کد خبر 72646
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۲

اخیرا یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه ایلینویز با استفاده از یک نانوسازه سه بعدی در قطب کاتد باتری موفق به شارژ و دشارژ سریع آن بدون کاهش ظرفیت شده اند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، دانشگاه ایلینویز در اوربانا یکی از مراکز پیشتاز در توسعه باتری های شارژ سریع می باشد. این بار این دانشگاه با تغییر رویکرد، اقدام به تولید یک باتری خلاقانه نموده است. یک تیم تحقیقاتی از این دانشگاه به سرپرستی پروفسور پل براون در قطب کاتد باتری خود از یک نانوسازه سه بعدی استفاده کرده است. این کار موجب می شود باتری سریع تر شارژ و دشارژ شود بدون اینکه ظرفیت آن کاهش یابد. این دستاورد جدید قابلیت ذخیره سازی انرژِی با ظرفیت بالا و شارژ و دشارژ آن را با سرعت زیاد داراست.
 

باتری های لیتیوم یونی یا نیکل آهن هیبریدی استاندارد، قابلیت شارژ سریع را دارند اما در این فرآیند ظرفیت آنها کاهش پیدا می کند. این تکنولوژی جدید با قابلیت شارژ سریع می تواند کاربردهای وسیعی در زمینه شارژ باتری لپ تاب ها، لیزرهای قوی و خودروهای الکتریکی داشته باشد. در حال حاضر نگاه این تیم تحقیقاتی بر روی کاهش زمان شارژ و بهینه کردن آن می باشد. طبق گفته پروفسور براون در حال حاضر این باتری جدید در زمانی معادل پر شدن پر شدن یک مخزن گاز شارژ می شود.
 
در متن کامل مقاله منتشر شده این تیم تحقیقاتی آمده است که سطوح نانوسازه سه بعدی این باتری با اشکال ریز کروی شکل پوشیده شده است. فاصله بین این اشکال کروی شکل با فلز آهن پر شده است. زمانی که این روکش ذوب و یا تجزیه شد یک چارچوب متخلخل سه بعدی درست مثل یک تکه اسفنج سخت تشکیل می شود. این چارچوب ایجاد شده، یک قشای فعال است که موجب حرکت سریع تر یون های لیتیوم می شود و این حرکت سریع یون ها موجب شارژ و دشارژ سریع تر باتری می شود.