به گزارش مشرق، اخبار ویژه روزنامه کیهان را در ادامه می خوانید:
بیانیه تیلرسون و رد گمکنی «رابطین خوب آمریکا»
رئیس گروهک نهضت آزادی میگوید سخنان وزیر خارجه آمریکا، مخاطبی در جناح اصلاحطلب ندارد.
ابراهیم یزدی در متنی نوشت: اظهارات اخیر وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا تصریح میکند «از عناصر داخلی در ایران که بتوانند به ما در انتقال صلحآمیز و کامل قدرت کمک کنند، پشتیبانی خواهیم کرد.»
مستند جدیدی در سیاستهای مداخلهجویانه دولت آمریکا در ایران است که در تعارض با حق تعیین سرنوشت ملتهای مستقل جهان، اعتبار اسناد بینالمللی و اصول مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر قابل ارزیابی است.
وی میافزاید: اظهارات اخیر وزیر خارجه دولت ترامپ در میان گروههای سیاسی اصلاحطلب ایران جایی ندارد. زیرا تجربه تاریخی نشان میدهد که ایرانیان همواره نسبت به حفظ تمامیت ارضی و استقلال خویش توجه اساسی داشته و هیچگونه پذیرشی نسبت به هر نوع تغییر که ریشه در خواست بیگانه داشته باشد، ندارند.
این موضعگیری در حالی است که مطابق اسناد لانه جاسوسی، برخی سران نهضت آزادی نظیر امیرانتظام و یزدی و...، با آمریکاییها برای توقف حرکت توفنده انقلاب و بازگرداندن شرایط به وضعیت مطلوب آمریکا همکاری میکردند. برخی از اعضای این گروهک جزو «رابطین و دوستان خوب آمریکا» دستهبندی شدهاند و در جریان جنگ تحمیلی صدام علیه ملت ایران نیز نقش ستون پنجم را ایفا میکردند و به ارعاب مردم میپرداختند.
این گروهک پدران معنوی سازمان منافقین محسوب میشوند. آنها بعدها با تغییر فاز، سعی کردند به طیفی از افراطیون مدعی اصلاحات نزدیک شوند. نتیجه این نزدیکی، سقوط برخی چپهای سابق و مدعی خط امام و تدارک آشوبهای خیانتباری مانند تیرماه سال 78 و فتنه 8 ماهه سال 1388 است.
حضرت امام خمینی(ره) در پاسخ نامه وزیر کشور در سال 1366 تصریح کردند اگر این گروهک در دولت موقت بر سر کار میماندند، سیلیای میزدند که تا قرنها اسلام و ایران سر بلند نمیکرد.
موشکها به مقر داعش خورد بیبیسی انگلیس نگران شد!
شبکه دولتی انگلیس همچنان در کابوس تبعات حمله قدرتمندانه ایران به مقر داعش در دیرالزور به سر میبرد.
وبسایت بیبیسی در تحلیلی، با بیان این که دورانی تازه آغاز شده، نوشت: محکومیت حمله موشکی سپاه پاسداران به مناطق تحت کنترل نیروهای موسوم به دولت اسلامی (داعش) در سوریه، برای مخالفان منطقهای و جهانی جمهوری اسلامی کار آسانی نخواهد بود، اما در عین حال نمیتوان تردید کرد که اولین عملیات موشکی ایران پس از پایان جنگ عراق، معادلات پیچیده منطقهای را پیچیدهتر و فضای ملتهب کنونی را ملتهبتر خواهد کرد.
دشوار است بتوان تصور کرد که رقبای ایران در سطوح منطقهای و بینالمللی از جمله عربستان سعودی، اسرائیل و آمریکا، حمله موشکی سپاه را همچون عملیات مشابه کشورهای دیگر ارزیابی کنند؛ به ویژه اینکه هم سپاه پاسداران و هم چهرههای سیاسی و نظامی ایران، در واکنشهای خود پس از حمله موشکی، بیشتر یا دستکم به همان اندازه که به ضربه زدن به داعش بها دادهاند، بر پیام این حمله برای رقبای منطقهای و به گفته آنها حامیان داعش تأکید کردهاند.
تردیدی نیست که هدف این حمله، یعنی داعش، بر نوع و شدت واکنشها تأثیر چشمگیری خواهد داشت. حمله به داعش، اقدامی نیست که به راحتی محکوم شود. با این همه، پرتاب موشک در سطح منطقهای، با وجود اعلام نگرانیهای مکرر از برنامه موشکی ایران هم کاری نیست که در کمترین حالت معادلات منطقهای را پیچیدهتر نکند یا منطقه را ملتهبتر از آنچه هست نسازد.
