کد خبر 746708
تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۷

علی شریف العمادی' وزیردارایی قطرگفت: ذخایر مالی دوحه توان مقاومت این کشور در برابر تحریم ها و محاصره برخی کشورهای عربی را افزایش داده و این کشور قادر به تحمل این محاصره است.

 به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری سی ان ان عربی، وی افزود: اگر شرکت های خارجی بین همکاری با قطر و امارات قصد انتخاب داشته باشند بدون شک دوحه را انتخاب خواهند کرد.


العمادی تصریح کرد: وضعیت اقتصادی کشورش از کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر بهتر و در شرایط مطلوب تری قرار دارد.


وزیردارایی قطرگفت: ذخایر مالی عظیم دولت قطر که طی دهه ها از فروش گاز طبیعی ذخیره شده این کشور را قادر به تحمل محاصره کرده و همچنین این کشور صندوق ذخایر ارزی دارد که ۲۵۰ درصد از تولید ناخالص ملی را در بردارد و دوحه ذخایر ارزی دربانک مرکزی این کشور و ذخایر استراتژیک درنزد وزارت دارایی دارد.


العمادی در مقایسه شرایط اقتصادی قطر با چهار کشورعربی عربستان، مصر، بحرین و امارات با بیان اینکه بنیان و پایه های اقتصادی قطر ازاین کشورها قوی تر است، افزود: بحرین و مصر درشرایط اقتصادی مطلوبی قرار نداشته و عربستان سعودی نیز با مشکلات جدی درخصوص در آمدهای مالی مواجه است. دوحه یکی از کشورهایی بود که سریعترین رشد اقتصادی در منطقه را داشت.


وزیر دارایی قطر تصریح کرد: دولت قطر با اقدام به شاخه بندی اقتصاد خود به شکل اساسی، امکان محاصره آن در برخی حوزه ها دشوار است.


وی درخصوص تهدید کشورهای محاصره کننده دوحه پس از پاسخ گویی منفی قطر به شروط ۱۳ گانه آنها به منظور افزایش تحریم ها، گفت: اگر شرکت ها مجبوربه گزینش بین امارات یا قطر باشند بسیاری از آنها دوحه را انتخاب خواهند کرد چرا که آنها اجازه نخواهند داد که مسایل سیاسی فعالیت آنها را متوقف کند.


'عمر سیف غباش' سفیر امارات در روسیه پیشتر ادعا کرد که یکی از تحریم هایی احتمالی ضد قطر این است که شرکت های تجاری باید بین همکاری با امارات یا قطر یکی را انتخاب کنند.


عربستان ۱۵ خرداد به همراه امارات، بحرین، مصر، دولت شرق لیبی، جزایر مالدیو و عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری فراری و مستعفی یمن با ادعای حمایت قطر از تروریسم و افراط گرایی و دخالت در امور داخلی دیگر کشورها، روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کردند.


چهار کشور عربستان، مصر، امارات و بحرین برای از سرگیری روابط با دوحه شروط ۱۳ گانه ای را مطرح کردند.


قطر پس از مهلت پایان مهلت داده شده برای تصمیم گیری روز دوشنبه هفته گذشته پاسخ منفی خود به این شروط را به کویت به عنوان کشور میانجی تحویل داد.


پس از گردهمایی چهار کشور عربی در قاهره برای بررسی پاسخ دوحه که نتیجه آن «بی محتوا و منفی» خواندن پاسخ قطر به درخواست کشورهای ائتلاف بود، برخی رسانه ها از تصمیمات تنبیهی چهار کشور خبر دادند از جمله «گاردین» به نقل از برخی دیپلمات ها نوشت به احتمال زیاد تحریم ها علیه قطر تشدید شده و موضوع لغو عضویت این کشور در شورای همکاری خلیج فارس مورد بررسی قرار می گیرد.

منبع: ایرنا