کد خبر 725069
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۷

فعال شدن اقدامات شناسایی آمریکا در دریای سیاه به خاطر جاسوسی از فعالیت کشتی‌های ناوگان دریایی-نظامی روسیه برای انجام وظایف نظامی در دریای مدیترانه و سوریه است.

به گزارش مشرق، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» در تحلیلی نوشته است: هفته گذشته پروازهای اطلاعاتی-شناسایی آمریکا و انگلیس در نزدیکی مرز روسیه، افزایش چشمگیری پیدا کرد. بر اساس اطلاعات رسانه های گروهی غربی، در تاریخ 11 ماه مه پهپادهای جاسوسی غربی پروازهایی در نزدیکی مناطق مورمانسک و کالینینگراد داشتند. علاوه بر این، آنها در نزدیکی پایگاههای نظامی روسیه در خاک سوریه نیز به پرواز درآمدند. هواپیماهای بدون خلبان غول پیکر شناسایی آمریکایی از نوع «RQ-4 Global Hawk» نیز در آسمان دریای سیاه در جنوب روسیه دیده شدند. در این منطقه در محدوده زمانی 9 الی 12 ماه مه دو حادثه هوایی مربوط به رویارویی جنگنده های رهگیر روسی و هواپیماهای ضدزیردریایی از نوع «P-8A Poseidon» نیروی دریایی آمریکا رخ داد.

رسانه های آمریکایی نزدیک شدن جنگنده های چندمنظوره نسل چهارم سوخوی-30 و سوخوی-27 روسیه به هواپیماهای شناسایی آمریکا را «تحریک آمیز» ارزیابی کردند. فاصله دو هواپیما در این حوادث به کمتر از هفت متر رسیده بود.
وزارت دفاع روسیه نیز وقوع این حادثه را مورد تایید قرار داده و اعلام کرد که جنگنده های روسی مانور«استقبال» را برای خلبانان آمریکایی اجرا کردند که پس از آن هواپیمای شناسایی آمریکایی مجبور به تغییر مسیر خود رو خروج از مرزهای روسیه شد و جنگنده های روسی هم به پایگاه خود بازگشتند.

رسانه های گروهی روسی بر اساس اطلاعات عینی مراکز کنترل پروازها نتیجه گیری کرده اند که این اواخر تقریبا همه روزه دو یا سه و حتی بیشتر پرواز دستگاههای پرنده آمریکایی و دیگر کشورهای عضو ناتو در نزدیکی تاسیسات نظامی روسیه صورت گرفته است، ولی هواپیماهای رهگیر روسی همیشه هم به خاطر حضور آنها به هوا بلند نمی شوند. دلیل مانور «استقبال» جنگنده های روسی در منطقه دریای سیاه ، اهمیت این منطقه از لحاظ نظامی است.

پاسخ روسیه به پروازهای شناسایی کاملا قانونی است
سپهبد "یوری نیتکاچوف" کارشناس نظامی روس اطمینان دارد که پیدا شدن سرو کله هواپیماهای اطلاعاتی-شناسایی پنتاگون در نزدیکی پایگاههای نظامی-دریایی روسیه در بندر سواستوپل و نووروسیسک (در سواحل دریای سیاه) و طرطوس (در ساحل دریای مدیترانه) و همچنین تحت تعقیب قرار دادن کشتیهای ناوگان دریایی روسیه در آبهای بین المللی، اقدامی غیرقانونی نیست. ولی برخورد جنگنده های روسی در برخورد با این اقدامات نیز کاملا قانونی است.

وی می گوید: «این دیگر راز بزرگی نیست که هواپیمای «P-8A Poseidon» آمریکا برای کشف، شناسایی و از بین بردن زیردریایی های احتمالی دشمنان بالقوه آمریکا در نظر گرفته شده اند. این هواپیما همچنین می تواند در عملیات علیه کشتیهای جنگی شرکت کرده و به طرف آنها موشکهای تاکیتیکی، مینهای دریایی و بمب‌های دریایی شلیک کند. به همین دلیل حضور آنها در مسیر کشتی‌های ما و همچنین نزدیکی پایگاههای نظامی-دریایی ما یک تهدید بالقوه بشمار می روند و دقیقا به همین دلیل هم جنگنده های ما به حضور آنها واکنش نشان داده و آن را از حریم هوایی روسیه خارج کرده و یا مانع از پرواز آن در نزدیکی کشتی‌های روسی می شوند.»

این مقام سابق نظامی روس معتقد است که فعال شدن آمریکایی در آبهای دریای سیاه می تواند به تلاش آنها برای نظارت و جاسوسی از روند آماده سازی کشتیهای ناوگان دریای سیاه روسیه برای اعزام به دریای مدیترانه و سواحل سوریه به منظور انجام وظایف نظامی در این منطقه باشد.

هدف پنتاگون نظارت براقدامات دریایی-نظامی روسیه است
سرهنگ "موسی حمزتوف" کارشناس مستقل مسائل نظامی و خلبان نظامی سابق که بیش از 25 سال در نیروهای هوایی و دریایی روسیه خدمت کرده است، معتقد است که فعال شدن پروازهای شناسایی پنتاگون در آبهای ساحلی که ناوگان دریایی-نظامی روسیه در آنجا فعال هستند، در وهله نخست نشان دهنده تلاش آمریکا برای کسب هر چه بیشتر اطلاعات از عملکرد روسیه در این مناطق است.

به گفته وی، این اقدامات در این اواخر در دریای سیاه و دریای مدیترانه به مسئله الحاق شبه جزیره کریمه و بندر سواستوپل به فدراسیون روسیه و همچنین ورود کشتیها و زیردریایهایی جدید به ناوگان دریایی کشور مربوط می شود، بخصوص آنکه این کشتی‌ها در تامین امنیت و حمایت لجستیکی از عملیات نظامی روسیه در خاک سوریه، مشارکت دارند و همین مسئله توجه آمریکایی ها را بیش از پیش به خود جلب کرده است.»

حمزتوف به این مسئله نیز توجه دارد که بر اساس اطلاعات وزارت دفاع روسیه، اقدامات گسترده‌ای برای ایجاد ساختارهای مختلف نظامی و اطلاعاتی برای حمایت از ایجاد چهار منطقه کاهش تنش در خاک سوریه آغاز شده است. وی اطمینان دارد: «این ساختارها و دیگر تجهیزات فنی و نظامی باید از طریق دریا و توسط کشتیهای ناوگان دریایی روسیه به سوریه انتقال یابند و به همین دلیل است که این اواخر اقدامات شناسایی آمریکا و ناتو از فعالیتهای پایگاههای دریایی-نظامی روسیه نیز افزایش یافته است.»
منبع: تسنیم