این حمله، تنها چند روز پس از تصویب دور تازهای از تحریمهای آمریکا علیه برنامه موشکی ایران و در اوج اختلافات منطقهای جمهوری اسلامی و عربستان سعودی انجام شد؛ بنابراین، فارغ از اینکه داعش برای مجازات هدف مستقیم حمله موشکی قرار گرفته، نفس این اقدام که ایران برای اولین بار در تاریخ خود، منطقهای را در مسافت 650 کیلومتری در کشوری که هیچ مرز مشترکی با آن ندارد هدف قرار داده، بالقوه از چنان ظرفیتی برخوردار است که رقبا و مخالفان منطقهای را نگرانتر از قبل کند.
همزمان، باید انتظار داشت که فضای سیاسی داخل ایران نیز به طور قابل ملاحظهای تحت تأثیر این عملیات قرار گیرد. انتقاد از حضور ایران در سوریه و عراق که در فضای رسمی جمهوری اسلامی با عنوان «مدافعان حرم» شناخته میشود، اقدامی پرهزینه بود، اما شاید هزینههای آن با آنچه منتقدان رویکرد منطقهای جمهوری اسلامی ممکن است از این پس بپردازند، قابل مقایسه نباشد.
بیبیسی میافزاید: به نظر میرسد پس از شوک ناشی از عملیات داعش در تهران در روز 17 خرداد و جان باختن 18 نفر، حمله موشکی سپاه به نوعی مرهمی بر «غرور ملی» جریحهدار شده مردم است. توانایی نظامی برای هدف قرار دادن هدفی در کشوری که حتی مرزی مشترک با ایران ندارد، در واکنشهای گسترده ایرانیان در شبکههای اجتماعی، همطراز با توانایی ملی و قدرت برتر ایران، فارغ از نظام سیاسیاش دانسته شده است و معدود انتقادها از این عملیات نیز غالبا با واکنشهایی تند همراه شده است. اما این خطر وجود دارد که چنین فضایی، زمینهای مناسب برای نظامی- امنیتیتر شدن عرصههای سیاسی و اجتماعی فراهم آورد و نیروهای منتقد رویکرد و عملکرد طیف تندرو حاکمیت چه در عرصه داخلی و چه در عرصه سیاست خارجی را هر چه بیشتر به حاشیه براند.
این سایت در تحلیل دیگری نوشت: با توجه به شکست تلاشهای دولت روحانی برای تنشزدایی با عربستان- همانند عملکرد نسبتا ملایم آن در بحران قطر- و پیشروی روزافزون ریاض در به چالش کشیدن منافع ایران در منطقه، حملات موشکی مستقیم به داعش در سوریه میتواند حاکی از آن باشد که کاسه صبر جمهوری اسلامی لبریز شده و از این پس پاسخ رفتار تهاجمی نه با خویشتنداری، بلکه با رفتار تهاجمی مشابه داده خواهد شد. بدین معنی، اقدام موشکی ایران علیه داعش نوعی اعلام عزم و اراده برای مقابله به مثل است.
تحلیلگر صهیونیست: مراکز نظامی و امنیتی اسرائیل در تیررس ایران است
یک تحلیلگر نظامی رژیم صهیونیستی گفت موشکهای ایران میتواند مؤسسات نظامی و امنیتی اسرائیل را هدف بگیرد.
الون بن داوید خبرنگار امور نظامی شبکه 10 رژیم صهیونیستی گفت: «چند سال است ما در مؤسسه امنیتی با نگرانی مسئله دقت و پیشرفت موشکهای ایرانی را دنبال میکنیم. موشک ذوالفقار تاکنون به دست حزبالله نرسیده است. اما ما پیشتر تجربه داریم که برخی موشکها در جنگ حزبالله با اسرائیل در اختیار این گروه قرار گرفت. موضوع نگران کننده در مورد این موشکها این است که فقط منطقه وزارت امنیت اسرائیل را تهدید نمیکند بلکه ممکن است با دقت ساختمان ستاد مشترک ارتش یا هر نقطه راهبردی دیگری را در اسرائیل هدف قرار دهد.
به گزارش المیادین، اورهیلر دیگر کارشناس اسرائیلی گفت: «اگر ایرانیها این موشکها را که با دقت فقط دهها متر به اهداف خود اصابت میکنند به حزبالله برسانند داستان متفاوت خواهد بود. بنابراین اسرائیل و مؤسسه امنیتی این کشور عملیات پرتاب این موشکها و کیفیت برخورد به اهداف آن را بررسی میکنند.»
