تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه رسانه‌ها نیازمند افرادی آگاه و هوشیار در حوزه اسلام هستند، گفت: آگاهی بخشی از مسؤولیت‌های مهم رسانه‌ها است.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی دقایقی قبل در آئین اختتامیه نهمین اجلاس مجمع رادیو تلویزیون‌های اسلامی که در سالن صبای مشهد اظهار داشت: اجتماع بیش از 230 مسؤول رادیو و تلویزیون‌های اسلامی از 36 کشور جهان در کنار مضجع نورانی حضرت ثامن‌الحجج پیگیری اتحادیه با رادیو و تلویزیون‌های جهان اسلام و همت سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران حقیقتا اتفاق مبارکی است.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: امیدوارم که این اجلاس به برکت نام حضرت ثامن‌الحجج(ع) منشا برکت و ارتقاء مناسبات رادیو و تلویزیون‌ها با دیگر رسانه‌های مستقل جهان اسلام و  بیداری، آگاهی‌بخشی، امیدبخشی و بیان زیبایی‌ها برای مردم در سطح جهان اسلام و کره زمین باشد.

وی اضافه‌ کرد: امام رضا(ع) می‌فرمایند «اگر مردم دنیا زیبایی‌های کلام ما را می‌دانستند، حتما پیرو این کلام می‌شدند»؛ شان رسانه‌ها و دانشمندان این است که زیبایی‌ها را بیان کنند.

رئیسی افزود: رسانه‌ها باید زیبایی خداپرستی و زشتی کفر، زیبایی وحدت و زشتی تفرقه، زیبایی استقلال و زشتی ذلت وابستگی، زیبایی مقاومت و ایستادگی و زشتی عقب‌نشینی میدان دادن به دشمنان، زیبایی دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی و زشتی بی‌بصیرتی و داشتن ابزار شناخت و نشناختن زیبایی بینش اجتماعی و دانش نافع را بیان‌ کنند.

وی همچنین عنوان کرد: بیان علم صائب و عمل سالم، زشتی بی‌عملی و در جا زدن و زیبایی حرکت و پویایی و زشتی ایستایی از دیگر موضوعاتی است که باید رسانه‌ها به آن بپردازند.

رئیسی در ادامه ابراز داشت: سینمای هالیود به دنبال این است که بگوید ایرانی‌ها، عراقی و غیره توانایی اداره زندگی سعادتمند ندارند. فرهنگ انتظار به ما می‌آموزد که ما می‌توانیم بر روی پای خود و در مقابل استکبار بایستیم؛ این فرهنگ به ما می‌آموزد که می‌توانیم با امید زندگی کنیم.

وی در ادامه با اشاره به شاخصه های شهر سالم عنوان کرد: عقلانیت، معنویت، اخلاق و عدالت اجتماعی از شاخصه‌هایی به شمار می‌رود که می‌تواند برای انسان شهری سالم بسازد که زیربنای آن همان سخن امام رضا(ع) یعنی خداپرستی، اطاعت و خشیت از او است.

رئیسی همچنین یادآور شد: بیش از 200 رسانه مهم و اثرگذار در جهان گرد هم آمده‌اند زیرا با محوریت فطرت انسانی، اخلاق، عدالت و راستی و درستی حرکت می‌کنند درحالی که امروز دگرخواهی برخی گوش فلک را کر کرده است.

وی در همین زمینه افزود: خودشان می‌گویند هرجا منافع ما ایجاب کند دگرخواه خواهیم بود اما فرهنگ ما به این گونه نیست و بر مبنای وظیفه است نه منفعت خواهی.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه صدای نوع‌دوستی و توجه به دیگران در عالم مشتری دارد، عنوان کرد: مشتری این صدا دل‌های پاک و فطرت‌های بیدار عالم است، چه مسلمان باشند و چه نباشند. امروز یک فیلم، سریال و حتی خبری که سخن از واقعیت دارد می‌تواند دل‌ها را متوجه خود کند.

