به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق به نقل از روزنامه آمريکايي "هافينگتون پست"، در اداره اصلي فرماندهي مرکزي آمريکا (سنتکام) در شهر تامپاي ايالت فلوريدا، چندين جوان مشغول به مقابله با پيام هاي افراطي هستند که در وبلاگ ها و محيط هاي گفت و گوي اينترنتي مطرح مي شود.
اعضاي تيم مبارزه ديجيتال که مسلط به زبان هاي عربي، فارسي و اردو هستند در دنياي مجازي به دنبال اظهارات نادرست يا آتش افروز درباره عمليات يا فعاليت هاي ارتش آمريکا هستند.
زماني که اعضاي اين تيم اين پيام ها را پيدا مي کنند خود را براي تعامل با اين نوشته و به چالش کشيدن حقايق يا منطق نويسنده اين مطالب آماده مي کنند.
به طور مثال، اخيرا يکي از اعضاي فارسي زبان تيم مبارزه ديجيتال، اظهار نظري را پيدا کرد که از عمليات بمب گذاري انتحاري در بغداد که در جريان آن بيش از 40 عضو ارتش عراق کشته شدند، حمايت کرد.
متخصص فارسي زبان اين تيم به گونه اي به اين اظهار نظر پاسخ داد که منطق اين گونه عمليات کشنده را که اکثر قربانيان آن مسلمان بودند را به چالش کشيد.
در بيشتر گفت و گوهاي آنلاين، اعضاي تيم فرماندهي مرکزي، خود را به عنوان افرادي که براي فرماندهي مرکزي آمريکا کار مي کنند، معرفي مي کنند و اين موضوع گاهي اوقات باعث مي شود که آنها از محيط هاي گفت و گوي آنلاين اخراج شوند. اما اکثر اوقات، به اعضاي تيم فرماندهي مرکزي آمريکا اين اجازه داده مي شود تا به اظهار نظرات آنلاين خود ادامه داده و حتي گاهي اوقات اعضاي اين تيم مباحثه هاي آنلاين را به پيش مي برند.
اين موضوع که آيا اينگونه تعاملات در فضاي مجازي ديدگاه شخص را درباره ايالات متحده تغيير مي دهد، جاي سوال دارد اما اين اقدام بايد انجام شود.
*آمريکا نبايد ميدان نبرد فکري را به حريف واگذار کند
دادن اين اجازه به افکار افراط گرايانه که بدون چالش منتشر شود، کاري احمقانه است و با تسليم ميدان نبرد مبارزه فکري به حريف يکسان است. حتي اگر تعداد کمي از شرکت کنندگان در محيط هاي گفت وگوهاي آنلاين با ديدگاه رسمي ايالات متحده آشنا بشوند، اين گامي به جلو محسوب مي شود.
"فيليب سيب" که اين گزارش را در روزنامه آمريکايي "هافينگتون پست" نوشته است، در گزارش خود به اين مطلب اشاره کرد: زماني که از فرماندهي مرکزي آمريکا بازديد کردم، از استقامت و انرژي تيم مبارزه ديجيتالي و کساني که در پروژه هاي امور عمومي فعاليت مي کردند، تحت تاثير قرار گرفتم. زماني که من آنجا بودم، فعاليت اين تيم بر اخبار نقش کمک ارتش آمريکا در مناطق سيل زده پاکستان تمرکز داشت، تلاش هايي که زندگي انسان ها را نجات مي داد و ممکن است احساسات ضد آمريکايي قوي که در پاکستان وجود دارد را کاهش دهد.
البته فرماندهي مرکزي تنها منبع تلاش هاي مبارزات آنلاين نيست. تيم دسترسي ديجيتالي وزارت امور خارجه آمريکا نيز فعاليتي شبيه به واحد فرماندهي مرکزي دارد، البته پيشبرد دستور العمل امور عمومي نظامي در بين اهداف تيم وزارت امورخارجه قرار ندارد.
*هدف تيم مبارزات ديجيتالي وزارت امور خارجه مقابله با اخبار نادرست است
همانطور که در وبسايت وزارت امور خارجه اشاره شده است، کار تيم دسترسي ديجيتالي وزارت امور خارجه آمريکا "تشريح سياست خارجي ايالات متحده و مقابله با اخبار نادرست است".
تعداد اعضاي تيم وزارت امور خارجه با اعضاي گروه فرماندهي مرکزي يکسان بوده و احتمالا هر دوتيم نيز تمرکز يکساني دارند.
البته همکاري بين پروژه هاي وزارت امور خارجه و وزارت دفاع وجود دارد که نمونه آن همکاري فرماندهي مرکزي با سفير آمريکا در پاکستان درباره موضوع سيل در اين کشور بود.
در مجموع، اگر چه تلاش هاي مبارزاتي تيم ديجيتالي فرماندهي مرکزي هدف نظامي مشخصي دارد و آن در هم گسيختن و غير مشروع کردن فعاليت هاي افراطگرايان است اما وزارت امور خارجه نيز در برخي زمينه ها در حال انجام اقدام مشابهي بوده و از تلاش هاي قدرت نرم خود براي تضعيف ماجراجويي هاي گروه هاي افراطي استفاده مي کند.
وزارت امور خارجه و دفاع آمريکا هدف مشترکي دارند و آن پيشبرد منافع ملي آمريکا از طريق اين تعاملات است.
اين خوب است که فکر کنيم کسي در دولت آمريکا وجود دارد که به طور کلي فعاليت هايي که وزارت امور خارجه و دفاع در حال انجام در اين زمينه هستند را نظارت کند و منابع مورد نياز را تامين کند اما دست کم براي حال حاضر، اين فکري واهي بيش نيست.
کد خبر 7423
تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۸۹ - ۰۰:۲۷
فرماندهي مرکزي آمريکا در خاورميانه(سنتکام) با کمک تيم مبارزه ديجيتالي به مقابله با اظهار نظرهاي تحريک آميز عليه ارتش آمريکا در فضاي مجازي مي پردازد.