«ایال بن روئوین» عضو پارلمان اسرائیل و فرمانده شاخه نظامی شمالی در زمان حمله ماه ژوئیه سال 2006 نیز در مقالهای نوشت: حادثه پرتاب موشکهای ایرانی، نشان دهنده قدرت فنآوری تسلیحات دقیق ایرانی است. در مورد این فرضیه که حزبالله هم ممکن است چنین پرتاپی را به سوی اسرائیل امتحان کند، ناظران بر این باورند نیازی نیست که چنین تسلیحاتی به حزبالله انتقال داده شود، چرا که حزبالله خود دارای موشکهایی است که برد طولانیتری دارند و میتوانند هر نقطه در اسرائیل را هدف قرار دهند. به علاوه حزبالله دارای موشکهای دوربرد زلزال سه است که افزایش دقت آن نیز امکانپذیر است.
خردهگیری جمهوریخواهان به طرح تحریمهای روسیه و ایران
رهبران حزب جمهوریخواه در مجلس نمایندگان میگویند طرح تحریمهای روسیه و ایران که در سنا به تصویب رسیده است با قانون اساسی آمریکا مغایرت دارد و به همین دلیل رأیگیری درباره آن احتمالاً به تأخیر خواهد افتاد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قانون تحریمهای ایران که متممی هم برای تحریمهای روسیه دربر داشت، هفته گذشته با 98 رأی موافق و دو رأی مخالف در سنای آمریکا به تصویب رسید. شمار موافقان این مصوبه طوری بود که گفته میشد امکان وتوی آن برای دونالد ترامپ دشوار است. رئیسجمهوری آمریکا مخالف تیره شدن روابط با روسیه است. این قانون اما پیش از اینکه برای امضای رئیسجمهوری به کاخ سفید فرستاده شود باید در مجلس نمایندگان هم به تصویب برسد.
اکنون رهبران جمهوریخواه در مجلس نمایندگان میگویند مصوبه سنا دارای ایراد قانونی است؛ چرا که هر قانونی که به درآمد و تجارت و بازرگانی مربوط است طبق قانون اساسی آمریکا باید نخست در مجلس نمایندگان به تصویب برسد و سپس برای تأیید به مجلس سنا برود.
شماری از دموکراتها در سنا اما این ایراد را حربه جمهوریخواهان طرفدار دونالد ترامپ برای متوقف کردن تحریمهای روسیه میدانند.
کوین بردی، رئیسجمهوریخواه کمیته راه و روشهای مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا، که مسئولیت وضع قوانین مربوط به مالیات را برعهده دارد، به خبرنگاران گفت: «قانون نهایی و زبان مصوبه سنا، با «بند درآمدهای» قانون اساسی مغایرت دارد».
جمهوریخواهان 52 کرسی از 100 کرسی سنا و 238 کرسی از 435 کرسی مجلس نمایندگان را در اختیار دارند.
افزودن تحریم علیه روسیه به این طرح بهخاطر اتهام دخالت در انتخاباتی که به پیروزی آقای ترامپ منجر شد و همچنین تأثیر تشدید تحریم روسیه بر روابط دو کشور ممکن است امضای این مصوبه را برای او چندان مطلوب جلوه ندهد. آقای ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی از بهبود روابط با روسیه حمایت کرده و رئیسجمهوری آن کشور را ستوده بود.
دم خروس بیرون زد!
پس از گذشت چهار روز از انتشار خبر کیهان درباره جمعیت امام علی(ع) که در آن به صورت مستند به موارد انحراف فکری و عملی گردانندگان این تشکیلات اشاره شده بود؛ علیرغم سکوت رسانههای منتسب به این جمعیت، از روز گذشته در حرکتی هماهنگ موج حمله به کیهان در شبکههای اجتماعی از جانب گروه خاصی از کاربران فضای مجازی آغاز شد. طیفی از خبرنگاران رسانههای زنجیرهای (با سابقه بازداشت و زندان) و برخی هواداران فریبخورده این جمعیت شامل این افراد میشدند که در میان آنها حضور یکی از اعضای شورای شهر آتی نیز جالب توجه به نظر میرسید. اتفاقی که نشان میدهد با توجه به عضویت ایشان در تشکیلات شارمین احتمالاً در آینده جمعیت امام علی(ع) از حمایت مادی و معنوی بیشتری از طرف شهرداری و شورای شهر برخوردار خواهد بود.
