کد خبر 741468
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۰

سفر می‌کنیم تا هماهنگ‌تر باشیم. این را پوریا بگری می‌گوید. جوان خوزستانی بسیجی که از ماه مبارک رمضان پارسال تا به حال، مبتکر طرحی شده که قرار است نخبگان بسیجی را تبدیل به شبکه‌ای واحد کند.

به گزارش مشرق، آقای «پوریا بگری» اما حالا درست یک سالی می‌شود که شهر به شهر و استان به استان می‌چرخد و با مقام‌های محلی دیدار می‌کند تا بتواند کاری را به سرانجام برساند که حس می‌کند حلقه گمشده بسیج برای همگرایی و هم‌افزایی بیشتر نخبگان کشور است.

«سفر می‌کنیم تا هماهنگ‌تر باشیم.» این را پوریا بگری می‌گوید. جوان خوزستانی بسیجی که از ماه مبارک رمضان پارسال تا به حال، مبتکر طرحی شده که قرار است نخبگان بسیجی را تبدیل به شبکه‌ای واحد کند. طرحی که تیمی جهادی آن را اجرا می‌کنند و اسمش را هم گذاشته‌اند: «سفیران صالحین.»
 او درباره انگیزه راه اندازی این گروه جهادی می‌گوید: «طرح شجره طیبه صالحین به‌عنوان ستون فقرات بسیج برای اهداف والای نظام و تربیت و کادرسازی نیروهای جوان انقلابی هشت سال است که فعالیت خود را در سطوح مختلف اقشار بسیج آغاز کرده است؛ اما با این حال، نقص‌هایی در نوع اجرای طرح و نتایج آن دیدیم که تلاش کردیم با سفر به استان‌های مختلف و هم اندیشی با مسوولان محلی، این نقایص را برطرف کنیم.»


بگری درباره انگیزه اصلی راه اندازی این گروه، بدون درخواست حمایت از نهادهای مختلف هم می‌گوید: «مقام معظم رهبری همواره بر اجرای کارهای خودجوش توسط جوانان مؤمن و انقلابی تأکید داشته‌اند و این حرکت صرفاً یک کار بسیجی وار در راستای تحقق اهداف والای شجره طیبه صالحین بود که با عنایت و لطف پروردگار توسط نیروی جوان صورت گرفته است.»


او با بیان اینکه این طرح تربیتی در سطح مدارس، مساجد و دانشگاه ها و... فعال است، می‌گوید: «‌در این مدت شبکه تربیتی صالحین با راهنمایی‌های فکری و هدفمند علما و روحانیت و مربیان دلسوز هدایت شده و مقام معظم رهبری هم بر گسترش کمی و کیفی و فراگیر کردن این حرکت عظیم تربیتی تاکید دارند. ایشان در دیدار با فعالان این عرصه فرمودند که روز به روز باید آن را کامل‌تر کرد و دنیای اسلام محتاج چنین حرکت بسیجی است.»


بگری، با اشاره به اینکه با توجه به گستردگی این کار مهم باید در جهت شکوفایی و کیفیت بخشیدن به حلقه‌های صالحین تلاش مضاعف کنیم، می‌گوید: «با گذشت زمان در اجرای طرح حلقه‌های صالحین، متوجه کاستی‌هایی از جمله عدم نوآوری و کارهای خلاق در برنامه‌های حلقه شدیم که می‌تواند حرکت پرشور شرکت‌کنندگان در این طرح را با مشکل مواجه و طرح را از اهداف پیش‌بینی شده برای آن دور کند. برای همین، تصمیم گرفتیم خودمان دست به کار شویم و راه حلی مناسب برای این مشکل پیدا کنیم.» مشکلات کوچک و بزرگ دیگری هم وجود داشت. مثلاً بسیاری از نخبگان، علما و مسوولان استانی اطلاع دقیقی از چگونگی اجرای دقیق طرح نداشتند و همین سبب می‌شد بسیاری از کارهای این بچه‌ها نادیده باقی بماند و هیچ حمایتی هم از آنان برای تکمیل و تداوم طرح‌هایشان انجام نشود.»


همین دغدغه سبب می‌شود که آنها به فکر راه‌اندازی گروهی جهادی بیفتند که بتواند این مشکلات کوچک و بزرگ را برطرف کند: «سعی کردیم با تشکیل تیم جهادی سفیران صالحین نسبت به رفع آنها اقدام کنیم، اذعان داشت: طرح خودجوش و جهادی سفرهای استانی صالحین با هدف دغدغه در این عرصه به‌صورت بسیجی‌وار در اواخر ماه مبارک رمضان سال1395 آغاز شد.»
مبتکر تیم جهادی سفیران صالحین، با تأکید بر اینکه سعی کردیم با اجرای این طرح سفیر ترویج برنامه‌های مختلف و خلاق حلقه‌های صالحین در سراسر کشور باشیم، عنوان کرد: «این طرح ابتدا از خوزستان آغاز و در حال گسترش در سطح کشور است به‌طوری‌که از آغاز طرح تاکنون در 13 استان خوزستان، لرستان، قم، البرز، تهران، خراسان رضوی، اصفهان، یزد، فارس، ایلام، همدان، اردبیل و کردستان حضور یافتیم و در حال حاضر آماده سفر به استان کرمان به عنوان چهاردهمین سفر استانی هستیم.»
او می‌گوید:«هدف اصلی از این سفرهای استانی جمع آوری سطح کارهای ابتکاری و خلاقیت‌های صالحینی در استان‌ها، اهمیت به مسأله تربیت سفیر‌صالحین برای هر استان و ترویج گفتمان صالحین میان علما و نخبگان و مسوولان استان‌هاست.


 نتیجه این سفرها هم در نوع خود جالب است. سفرهایی که اگر انجام نمی‌شد، این نتایج را هم هرگز به خود نمی‌دید: «تاکنون بیش از 32 طرح ابتکاری در این رابطه شناسایی و جمع‌آوری شده که می‌توانند به سایر استان‌ها و حلقه‌های صالحین سراسر کشور تسری یابد. از جمله این طرح‌ها می‌توان به طرح باشگاه ورزشی صالحین، هسته‌های امداد، مسجد دانش‌آموزی، خانه‌های صالحین، سیمای صالحین محله، طرح صدیق، فروشگاه اقتصادمقاومتی، مدرسه صالحین و ... اشاره کرد.»


بگری، با اشاره به اینکه در استان‌ها دیدارهایی با نمایندگان ولی فقیه، علما، ائمه جمعه و جماعات، حوزه‌های علمیه، نخبگان، مسوولان و متولیان سپاه و بسیج در امر صالحین برگزار شده است، می‌گوید: «‌نکته قابل تأملی که در این دیدارها برای ما پیش آمد این بود که در بعضی از این نهادها، مسوولانی بودند که هیچ اطلاعی از ماهیت حلقه‌های صالحین نداشتند و کار ما این بود که به‌صورت کامل، این طرح و ویژگی‌هایش را تبیین کنیم که الحمدالله این دیدارها در آگاهی بخشیدن آن‌ها نسبت به صالحین هم بسیار مؤثر بود و منجر به نتایج جالب توجهی نیز شد.»


حالا بروبچه‌های گروه جهادی سفیران صالحین، باروبندیلشان را بسته‌اند تا در چهاردهمین سفر استانی خود، سراغ استان کرمان بروند. آنها امیدوارند که بتوانند با همین سفرهای ساده، کاری بزرگ انجام دهند و سفیری خوب برای طرح صالحین باشند.

منبع: صبح نو