به گزارش مشرق، مرحله نهایی انتخابی تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی بزرگسالان با تمام فراز و نشیبهایی که داشت برگزار شد و نتایج جالب توجهی هم در آن رقم خورد؛ از ظهور پدیدههای جوان گرفته تا شکست نامداران و عنوانداران جهان و المپیک و بازگشت ستارههای کم فروغ گذشته به کورس مدعیان.
شکست کمیل قاسمی، یکی از برترین کشتیگیران ایران در سالهای اخیر، مقابل یداله محبیِ جوان در سنگین وزن کشتی آزاد و قدرتنمایی حسن یزدانی در یک وزن بالاتر و از دم تیغ گذراندن تمام رقبا؛ نتایج دور از انتظار مهدی علیاری که همواره خود را مدعی جانشینی در المپیک ریو برای قاسم رضایی میدانست و اتفاقات رخ داده در سنگینوزن کشتی فرنگی هم مدعای این فراز و نشیب است، موضوعی که چندان هم دور از ذهن نمیتواند باشد و از خصوصیات اصلی برگزار انتخابی به این نوع است.
در حالیکه پیکارهای کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی سال 2017 جهان 31 مرداد تا 5 شهریور ماه در پاریس پایتخت فرانسه برگزار میشود؛ سرمربیان تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی زمان زیادی را برای آماده سازی نفرات خود نخواهند داشت و کار بیش از گذشته سختتر به نظر میرسد که به نظر میرسد از نتایج بیم و امید نتایج انتخابی خواهد بود.
در هر حال شوراهای فنی کشتی آزاد و فرنگی با اشراف به کمبود زمان بلافاصله بعد از اتمام مسابقات تشکیل جلسه دادند و آرا و نظرات خود را درباره نتایج رقم خورده اعلام کردند.
در زیر نگاهی اجمالی به نتایج رقم خورده در مسابقات خواهیم داشت:
کشتی آزاد:
57 کیلوگرم: همه در انتظار بازگشت رحیمی
در غیاب حسن رحیمی مدعی اصلی وزن اول کشتی آزاد، که در سالهای اخیر از بهترین کشتیگیران کشورمان بوده است، رضا اطری با غلبه بر تمام حریفان قهرمان شد. هر چند که شورای فنی با تأیید مجوز پزشکی رحیمی این فرصت را برای نفر سوم المپیک قائل شد تا در انتخابی درون اردوی شانس خود را برای هفتمین حضورش در مسابقات جهانی امتحان کند.
رحیمی به دلیل مصدومیت نتوانست در مسابقات انتخابی شرکت کند، شورای فنی هم بهترین تصمیم را در این زمینه گرفت چون هیچ عقل سلیمی حاضر نیست به راحتی از کنار نام چنین کشتیگیری که در این سالها همواره روی سکو بوده است عبور کند. البته حسن رحیمی برای حضور در فرانسه باید در دیدارهای انتخابی با 3 کشتیگیر برتر وزن 57 کیلوگرم رقابت کند. وی ابتدا به مصاف طهماسبیزاده و سپس در صورت پیروزی، حاج آقانیا خواهد رفت که در صورت برتری در مسابقه نهایی با رضا اطری دیدار خواهد کرد تا سرنوشت دوبنده وزن اول کشتی آزاد مشخص شود.
61 کیلوگرم: شکست دوباره اسماعیلپور به احسانپور
همانطور که پیشبینی میشد مانند سالهای اخیر دو مدعی اصلی وزن دوم به فینال وزن 61 کیلو رسیدند، هر چند که این انتظار میرفت اسماعیلپور حداقل این بار جبران مافات سالهای گذشته را کند، اما مسعود باز هم سنت شکنی نکرد و دست رد به سینه احسانپور نزد تا با دیگر دوبنده تیم ملی را به رقیبش تعارف بزند.
احسانپور که در سالهای 2015 و 2016 هم مسافر مسابقات جهانی شده بود، اما موفق به کسب مدال نشد و دست خالی بازگشت تا نشان دهد مهره قابل اتکایی در این وزن نیست و این تردید بوجود آید که شاید او در میادین بینالمللی مشکل دارد، اما باید دید آیا اعتماد سه باره به این کشتیگیر سرانجام جواب میدهد یا نه.
اسماعیلپور که بعد از ناکامی در المپیک لندن 2 مدال ارزشمند برنز و نقره را در مسابقات جهانی 2013 و 2014 کسب کرده بود، بعد از تغییر اوزان کشتی و حذف وزن سابقش از المپیک به طمع حضور در دومین المپیک و کسب مدال ارزشمند این رقابتها تغییر وزن داد و به یک وزن بالاتر آمد، اما در آن زمان مقهور آمادگی بالای سید احمد محمدی شد و نه تنها موفق به حضور در مسابقات جهانی نشد که المپیک 2016 ریو را هم از دست داد و حتی دیگر آن کشتیگیر سابق هم نشد.