وی اضافه کرد: پس از تشکیل این اجلاس در کنار مضجع نورانی امام رئوف، رمز ائتلاف و وحدت و تمدن اسلامی یعنی امام رضا(ع)، می‌تواند دل‌ها را به هم نزدیک‌تر، راهبردها را شفاف و روشن و تاکتیک‌ها و روش‌ها را به هم نزدیک‌تر کند.

رئیسی، آگاهی‌بخشی را از مسؤولیت‌های مهم رسانه‌ها برشمرد و یادآور شد: اگر ابعاد اسلام برای جهانیان روشن ‌می‌شد تکفیری‌ها نمی‌توانستند این همه جنایت کنند. اگر مشخص می‌شد که تکفیری‌ها دست‌ساخته استکبار و رژیم صهیونیستی هستند دیگر چنین وضعی به وجود نمی‌آمد.

وی با طرح این سوال که مسؤولیت بوجود آمدن چنین شرایطی بر عهده کیست؟، افزود: افرادی که به دنبال تضعیف ارتش‌های ملت‌های مسلمان و به دنبال این ‌بودند تا مساله فلسطین که به گفته امام راحل مساله اول جهان اسلام است، به حاشیه رانده شود و ‌کسانی که ندانستند و نخواستند مطرح کنند که این جریان دست‌ساخته مستکبران و رژیم صهیونیستی است، مسوول این وضعیت هستند.

تولیت آستان قدس رضوی همچنین با اشاره به اینکه رسانه‌ها نیازمند افرادی آگاه و هشیار در حوزه اسلام هستند، گفت: اگر در پرتو توحید، سیاست و معنویت با هم درآمیخته شود و معلوم شود که جنگ جهانی اول و دوم و جنایات امروز به‌خاطر کنار گذاشتن خدا از زندگی انسان و جدایی سیاست از معنویت بوده، مسائل امروز جامعه جهانی برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه حرم امام رضا(ع) در هر گامی آمیخته هنر و حکمت است، عنوان کرد: در اسلام همین مبنا به کار گرفته شده است اما هنر بدون حکمت به ابتذال کشیده می‌شود.

رئیسی در ادامه تصریح کرد: امروز برخی رسانه‌ها گام‌های موثری در راستای تبیین معارف دینی برداشته‌اند. از سوی دیگر تخریب و ایجاد شبهه در مقابل ارزش‌های دینی و مقاومت در برابر مساله فلسطین فراوان است و تقریب در فرهنگ رسانه باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی در ادامه افزود: امروز تمدن‌ها سخنانی دارند اما مدنیت‌هایی که در عالم مدعی تمدن هستند با تمام سخن‌ها و چالش‌ها، در مقابل تمدن اسلامی ضعیف هستند؛ دفاع از حقوق ملت‌ها و حق یکی از عرصه‌های مهم فعالیت رسانه است. جوامع بشری باید بدانند که رسانه حق را می‌شناسد و از آن دفاع می‌کند چراکه امر برای مخاطب جاذبه ایجاد می‌کند.

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: معرفی زشتی‌های همجنس‌بازی‌ها و انحطاط‌هایی که رسانه‌های مختلف آن را تبلیغ می‌کنند از سوی دیگر روشن شدن ظرفیت‌های خانواده به عنوان جامعه‌ای کوچک و اثرگذار در رفع مشکلات امروز جامعه جهانی بسیار موثر خواهد بود.

وی ابراز امیدواری کرد که این اجلاس به یک هم‌اندیشی با سه ویژگی اساسی بیانجامد و یادآور شد: اساس تلاش شما باید از جزمیت علمی همراه با عزم عملی و هضم و دوراندیشی و نگاه به آینده و با برنامه باشد.

رئیسی در خاتمه با بیان اینکه ما به این وعده الهی که آینده از آن متقین و صالحین است، یقین داریم، افزود: آینده نه ازآن سعودی‌ها و دلارهای آنان و مغرب زمین و آمریکایی‌ها و نه از آن شیطنت‌های اسرائیلی‌ها و فتنه‌های آنان علیه ملت فلسطین است بلکه آینده در اختیار صالحین خواهد بود.

منبع: فارس