رشتهخُشکار شیرینی سنتی گیلانی به ویژه در ماه رمضان نیز مورد استفاده قرار میگیرد که در گیلان و به ویژه رشت برای افطار آماده میشود نام این شیرینی نیز برگفته از نام این شهر هست با معادل فارسی خشکارِ رشت. بر اساس اطلاعات موجود، این شیرینی با قدمتی ۳۰۰ ساله در منطقه گسکرات بهویژه بخش «طاهر گوراب» صومعهسرا طبخ میشود. رشته ریزان اصطلاحی برای افرادی که رشته این شیرینی را آماده میکنند بکار می رود، در این منطقه حتی در برخی خانوادهها رشته ریزی بهعنوان شغل آبا و اجدادی درآمده است. ماه رمضان که شروع میشود نهتنها در منطقه طاهر گوراب که در تمام نقاط استان بهویژه شهر رشت بساط رشتهخشکار پزی علم میشود و بسته به کیفیت محصولی که ارائه میشود، هر مغازه مشتریان خاص خود را دارد.
منبع: ایسنا