با توجه به تصمیم شورای فنی به نظر نمیرسد شاهد تغییر خاصی درباره این وزن باشیم و باید امسال هم منتظر حضور احسانپور و شاید درخشش او در مسابقات جهانی باشیم.
65 کیلوگرم: نصیریِ سختکوش، دست بردار نیست
همانطور که پیشبینی میشد میثم نصیری که به سختی دوبنده تیم ملی را از تن سیداحمد محمدی درآورد و مسافر المپیک هم شد، با غلبه بر رقیبان قهرمان شد. تقریبا هیچکدام از رقیبان نتوانستند برای او تهدید بوجود آورند تا برای نخستین بار حضور در مسابقات جهانی را تجربه کند.
وی سال گذشته بعد از مصدومیت سید احمد محمدی، دارنده مدالهای نقره و برنز جهان، در مسابقات انتخابی صاحب دوبنده تیم ملی در المپیک ریو شد، اما با شکست در همان دیدار نخست از دور رقابتها کنار رفت.
او برای رسیدن به این نقطه مرارتهای زیادی را تحمل کرد، اما سرانجام کادرفنی را قانع کرد که بهترین کشتیگیر حاضر در وزن سوم است. حالا نصیری این فرصت را دارد تا مهمترین مدال زندگیاش را کسب کند؛ با توجه به تصمیم شورای فنی درخصوص این وزن نیز به نظر نمیرسد گزینه دیگری غیر از نصیری مد نظر باشد و باید وی را مسافر پاریس دانست مگر اینکه اتفاقات غیرقابل پیشبینی رخ دهد.
70 کیلوگرم: داداشپور در لیست انتظار
«مقرر شد با توجه به ارزیابی اعضای شورای فنی از نتایج عملکرد آقایان حسینخانی، داداشپور و عبادی در وزن 70 کیلوگرم، کادر فنی موظف است بر مبنای سوابق، کارنامه و عملکرد خارجی، شرایط آمادگی جسمانی، فنی و روانی، اخلاق و نظم انضباط اردویی کشتیگیران مذکور در این وزن، نسبت به معرفی یکی از کشتیگیران یادشده برای حضور در مسابقات جهانی فرانسه و نیز کشتیگیر دیگر برای حضور در مسابقات ایندورگیم ترکمنستان، 15 روز مانده به مسابقات جهانی، اقدام نماید.»
تصمیم شورای فنی نشان میدهد که اعتقاد و اعتماد چندانی به نتیجه انتخابی در این وزن ندارند؛ موضوعی که شاید چندان هم غیرقابل قبول نباشد. داداشپور سال 2015 بعد از سالها دوری از سطح اول کشتی عازم مسابقات قهرمانی آسیا شد که بدلیل مصدومیت به عنوانی بهتر از هشتمی نرسد و شاید دلیل تردید شورای فنی هم در همین نتیجه و ناکامی باشد.
حسینخانی که سال گذشته سرانجام طلسم مدال نگرفتن خود را در مسابقات جهانی شکست، یکی از مدعیان اصلی وزن چهارم بود، اما به سد داداشپور آماده و با انگیزه خورد.
البته داداشپور که حالا 30 سال دارد، این بار با انگیزه بیشتر در مسابقات انتخابی حضور پیدا کرد و تنها با یک شکست در دیدار فینال برابر حسینخانی و کسب 2 پیروزی خود را به عنوان مدعی جدی این وزن معرفی کرد.
بدون شک یکی از چهرههای مسابقات انتخابی امسال جمال عبادی بود، این جوان خوزستانی کشتیهای قابل قبولی از خود به نمایش گذاشت و نظر کارشناسان و حتی شورای فنی را نیز جلب کرد تا نشان دهد میتواند در آینده مهره قابل اتکایی برای کشتی آزاد باشد.
در هر صورت قرار است این 3 نفر به یکی از تورنمنتهای بینالمللی اعزام و سپس در خصوص نفر نخست این وزن تصمیمگیری شود.
