کد خبر 7459
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۸

وزير جهادکشاورزي گفت: با توليد ساليانه بيش از يک ميليون و 600 هزار تن گوشت مرغ، کشور به واردات آن نيازي ندارد

به گزارش مشرق، "صادق خليليان" در گفتگو با واحد مرکزي خبر با اشاره به اينکه توليد کنندگان گوشت مرغ امکان صادرات به بازارهاي جهاني را دارند، تاکيد کرد: براساس قانون افزايش بهره وري ورود کالاها و محصولاتي که در داخل توليد و نياز بازار تامين مي‌شود، ممنوع است.
خليليان اظهار داشت: امار سفارش‌هاي واردات گوشت قرمز هم تا پايان مرداد نشان مي‌دهد که واردات 3 برابر نياز داخل است و به توليدکننده آسيب جدي خواهد زد.
وي با بيان اينکه براي تامين نياز بازار داخل فقط به 10 درصد واردات گوشت قرمز نياز است، گفت: نياز بازار با وارداتي که شده است، تامين مي‌شود.
وزير جهاد کشاورزي افزود: اين وزارت براي جلوگيري از واردات بي‌رويه گوشت قرمز به ثبت سفارش‌هاي پس از هفدهم شهريورکه قانون افزايش بهره وري ابلاغ شد، اجازه ورود نخواهد داد.
خليليان گفت: ثبت سفارش‌هاي پيش از هفدهم شهريور براي واردات 20 روز تا يک ماه فرصت دارد.
وي تاکيد کرد: براساس قانون براي ورود کالاها و محصولات کشاورزي که توليد داخل نياز بازار را تامين نمي‌کند، مجوز صادرات پس از تاييد وزارت جهاد کشاورزي در وزارت بازرگاني داده مي‌شود.
وزير جهاد کشاورزي گفت : تا يک ماه آينده به تدريج شاهد کاهش واردات بي‌رويه و غيرضروري به کشور خواهيم بود.
خليليان همچنين از ممنوعيت ورود محصولات فانتزي خبر داد و گفت: ورود محصولاتي مانند انگور ، شيلي ، گلابي چيني ، سيب فرانسوي ، بادام امريکايي ، سير چيني و شيرخشک صنعتي که در داخل به اندازه کافي توليد و به 60 کشور نيز صادر مي‌شود، هميشه ممنوع است.
وي افزود : بر اساس قانون افزايش بهره وري در بخش کشاورزي همچنين واردات در زمان توليد و برداشت ممنوع است و پس از ان و براورد دقيق نياز ، واردات صورت مي‌گيرد و در برخي از محصولات نيز واردات با افزايش تعرفه کنترل مي‌شود.
وزير جهادکشاورزي ممنوعيت واردات آبميوه و کنسانتره را از ديگر موارد قانون افزايش بهره وري در بخش کشاورزي دانست و گفت: براي اجراي اين بخش از قانون با صنايع تبديلي و تکميلي هماهنگي هاي لازم شده است.
خليليان درباره برنج افزود: امسال 2 ميليون و 900 هزارتن برنج توليد شده و 700 هزارتن واردات براي تامين بازار نياز است اما با استناد به اين قانون از ورود همزمان با برداشت برنج و واردات بي‌رويه که گاه تا 3 برابر نياز است جلوگيري خواهد شد.
وي کنترل واردات شکر را از ديگر موارد قانون افزايش بهره وري دانست و گفت: در دو سال گذشته توليد چغندرقند به علت واردات بي رويه شکر به يک دهم کاهش يافت و صنايع مرتبط نيز متضرر شدند، بنابر اين براي حمايت از کشاورز و کارخانه‌هاي صنعتي توليد شکر ابتدا توليد داخل با قيمت مناسب در داخل به فروش مي‌رسد و پس از آن به ميزان نياز، واردات صورت مي‌گيرد.