کد خبر 739896
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۲

بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، ورود به حرفه معلمی نیازمند داشتن شرایط و ضوابطی است که اکنون و برای نخستین بار در چهارمین آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

به گزارش مشرق، معلمی یکی از شغل‌های بسیار سخت اما باارزش در جامعه محسوب می‌شود و به همین دلیل بسیاری از جوانان علاقه‌مند ورود به این کسوت ارزشمند هستند.

در سال‌های اخیر سوال بسیاری از جوانان و خانواده‌ها از معلمان این است که فرزندشان چطور می‌تواند وارد شغل معلمی شود.

پس از تصویب و اجرایی شدن سند تحول نظام آموزشی کشور، شرایط، پذیرش و استخدام معلمان در آموزش و پرورش فقط از دو طریق امکان پذیر شده است که نخست از طریق کنکور سراسری و دانشگاه فرهنگیان است و دیگری از طریق آزمون‌های استخدامی است که در کشور برگزار می‌شود.

در حال حاضر ثبت نام در چهارمین آزمون استخدامی متمرکز دستگا‌ه‌های اجرایی کشور آغاز شده است و یک قسمت پذیرش این نیروها مربوط به آموزش و پرورش است؛ اما نکته جالب توجه اینکه برای نخستین بار شرایط و ضوابط احراز شغل معلمی برای داوطلبان به صورت کامل و جامع مطرح شده است.

به زبان ساده‌تر، هر فردی که علاقه‌مند به شغل معلمی باشد و از طریق آزمون استخدامی بخواهد جذب آموزش و پرورش شود، باید یک سری شرایط و ضوابطی همچون قد و وزن مناسب، نداشتن مشکلات در بینایی و شنوایی و بسیاری بیماری‌ها نداشته باشد.

به نظر می‌رسد که این رویه برای پذیرش معلم در آموزش و پرورش در تمامی آزمون‌های بعدی و مجاری ورود به دستگاه تعلیم و تربیت کشور اجرایی خواهد شد تا بتوانند پس از یک پالایش بسیار سخت و دشوار، افرادی را وارد آموزش و پرورش کنند که به صورت یک دست و دارای سلامت جسم و روان باشند.

**نوید ادهم: معلمان باید استانداردهایی را بر مبنای  تأیید پزشک معتمد آموزش و پرورش داشته باشند

مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در 21 دی ماه 1394 در خصوص طرح نظام سنجش سلامت حرفه‌ای معلمان، گفت: اکنون این طرح شامل تمامی افرادی می‌شود که از طریق دانشگاه فرهنگیان وارد آموزش و پرورش می‌شوند و شامل معلمان قدیمی نمی‌شود اما برای معلمان قدیمی هم یک طرح کلی را طراحی می‌کنیم.

دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش به شاخص‌ها و استانداردهای معلمی اشاره و گفت: طرحی در گذشته به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسیده است که معلمان باید استانداردهایی را بر مبنای تأیید پزشک معتمد آموزش و پرورش داشته باشند.

وی افزود: در این طرح معلمان نباید نقص عضو داشته باشند، قد آنها از یک حدی کمتر نباشد، معلم عادی نباید نقص عضو داشته باشد، معلم عادی نباید 6 انگشتی باشد، لکنت زبان نداشته باشد، عیب و نقصی در چهره نداشته باشد، اعتیاد نداشته باشد و دارای چهره خوب و توانایی تکلم باشد.

نوید ادهم ادامه داد: البته جانبازان و معلولان در این خصوص مستثنی هستند و موضوع تدریس آنها در مدارس استثنایی با این موضوع متفاوت است اما معلمان عادی نباید مشکلات مطرح شده را داشته باشند.

تمامی داوطلبانی که از طریق آزمون‌های استخدامی وارد آموزش و پرورش می‌شوند، باید یکسال دوره‌های آموزشی معلمی را در دانشگاه فرهنگیان سپری کنند.

**افرادی که می‌خواهند معلم شوند، نباید مشکلات زیر را داشته باشند

اکنون، شرایط اختصاصی پذیرش داوطلبان شغل معلمی در چهارمین آزمون استخدامی متمرکز دستگا‌ه‌های اجرایی کشور که در شهریورماه سال جاری برگزاری خواهد شد، اعلام شده است.

قد و وزن:

با توجه به مقتضیات هر استان و متناسب با وظایف شغل معلمی به تشخیص اداره کل آموزش و پرورش استان مربوط طبق ضوابط و مقررات که در مرحله مصاحبه استخدامی وانجام معاینات پزشکی مورد سنجش قرار می‌گیرد.

بیماری‌های چشم:

- نداشتن دید کمتر از 10/10 در یک چشم، پس از اصلاح با عینک و نداشتن دید کمتر از 10 + 10/16 در دو چشم، پس از اصلاح با عینک

- هر نوع نقص میدان بینایی در یک یا هر دو چشم

- دوربینی غیر قابل درمان و نیستاگموس شدید هر دو چشم

- ضایعات وسیع، شدید و غیر قابل درمان در هر دو قرنیه

- کوررنگی (برای رشته‌های آموزش ابتدایی و رشته‌های هنر و رشته‌هایی که شناخت رنگ و طیف نوری در آنها ضروری می‌باشد، ممنوع است و در بقیه رشته‌ها بلامانع است)

- نابینایی در یک چشم

سایر موارد:

- بیماری های پوست و مو

- بیماری های سرو صورت (گوش، گلو، بینی، فک و دندانها)

- بیماری‌های ریه‌ها و قفسه سینه

- بیماری‌های قلب و عروق

- بیماری‌های سیستم ادراری، کلیه و تناسلی

- بیماری‌های مغز و اعصاب

- بیماری‌های اعصاب و روان

- بیماری‌های اندام، استخوان و مفاصل

- بیماری‌های غدد و هورمون‌ها و متابولیک

- بیماری‌های خون و غدد لنفاوی و بدخیمی‌های آنها

- بیماری‌های دستگاه گوارش و جراحی عمومی

- بیماری‌های عفونی

- بیماری‌های زنان

- کلیه ناهنجاری‌های ژنتیکی و مادرزادی که منجر به اختلال عملکرد عادی فرد شود.

قدرت شنوایی:

- کمی شنوایی داوطلب نباید بیش از 40 دسی‌بل باشد و داوطلب باید صدای نجوا را از فاصله 6 متری به خوبی بشنود.

وزارت آموزش و پرورش با توجه به مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش در استخدام و جذب معلمان با دقت بیشتری سعی دارد تا در چند سال آینده تعداد معلمانی که وارد آموزش و پرورش می‌شوند، از استانداردهای شغل معلمی در جسم و روان برخوردار باشند.

منبع: فارس