کد خبر 744798
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۲

رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای توضیحات جدیدی را در خصوص عملکرد این فدراسیون و همچنین اقدامات پیش رو ارائه داد.

به گزارش مشرق، مجتبی جوهری در نشست خبری هفته فرهنگ پهلوانی اظهار داشت: بعد از اینکه مجمع انتخاباتی فدراسیون به پایان رسید و به عنوان رئیس انتخاب شدم، پیشنهاداتی را به اعضای مجمع دادم و تاکنون روی همین محور نیز کار کرده‌ایم. نکته اول تشخیص دادیم که پتانسیل استان‌های سراسر کشور در ورزش پهلوانی بسیار بالاست و مناطق 7 گانه‌ای را تشکیل دادیم و برای هر منطقه دبیرخانه‌ای مجزا در نظر گرفتیم. یکی از این مناطق هفت‌گانه کشور استان تهران است که برای پایتخت یک منطقه مجزا در نظر گرفته‌ایم و در سایر مناطق هم 5 استان را در نظر گرفتیم. 

وی ادامه داد: در دوره ریاست جدید فدراسیون با فدراسیون کشتی هماهنگی داشتیم و جلسات متعددی را با آنها برگزار کردیم و نهایتا به این نتیجه رسیدیم که در شیراز مسابقات مشترک برگزار کنیم. بعد از این مسابقات براساس ضرورت اقدام به اصلاح آیین‌نامه ورزش‌های زورخانه‌ای کردیم. یک کارگروهی تشکیل شد و به مدت 3 روز در تهران روی آیین‌نامه پیشنهادی کار شد و در ادامه به استان‌ها فرستاده شد تا براساس تشخیص کارشناسان استان‌ها نقاط ضعف و قوت آیین‌نامه جدید مشخص شود. در نهایت در جلسه نهایی که با حضور 40 کارشناس برگزار شد، کار تدوین آیین‌نامه جدید به سرانجام رسید و یک نسخه به فدراسیون جهانی فرستاده شد. نکته موفقیت آمیز دیگر فدراسیون حضور تیم ملی زورخانه‌ای ایران در مسابقات همبستگی کشورهای اسلامی بود که ما موفق شدیم در این مسابقات با کسب 6 مدال طلا و یک نقره پرافتخارترین تیم کاروان باشیم. در حال حاضر هم در حال طراحی یک بانک اطلاعاتی هستیم که قطعا یک ضرورت برای رشته‌های پهلوانی و زورخانه‌ای به حساب می‌آید چرا که با این بانک اطلاعاتی قدم‌های خوبی می‌توان برداشت و می‌توان فهمید که هر کسی که در این رشته در حال فعالیت است چه جایگاهی دارد. طبق این بانک اطلاعاتی آمار مناسبی از تعداد زورخانه‌ها، مرشدین، پیشکسوتان، داوران و ورزشکاران به دست می‌آید اما کار اصلی فدراسیون راه‌اندازی یک نهضت است که ما قصد داریم در این نهضت در امور مرشدی، داوری و مربیگری آموزش‌های جدیدی را ارائه دهیم. یکی دیگر از طرح‌های آیین‌نامه جدید فدراسیون این است که امتیازدهی را در مسابقات الکترونیکی کنیم و بتوانیم با یک نرم‌افزار قوی به داور مسابقه کمک کنیم تا در امور امتیازدهی دقت بیشتری انجام شود. قرار شده از این نرم‌افزار در مسابقات خراسان جنوبی رونمایی شود. 

جوهری در خصوص برنامه‌های هفته فرهنگ پهلوانی که 15 تیرماه آغاز می‌شود، توضیح داد: طبق آیین‌نامه ترویج آیین پهلوانی و زورخانه‌ای که 44 عضو از دستگاه‌های مختلف کشور دارد برای این هفته برنامه‌ریزی شده است. برهمین اساس 15 تیر با نام فرهنگ پهلوانی، ایثارگران، جانبازان و پیشکسوتان،  16 تیرماه؛ فرهنگ پهلوانی، ورزشکاران و خانواده، 17 تیر؛ فرهنگ پهلوانی، مدیران و خیرین، 18 تیر؛ فرهنگ پهلوانی، مربیان، دانش و معرفت، 19 تیر؛ فرهنگ پهلوانی، داوران، انصاف و عدالت، 20 تیر؛ فرهنگ پهلوانی، رسانه، تماشاگران، صداقت و احترام و در روز پایانی 21 تیر؛ فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای نامگذاری شده است. 

رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای در ادامه گفت: خانواده فدراسیون امیدوار است کشتی پهلوانی به جایگاه خودش برگردد و ما بتوانیم از این به بعد طبق آیین‌نامه جدید مسابقات این رشته را خودمان برگزار کنیم. هم‌اکنون تنها رشته‌ای که به نام ایران در دنیا ثبت شده است، همین ورزش زورخانه‌ای است. ما آمدیم و در آیین‌نامه‌ای جدید نقاط ضعف و قوت را بررسی کردیم تا هماهنگی بین فدراسیون ملی و فدراسیون جهانی بیشتر شود تا بتوانیم این رشته ملی‌مذهبی را در دنیا همه‌گیر کنیم. کسی که لقب پهلوان دارد باید حتما ورزش پهلوانی انجام داده باشد. درست است آقای خادم و فدراسیون کشتی برای کشتی پهلوانی در سال‌های اخیر زحمات زیادی کشیده‌اند، اما ما می‌خواهیم این رشته به عنوان یک رشته مستقل در دنیا معرفی شود، مانند تکواندو که متعلق به کره‌جنوبی است اما این ورزش در تمام دنیا از جمله کشور خود ما نهادینه شده است. می‌دانید که الان بحث حذف کشتی از المپیک بسیار داغ است و ما باید این نکته را در نظر بگیریم که اگر کشتی از المپیک حذف شود عمر کشتی پهلوانی هم کوتاه می‌شود و ما باید سعی کنیم شور و اشتیاقی که در کشتی پهلوانی کشور است را به خارج از کشور هم منتقل کنیم. برگزاری مسابقات کشتی پهلوانی در خارج از فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای خلاف آیین‌نامه ما است. احترام خاصی برای آقای خادم قائل هستم اما باید طبق آیین‌نامه جدید کشتی پهلوانی را به زورخانه برگردانیم، البته باید از پتانسیل‌های فدراسیون کشتی هم استفاده شود.

منبع: تسنیم