رئیس سازمان سینمایی گفت که سینمای کودک و نوجوان ما باید به قدری تکنیکی شود که بتوان برای آن از سینمای جهان سهم خواهی کرد.

به گزارش مشرق‌، نشست رسانه‌ای محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی تحت عنوان«سینمای کودک، چشم‌اندازها و سیاست‌ها» ظهر امروز چهارشنبه 14 تیرماه در جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان برگزار شد.

محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی در ابتدای این نشست گفت: ما سینمای کودک و نوجوان را در ساختمان و ساختار سینما در مهمترین بخش برنامه خودمان می‌دانیم. ما تلاش می‌کنیم در دوره جدید سینما با برنامه ریزی که درخور این قشر است این عقب ماندگی سینمای کودک و نوجوان را ترمیم کنیم. سینما همانطور که می‌دانید برای اقشار مختلف تولید محتوا می‌کند. همه این‌ها مختصاتی به ما می‌دهد که مخاطبان را نمی‌توانیم محصور در منطقه خاصی بدانیم.

وی ادامه داد: ما اگر مرزهایمان را مشخص نکنیم ضربه خواهیم خورد. باید به این سمت برویم که سهم خود را در تولید آثار بصری بالا ببریم. ما باید بتوانیم حرفمان را استاندارد و با علم روز به تصویر بکشیم و به مخاطب ارائه کنیم. اصولاً نمی‌توان با نحوه و گونه‌ای که با بزرگسالان رو به رو می‌شویم با کودک رو به رو شویم به خاطر این که آن نستالژی‌های دیروز را ندارد. کار برای کودک را بسیار باید جدی بگیریم، ما سینمای کودک را سینمای بسیار مهمی می‌دانیم. من بارها این مطالب را گفته‌ام و باز هم می‌گویم، به خاطر این که بسیار مهم هستند.

رئیس سازمان سینمایی بیان کرد: ما نمی‌توانیم بدون استفاده از نکات روانشناسان تولید آثار مناسب برای  کودکان داشته باشیم. ایده‌‌یابی در سینمای کودک بسیار مهم و حساس است. اگر جشنواره‌ کودک و نوجوان را برگزار می‌کنیم باید تعریف درستی از آن داشته باشیم و با آن تعریف از بازار جهانی کسب سهم کنیم، کماً اینکه سینمای بزرگسال ما نیز باید اینگونه باشد. امیدواریم که بنیاد سینمایی  فارابی که وظیفه دارد در این مسیر گام بردارد به زودی برنامه‌های خود را اعلام کنند. از همه رسانه‌ها می‌خواهیم که با نگاه تخصصی خود به ما کمک کنند که به امید خدا در این راه موفق باشیم.

حیدریان اظهار کرد:پس از این کمی تغییر رویه در بنیاد فارابی خواهیم داشت و آن حمایت از فیلمهای مناسب در عرصه خواهد بود. درگذشته از فیلمها در بخش تولید حمایت می‌شد در حالی که ممکن بود آن فیلم چیزی که متصور بوده‌ایم نشده باشد و شرایط اکران را کسب نکند. با امید به خدا از این پس حمایت‌های ما از این جنبش خواهد بود.

وی افزود: سینمای کودک بعدی سینمایی خواهد بود که افراد جوان بسیاری خواهد داشت چرا که جوانهای ما جسارت بیشتر در کار دارند و به کار می‌گیرند. ما تلاش می‌کنیم با بحث کارشناسی و خواهش از فیلمسازان جوانمان بخواهیم که به سینمای کودک و نوجوان ورود کنند. سینمای کودک و نوجوان سودش باید در دیده شدن آن باشد. مدیران سینما به این اعتقاد دارند که سینما یک سنتزی است که از هنرها و رشته‌های مختلف بهره می‌برد. ما باید به سمت صنعتی شدن سینما گام برداریم، اگر سینمای ما نیز صنعتی شود، صنعت خود تمام مسیرها را هموار می‌کند.

جشنواره‌ها خودبه فکر کسب درآمد باشند

حیدریان گفت: ما به عنوان سازمان سینمایی نباید بودجه جشنواره‌ها را بدهیم، بلکه جشنواره‌ها باید خود به فکر کسب در آمد باشند. جشنواره کودک و نوجوان اصفهان هم اینگونه است. به نظرم اصفهان به طریق اولا بهترین مکان و فضایی که می‌توان جشنواره کودک و نوجوان برگزار  کرد. نگاه ما فراتر از آن است که بخواهیم برای فیلم‌های کودک سینمای سرگروه انتخاب کنیم. ما باید تعداد سالنها را برای نمایش فیلم‌های کودک افزایش بدهیم، سینماهایی که فیلم کودک اکران می‌کنند باید بسیار دسترسی بسیار خوبی داشته باشد. در مورد حمایت‌ها، بسیاری از موضوعاتی که کارگردانانمان به آن پرداخته‌اند متاسفانه در یک فقر تکنیکی به سر می‌برند، این باعث می‌شود که فروش خوبی در گیشه به دست نیاورند. باید کمی به سمت تکنیکی کردن فیلم گام بردارند.

منبع: تسنیم