کد خبر 733914
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۴

شهید بزرگوار نصیری اشک در چشمهایش حلقه زده و برق می زد. ایشان فردی بسیار پر انرژی و مصمم بودن و از جمع حاضر خواستند آنچه که ایران می تواند در این کشور مسلمان مصیبت کشیده انجام دهد بگویید.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، دکتر یونس قوام لاله از اعضای جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی در سال 1390 برای کمک به درماندگان کشور سومالی به موگادیشو رفت و در این سفر، همراه سردار شهید حاج شعبان نصیری بود. آنچه می خوانید، روایت این همراهی است که دکتر قوام لاله در اختیار خبرنگار مشرق قرار داده است.

آشنایی من با شهید والا مقام از طریق حاج آقا بنی هاشمی بود. یک روز بعد از ظهر مشغول استراحت در مقر فرماندهی عملیات هلال احمر بودیم که حاج آقا بنی هاشمی تلفنی تماس گرفتند که مهمان داریم. پس از گذشت حدود نیم ساعت زنگ خانه به صدا در آمد و حاج آقا بنی هاشمی به همراه مهمان ها وارد حیاط شدند. دو نفر از مسولین دولت سومالی نیز به همراه بودند. بعد از سلام و احوالپرسی و خوش آمد گویی و متقابلا عرض خسته نباشید از طرف مهمانان به ما گویی روح تازه ای به جمع مان دمیده شد. بلافاصله شهید والا مقام حاج شعبان نصیری از ما تشکر ویژه نموده و سپس از ما خواستند هر آنچه تا بحال از سومالی دیده و شنیده اید تعریف کنید. کارها و خدماتی که ایران در قالب نیروهای هلال احمر انجام داده و کاستی ها رو بفرمایید.

البته بنده به عنوان پزشک و مسئول راه اندازی کمپ های درمانی و درمانگاه کارهای انجام گرفته را تا آن مدت اعم از راه اندازی کلینیک ویژه زنان و دندانپزشکی و آزمایشگاه گرفته تا توزیع شیر خشک و آمار مختصری از مراجعان را ارائه کردم. شهید بزرگوار نصیری اشک در چشمهایش حلقه زده و برق می زد. ایشان فردی بسیار پر انرژی و مصمم بودن و از جمع حاضر خواستند آنچه که ایران می تواند در این کشور مسلمان مصیبت کشیده انجام دهد بگویید و من در نوبت خود چند پیشنهاد دادم که بعدها انجام شد. ایجاد درمانگاه دایمی جهت ارایه خدمات پزشکی و درمانی؛ احداث مرکز آب تصفیه کن و ایجاد سیستم واکسیناسیون در سومالی که واقعا یکی از نیازهای اساسی بهداشتی بود و البته در حین اینکه این توضیحات را می دادم احساس می کردم مهمان ها خیلی بیشتر از ما به این موضوعات واقفند و برداشتم این بود که ایران قصد کمک به کشور سومالی را در تمام جهات از کشاورزی گرفته تا خدمات بهداشتی و درمانی و فرهنگی دارد.

گفتنی است کتاب سفرنامه دکتر قوام لاله با نام «سمفونی موگادیشو» از سوی انتشارات ایران شناخت منتشر شده است.