کد خبر 743736
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰

تیلرسون، پشت هر دروغ، دروغی دیگر می‌سازد چرا که همیشه دروغ، دروغ می‌آورد. در هر حال، تیلرسون بخشی از یک طبقه جدید سیاسی است که حقایق را به شدت تحریف می‌کند.

سرویس جهان مشرق- نشریه «آمریکن هرالد تریبیون» در تازه ترین تحلیل خود در مورد رکس تیلرسون -وزیر خارجه آمریکا- وی را یک شیاد خواند که حقایق را تحریف می‌کند. به اعتقاد نگارنده مطلب، دولت ترامپ، دولتی متشکل از مشتی تاجر ناپخته در ریزکاری‌های سیاست است که سرآمدشان تیلرسون است و روند عملکرد آنها ضربه بزرگی به آمریکا خواهد زد.

نشریه آمریکن هرالد تریبیون در جدیدترین تحلیل خود به قلم «کیت هاروستون» در مورد عملکرد رکس تیلرسون -وزیر خارجه آمریکا- نوشت: وقتی دانلد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شد، نفس‌های در سینه جبس شده بود تا بدانند چه کسی قرار است مشاور و امین سیاست خارجی دولت وی باشد. اما او یک تاجر را به عنوان سکاندار سیاست خارجی کشوری در حد آمریکا برگزید. البته تعجبی از دولت ترامپ نیست. تقریبا همه وزرای او تاجر هستند و سرآمدشان در موفقیت کسی نیست جز وزیر خارجه کنونی.

طبیعی است که مردم هم کشور از سیاستمداران خود توقع خدمت واقعی داشته باشند اما اگر یک وزیر مهم به جای خدمت به کشور، دقیقا منافع خود را در نظر بگیرد تکلیف چیست؟ تیلرسون را باید نماد واضح ریا و منفعت‌طلبی دانست. کسی که دروغ می‌گوید و یا به عبارت بهتر، حقایق را تحریف می‌کند. در اینجا به چند مورد روشن اشاره می‌کنم:

تغییرات آب و هوایی

این موضوع به یکی از حیاتی‌ترین موضوعاتی بدل شده که جامعه آمریکا دغدغه آن را دارد. موضوعی که دولت ترامپ هیچ توجهی به آن نمی‌کند. قطعا یکی از اصلی‌ترین عواملی که ترامپ بر علیه اجماع جهانی مقابله با تغییرات جوی تحریک و تشویق نمود، رکس تیلرسون است. او کاملا معتقد است که طی دهه اخیر، تغییراتی در گرمایش زمین ایجاد نشده است. این درست برخلاف آمارهای دقیقی است که دانشمندان در این زمینه ارائه داده‌اند و غالب کشورهای جهان آن را پذیرفته‌اند.

استفاده عمدی از نام خلیج عربی

تیلرسون چندین مرتبه از حسن نیت خود برای ایجاد ثبات در منطقه خاورمیانه سخن گفته است و این در حالی است که در یک اظهارنظر بسیار جنجالی در روز ۷ ژوئن، «خلیج فارس» را «خلیج عربی» خواند و با توهین به ایرانی‌ها، آتش دوباره به خرمن اختلافی چنددهه‌ای زد. این را دیگر همه می‌دانند که این منطقه آبی از سال ۱۹۱۷ به نام «خلیج فارس» خوانده می‌شود و با این عنوان از سوی تمامی نهادهای بین‌المللی -خاصه سازمان ملل- از دیرباز رسمیت یافته و شناخته شده است. وقتی در شرایطی که عرصه خبرنگاری و روزنامه‌نگاری در سرتاسر دنیا به دو دسته تقسیم شده و عده‌ای از اصحاب رسانه با تحریک و ترغیب اعراب -خاصه عربستان- سعی در جا انداختن نام خلیج عربی دارند، این اظهارنظر تیلرسون اشتباه بسیار بزرگی است.

فیلمی که در آن تیلرسون عمدا نام خلیج عربی را بر زبان می‌آورد

این رویکرد وزیر خارجه آمریکا که سبب‌ساز خشم و تحریک ایران می‌شود، چگونه می‌تواند برای منطقه ثبات‌آور باشد. ایران بارها با قدرت اعلام کرده که این منطقه آبی خلیج فارس نام دارد. در واقع، هر گونه استفاده از نام عربی برای منطقه مورد نظر، جهت تحریک ایران به شروع یک مناقشه در منطقه صورت می‌گیرد.