اما فارغ از این ارتش پوشالی مجازی، دفاع یک نهاد مستقر در آمریکا از این جمعیت و حمله به کیهان بیشتر قابل تأمل بود. مرکز حقوقبشر در ایران (با نام سابق کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران) نوشت «روزنامه تندروی کیهان با حمله به جمعیت امام علی که انجمنی خیریه و با هدف کاهش معضلات و آسیبهای اجتماعی است، این جمعیت را «انحرافی» خواند.» دلسوزی این نهاد آمریکایی - که سابقه دفاع از بهائیان و جاسوسان دوتابعیتی را دارد- برای جمعیت امام علی و معضلات اجتماعی کشورمان زمانی جالب میشود که بدانیم این کمپین که در هلند تأسیس و در ایالات متحده به کار خود ادامه میدهد توسط هادی قائمی و برخی دوستان ایرانی و آمریکاییاش اداره میشود. مرکز حقوق بشر ایران ضمن برخورداری از حمایت دولتی آمریکا از ارتباطات نزدیکی با شورای روابط خارجی آمریکا و گروه بینالمللی بحران (گروهی که در تهیه پیشنویس برجام نقش مؤثری داشت) برخوردار است. قائمی همکاری نزدیکی با احمد شهید برای تهیه گزارشهای حقوق بشری علیه ایران داشت، گزارشهایی که تبدیل به مستندات حقوقی برای تحریمهای حقوق بشری علیه ایران میشد. او و مجموعه تحت نظارتش در حالی به دفاع از تشکیلات شارمین میمندینژاد پرداختهاند که پیشتر توماس اردبرینک مستندی کوتاه از فعالیتهای شارمین میمندینژاد برای نیویورک تایمز تهیه کرده بود و به تعریف و تمجید از او پرداخته بود. ذکر این نکته لازم است که اردبرینک پیشتر خبرنگار واشنگتن پست در ایران بود که در سال 2012 جای خود را به جیسون رضاییان (جاسوس مبادله شده دو تابعیتی) داد و به نیویورک تایمز رفت. دنیس حسنزاده آژیری خبرنگار رادیو فردا وابسته به دولت آمریکا نیز گزارش مفصلی از تشکیلات میمندینژاد برای نشریه گاردین تهیه کرده بود. گزارشهایی که معمولا در آنها به اعدام افراد زیر 18 سال، نزاعهای خیابانی، وضعیت کودکان کار، اعتیاد زنان بیسرپرست و... از زبان گردانندگان جمعیت اشاره میشد و چهرهای سیاه از ایران تصویر میکرد. هادی قائمی پیشتر در کنار تریتا پارسی و سیامک نمازی از بنیانگذاران نایاک نیز به حساب میآمد که بودجه قابل توجهی از وزارت خارجه آمریکا برای این مؤسسه دریافت میکردند. اتفاقا به نظر میرسد باید واکاوی ماهیت تشکیلات شارمین میمندینژاد را از همین نقطه آغاز کرد چرا که این جریان به سرپرستی باقر و سیامک نمازی پیشتر در اقدامی مشابه باجمعیت امام علی(ع) با راهاندازی مؤسسه به اصطلاح مردمنهاد «همیاران غدا» به فعالیتهای به ظاهر خیریه و عامالمنفعه در فضای اجتماعی ایران میپرداختند. «همیاران غدا» در یک نمونه با تأمین مالی شرکت نفتی شل(!) اقدام به انجام پروژهای تحت عنوان فریبنده «توانمندسازی جمعیت روستایی» در مناطق محروم استان کرمان نمود. بر این اساس و با توجه به عملکردهای مشابه به نظر میرسد «جمعیت امام علی(ع)» نیز پروژهای هم ارز با «همیاران غدا» باشد. پروژهای اجتماعی در ایران که هدفش دستیابی به تغییرات سیاسی از رهگذر تاثیرگذاری بر طبقههای مستضعف و کسب مرجعیت نظری در میان جوانان و دانشجویان است. اتفاقی که تا حدودی همسو با خط مشی مرکز حقوق بشر در ایران (مستقر در آمریکا) است،این نهاد آمریکایی یکی از اهداف خود را حمایت از جنبشهای اجتماعی و حقوق بشری در ایران عنوان میکند. با این اوصاف ظاهرا دم خروس تشکیلات منحرف شارمین میمندینژاد به شکل آشکاری بیرون زده است!