طبیعتا بر خلاف ادعای آقای خاتمی پای چیزی به نام فریبکاری در میان نیست بلکه پای یک دولت ضعیف در میان است که وضع موجودی غیر قابل دفاع را پدیده آورده اما مایل است با عملگری سمپات‌های سیاسی خود دوباره بر اریکه قدرت جلوس کند!

همچنین مشخص نیست صحبت‌های خاتمی مبنی بر اینکه قالیباف در شهرداری ریخت و پاش می‌کند و یا در اداره شهر تهران درمانده است با کدام سند و یا حتی ادعای عینی تطابق دارد؟!

چه اینکه شهرداری تهران به گواه دوست و دشمن توانسته است به یکی از موفق‌ترین نمادهای مدیریت جهادی در نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود و البته کمترین خطاها را نیز داشته باشد.

گفتنیست، شهردار تهران چند سال قبل بعنوان هشتمین شهردار برتر جهان نیز معرفی شد.

***

انتقاد همزمان چهره‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب از روحانی!

«عصبانیت» کار دست روحانی داد...

سخنرانی‌های اخیر رئیس‌جمهور روحانی که با مزاجی تند اظهار شده‌اند، موجی از انتقادات گسترده را در سطح مقامات کشور و سیاسیون برانگیخته است.

جالب آنکه برخی از این انتقادات حتی از جانب اصلاح‌طلبان بیان شده است.

«عبدا... ناصری»عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان به تازگی درباره سخنرانی‌های تند و تیز روحانی در سفرهای استانی‌اش به روزنامه بهار گفته است: بعضی از عبارات و تعابیر رئیس‌جمهور مستقر اگر در سال ۹۲ بیان می‌شد ایراد زیادی به آن وارد نبود، اما آقای روحانی رئیس‌جمهور و بالاترین مقام اجرایی کشور است. بنابراین ادبیاتی که منجر به تندسازی و رادیکال‌سازی فضا شود، چیزی که حریف می‌خواهد اتفاق بیفتد، به نفع جریان متعلق به دولت و جریان هوادارش نیست.

او می‌افزاید:

به هر صورت بر اساس تجربه خودم می‌گویم که برخی از واژه‌ها از ایشان خصوصا که حقوقدان هستند، صحیح نیست. روحانی می‌تواند همان مفاهیم مورد نظر را به مخاطب که هوش و درک فراگیر دارد، با واژگانی حساب‌شده‌تر برساند که مبادا جامعه دچار رادیکالیسم در آستانه انتخابات شود...علی‌رغم همه اتهاماتی که به او می‌زنند و فضاسازی‌هایی که ایجاد می‌کنند، در آستانه کارزار انتخابات ادبیاتی که منجر به تندسازی فضا شود به نفع ایشان نیست. پیش از این هم مکررا به او توصیه شده که مسائل را بازگو کند اما ملاحظاتی هم داشته باشد.[۴]

در همین حال، «محمدجواد حق‌شناس» فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نیز در بخشی از گفت‌وگوی خود با روزنامه الکترونیکی امید ایرانیان تأکید کرده است:

«قطعا روحانی باید خونسردی، آرامش و بیان حقایق را در دستور کار خود قرار دهددر این روال چند روز، به نظر می رسد که روحانی روشش را در بیان مسأله تغییر داده است. به طوری که تا حدودی با صراحت بیشتر مطالب را بیان می کند. همین روند را باید با لحن و چهره ای قاطع و دور از عصبانیت پیش گیرد. به نظرم روش درستی را پیش گرفته است و باید در این روزهای اندک باقی مانده تا انتخابات با همین روش پیش رود».[۵]

*پیش از این و توسط شخصیت‌ها و رسانه‌های اصولگرا هشدار داده شده بود که تندی و عصبانیت رئیس‌جمهور روحانی می‌تواند سبب تبعات فراوانی شود.

در همین راستا، «احمد توکلی» چهره شهیر اصولگرا نیز به تازگی طی نامه‌ای در کانال تلگرامی خود ضمن انتقاد از تند شدن رئیس جمهور نوشته است:

از روزهای نخست تبلیغات انتخاباتی به آقای روحانی برادرانه تذکر دادم که چون شما نامزدی هستید که در عین حال رئیس جمهور مستقر است، اگر به مصالح ملی مقید باشید، نمی توانید هر حرفی را بزنید. مقصودم از هر حرفی خطاب به سایر نامزدها بود. متاسفانه وی نه تنها به این تذکر توجهی نکرد که هیچ، حالا میبینیم در هیئت یک اپوزیسیون تیغ به روی نظام جمهوری اسلامی میکشد! کاش ما نبودیم و این استحاله ها را نمی‌دیدیم.

او با اشاره به اظهارات تند روحانی در همدان و ارومیه و کرمانشاه می‌افزاید:

اگر شما راست بگویید، با آن سابقه سطوح بالای امنیتی، در خیر و شر کارکرد نظام در بالاترین سطح شریک هستید و نمی توانید مدعی کسی باشید و اگر این سخنان تهمت و توهینی بیش نباشد-که چنین است- که برای جلب رأی مخالفان نظام بر زبان جاری میکنید، وای به حال شما!

توکلی همچنین تصریح می‌کند: خودکامگی برای جلب رأی،‌ نباید به قیمت رقیب‌هراسی، دیو و دلبرنمایی،‌ احساساتی کردن جوانان و طرفداران و برانگیختن نفرت نسبت به رقیبان و طرفداران آن ها، و در نهایت به جان هم انداختن توده های مردم تمام شود. هزینه کردن از سرمایه اجتماعی کشور برای پیش برد منافع فردی، خطایی نابخشودنی است که در سال ۱۳۸۸ عده ای با وعده های مردم فریبانه و عده ای دیگر با طغیان در مقابل قانون و نظام به آن دست زدند و زخمی را ایجاد کردند که آثار آن به زحمت در حال بهبود است.

گفتنیست، به نظر می‌رسد با توجه به اینکه صحبت‌های اخیر رئیس‌جمهور روحانی در سفرهای انتخاباتی اولا مطابق با واقعیت نیستند و سندی هم ندارند و ثانیا مورد انتقاد توأم اصولگرایان و اصلاح‌طلبان قرار گرفته‌اند؛ به هیچ وجه منظور اصلی آقای روحانی مبنی بر «جمع کردن رأی» محقق نخواهد شد.

این در حالی است که این سخنان نه تنها هدف رئیس‌جمهور فعلی را عملی نمی‌کنند بلکه منجر به انزوای سیاسی و پررنگ‌تر شدن گزینه «شکست در انتخابات» برای آقای روحانی خواهند شد.

***

۱_ http://akharinkhabar.ir/politics/۳۴۵۷۹۰۲

۲_ http://www.mashreghnews.ir/news/۶۸۲۳۰۸

۳_http://www.irna.ir/fa/News/۸۲۵۲۳۰۲۰/

۴_http://www.bahardaily.ir/fa/Main/Detail/۷۳۴۰

۵_http://omidiraniannewspaper.ir/detail/۸۵۱۶