الگوی بی‌صداقتی

ترامپ در کارزار انتخاباتی خود به شدت بر موضوع اخراج لاتین‌تبارها از آمریکا مانور داد تا رای مورد نیاز خود را تامین نماید. اما پس از ورود به خاک سفید، مسلمانان را نشانه گرفت. مسلمان‌ستیزی او بر هیچ‌کس پوشیده نیست. او دروغ گفت و دروغ‌اش جایی بیشتر شد که از بین کشورهای مسلمان، آن کشورهایی که برایش منفعت نداشتند را در لیست تحریم ورود به خاک آمریکا قرار داد. درمورد ناتو هم مشتی دروغ سر هم کرد و آن را یک شریک مهم خواند. این در حالی است که در نشست G۷‌ کاملا نسبت به شریک قدیمی خود بی‌اعتنایی کرد و توهین‌هایی را هم علیه آن روا داشت. این هم مسیر و خطی بود که تیلرسون به ترامپ داد.

چیزی بیش از همرویدادی

برخورد ترامپ با جراید و رسانه‌ها بسیار زشت است. هر خبرنگاری که در مورد بی‌صداقتی و شیادی کاخ سفید چیزی بنویسد، دیگر حق ورود به آنجا را ندارد. از سوی دیگر، همراهان ترامپ او را به بی‌ثبات کردن قدرت آمریکا متهم می‌کنند و جنگ رسانه‌ای را علیه‌اش آغاز می‌کنند. بی‌مبالاتی‌ها و اشتباهات دولت ترامپ آنقدر زیاد است که «شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید در این مدت ۶ ماهه به شدت تحت فشار رسانه‌ها بود و البته از بسیاری از جلسات کنفرانس خبری شانه خالی کرد.

«کلیان کانوی» مشاور ترامپ که در دوران رقابت با کلینتون او را با عنوان «مدیر ستاد انتخاباتی» معرفی کرد و اکنون یکی از اصلی‌ترین مهره‌های کاخ سفید است، استاد تحریف حقیقت است. او در چه کارزار انتخاباتی و چه اکنون در دولت ترامپ، عبارتی تحت عنوان «حقایق جایگزین» را خلق کرد که دست کم یکی از آنها در مورد جمعیت حاضر در مراسم تحلیف ترامپ بود.

کانوی در کنار ترامپ

پیامدهای درازمدت

دولت ترامپ، دو اقدام بسیار آسیب‌زننده صورت داد و در پنهان کردن تحریف حقیقت در آن‌ها هیچ تلاشی نکرد: با سکانداری تیلرسون در سیاست خارجی، با احترام مقامات کشورهای دیگر تجارت کرد تا آبروی خودش را بالا ببرد؛ و دوم اینکه، آبرو و عملکرد تمامی دولت‌های پیش از خود را به خاطر منافع‌اش زیر سوال برد. روسای جمهور پیشین آمریکا به شدت نسبت به احترام به شرکای آمریکا دقت می‌کردند تا آنها را برای خود حفظ نمایند. اما ترامپ رهبران بریتانیا، استرالیا، و فرانسه را به سخره گرفت و عملا شرکای آمریکا را دل‌رنجه کرد. عملی که کاندیداهای دور بعدی ریاست جمهوری آمریکا آن را وسیله تخریب ترامپ خواهند کرد و ضمن آن، باید با وعده ترمیم این شکاف که مستقیما آمریکا را خواهد بلعید وارد کارزار انتخاباتی شوند.

دروغ، دروغ می‌آورد

مغالطه‌گری و سفسطه‌بازی‌های تیلرسون ناپخته که مرد سیاست خارجی نیست، دودش مستقیما به چشم آمریکا می‌رود. براستی کدام حماقت بزرگ‌تر از این که وزیر خارجه یک کشور مهم در اجماعات بین‌المللی، تغییرات آب و هوایی و خطر گرمایش زمین را به سخره بگیرد و منکر شود و در گام بعدی، به جای آرام کردن آتش تنش در منطقه مهمی چون خاورمیانه، با تغییر عمدی نام خلیج فارس به خلیج عربی، بدتر تنش بیشتر بیافزاید؟

تیلرسون، پشت هر دروغ، دروغی دیگر می‌سازد چرا که همیشه دروغ، دروغ می‌آورد. در هر حال، تیلرسون بخشی از یک طبقه جدید سیاسی است. او نقش مستقیم در خلق ماشین سیاسی ترامپ نداشت و بهتر می‌توان گفت که همان تاجر حامی پشت پرده بوده است. هیچ کابینه‌ای کامل نیست اما تکلیف کابینه‌ای که کاملا فاسد است چیست؟

منبع:

http://ahtribune.com/us/maga/۱۷۴۹-tillerson.html