74 کیلوگرم: قهرمانی قابل پیشبینی یاراحمدی
بعد از کوچ حسن یزدانی، قهرمان المپیک ریو از این وزن، پیمان یاراحمدی که طلای آسیا را در کارنامه دارد در انتخابی اول شد. تقریبا هیچکدام از حریفان نتوانستند تهدید قابل توجهی برای یاراحمدی جوان ایجاد کنند تا او با کمترین دردسر صاحب دوبنده تیم ملی در مسابقات جهانی شود. وزن 74 کیلوگرم نیز از دیگر اوزانی است که به نظر نمیرسد شورای فنی تردیدی در انتخاب نفر اعزامی به مسابقات جهانی داشته باشند و باید به نوعی او را نیز انتخاب شده و مدعی اصلی دانست.
باید دید آیا یاراحمدی میتواند افتخارات نفرات قبل از خود را وزن پنجم تکرار کند یا نه؟
86 کیلوگرم: یزدانی به هیچکس رحم نکرد
بدون شک همه منتظر رقابت حسن یزدانی با حریفان در وزن جدیدش بودند، جایی که او باید دوبنده تیم ملی را از تن علیرضا کریمی، مدعی اصلی این وزن، درمیآورد و با حریفان سرسختی همچون محمدجواد ابراهیمی و عزتاله اکبری روبرو میشد، اما در واقع هیچکدام از این نفرات نتوانستند خمی به ابروی قهرمان المپیک بیاورند.
یزدانی فراتر از انتظار ظاهر شد و پیروزیهای یک طرف او مقابل حریفان جای هیچ حرف و حدیثی باقی نگذاشت تا شورای فنی چشم بسته رأی به حضور این جوان جویباری و حالا با تجربه در مسابقات جهانی بدهند.
شاید سختترین تصمیم کادر فنی در این وزن کنار گذاشتن نفراتی مانند کریمی و ابراهیمی باشد که معلوم نیست بعد از تثبیت یزدانی در 86 کیلوگرم چه اتفاقی برای آنها رخ خواهد داد؛ شاید تغییر اوزان کشتی تنها نقطه امید آنها برای فرار از سلطه یزدانی باشد! چون او ثابت کرده است وقتی گام در راهی میگذارد به راحتی پا پس نمیکشد و باید حالا حالاها در انتظار درخشش او در وزن جدیدش باشیم.
97 کیلوگرم: چه کسی جانشین پلنگ جویبار میشود؟
در بند سوم تصمیمات شورای فنی آمده است: «مقرر شد با توجه به ارزیابی اعضای شورای فنی از نتایج عملکرد آقایان محمدی، رحیمی و گلیج در وزن 97 کیلوگرم کادر فنی موظف است بر مبنای سوابق و کارنامه و عملکرد خارجی، شرایط آمادگی جسمانی، فنی و روانی، اخلاق و نظم انضباط اردویی کشتیگیران مذکور در این وزن، نسبت به معرفی یکی از کشتیگیران یادشده برای حضور در مسابقات جهانی فرانسه و نیز کشتیگیر دیگر برای حضور در مسابقات ایندورگیم ترکمنستان، 15 روز مانده به مسابقات جهانی، اقدام نماید.»
این بند نشان میدهد شورای فنی هنوز در خصوص نتایج انتخابی تردید دارد و اعتماد و اعتقاد لازم را به امیر محمدی ندارند.
بعد از رضا یزدانی باتجربه، کادر فنی هنوز نتوانسته کشتیگیری ششدانگ و قابل اتکا را در وزن هفتم پیدا کند. امیر محمدی، حسن رحیمی و مجتبی گلیج بنا به تصمیم شورای فنی باید در یک تورنمنت بینالمللی حضور یافته و نفر برتر راهی مسابقات جهانی شود.
به نظر میرسد حتی مدال محمدی در بازیهای کشورهای اسلامی هم نتوانسته اطمینان لازم را به شورای فنی برای کسب نتیجه در مسابقات جهانی بدهد تا مجبور به اتخاذ چنین تصمیمی شوند.
در این وزن نیز ناکامی کشتیگیری مانند حسین شهبازی که در مسابقات قهرمانی آسیا دوم شده بود و از مدعیان اصلی به شمار میرفت در نوع خود جالب توجه بود به طوریکه به عنوان نفر آخر در قعر نفرات برتر قرار گرفت تا شانسی برای حضور در جمع مدعیان نداشته باشد.
هر چند شورای فنی بازهم عباس طحان که در انتخابی سوم شده بود را نادیده گرفتند و به مجتبی گلیج جوان که آینده این وزن است، میدان دادند، اما باید دید در نهایت این کدام کشتیگیر است که مسافر پاریس می شود.
125 کیلوگرم: چه بر سر کُمیل آمد؟
شاید عجیبترین تصمیم شورای فنی در این گرفته شد؛ جایی که با وجود تجربه بالای کمیل قاسمی در میادین بینالمللی و درخشش او و از سوی دیگر جوانی یداله محبی هیچ بند و تبصرهای را شاهد نیستیم؛ آنطور که در تصمیمات شورای فنی آمده است به نظر میرسد به نوعی حضور محبی در مسابقات جهانی قطعی باشد، موضوعی که خیلی نمیتوان روی آن حساب باز کرد؛ چون گذشتن از کنار نامی مانند قاسمی کار سادهای نیست؛ کشتیگیری که در این سالها همواره روی سکوهای جهانی و المپیک بوده است تا با 2 مدال نقره و برنز المپیک به پرافتخارترین آزادکار سنگینوزن ایران بدل شود.
قاسمی با وجود مصدومیتی کهنه پا به انتخابی گذاشت و با قبول 2 شکست دور از انتظار برابر یداله محبی در جایگاه دوم قرار گرفت و باید منتظر ماند و دید آیا کادر فنی به قدرت جوانی محبی اعتماد خواهد کرد یا تجربه و کارکشتگی قاسمی.
کشتی فرنگی:
بعد از غیبت و کنارهگیری فرنگیکاران المپیکی در رقابتهای انتخابی شاهد ظهور چهرههای جدیدی بودیم به طوری که چهره تیم ملی به طور کلی دگرگون ساخت، موضوعی که میتوان به آن هم از زاویه فرصت و هم از دید تهدید نگاه کرد و باید دید آیا اشکانی میتواند این تهدید را به فرصت تبدیل کند یا او را به پرتگاه ناکامی سوق خواهد داد.
به غیر از یوسف قادریان سایر نفراتی که در انتخابی قهرمان شدند، سابقه حضور در مسابقات جهانی را ندارد. مردانی در 59، الیاسی در 66، بلفکه در 71، بویری در 75 کیلو، نوری در 85 کیلو، صالحیزاده در 98 کیلو و قورهجیلی در 125 کیلوگرم چهرههایی هستند که عناوین قهرمانی اوزان مختلف را از آن خود کردند.
به نظر میرسد با توجه به بیانیه شورای فنی تیمهای ملی کشتی فرنگی نفرات برتر اوزان 59، 80، 85، 98 کیلوگرم شانس بالایی برای حضور در مسابقات جهانی داشته باشند و باید به نوعی آنها را در ترکیب نهایی تیم ملی کشتی فرنگی دید، اما تصمیمات درباره سایر اوزان نیز جالب توجه است که در زیر به آن میپردازیم.
59 کیلوگرم: مردانی، حاجیپور را ناکام گذاشت
در غیاب حمید سوریان که در این سالها همواره مدعی اصلی وزن اول بوده است این بار سایر مدعیان روی تشک رفتند تا بعد از 3 سال شاهد حضور چهرهای جدید در وزن 59 کیلوگرم باشیم. تقریبا همانطور هم که پیشبینی میشد رقابت اصلی بین مردانی و حاجیپور رخ داد و در نهایت این مردانی بود تا با غلبه بر رقیب کهنهکارش به عضویت تیم میل درآید.
هر چند از کشتیگیران باتجربهای مانند پاپی، بهشتی طلا و نوربخش انتظار بیشتری میرفت، اما در نهایت این مردانی بود که گوی سبقت را از رقبا ربود تا بلیت مسابقات جهانی را اوکی کند.
مردانی 25 ساله که آخرین بار در سال 2012 در عضویت تیم ملی جوانان در یک میدان رسمی، قهرمان جوانان آسیا شده بود، در این سالها با وجود حضور در تورنمنتهای مختلف هیچگاه نتوانست اعتماد کادر فنی را برای حضور در تیم ملی بزرگسالان جلب کند. کم تجربگی مردانی میتواند بسیار نگران کننده باشد و چه بهتر بود کادرفنی در این مدت حداقل یک بار به این جوان میدان میداد و به جای تلف کردن وقت و زمان روی مهرههای سوخته و امتحان پس داده، نیروی جوانی را به ترکیب خود تزریق میکرد تا امروز کاسه چه کنم دست نگیرد و نگران کمتجربگی مردانی نباشد.
در هر حال مردانی مدعی جدید وزن اول کشتی فرنگی خواهد بود و باید دید آیا میتواند جای خالی سوریان را پر کند یا نه.
از نکات جالب توجه این وزن نرسیدن سامان عبدولی سر وزن بود که باعث شد سامان در یک وزن بالاتر به میدان برود و در 66 کیلو ناکام بماند. سامان که حدود 2 ماه قبل در مسابقات قهرمانی آسیا به مدال برنز رسیده بود، به نظر میرسد نتوانست خودش را مهیای حضور در مرحله نهایی انتخابی تیم ملی کند تا از گردونه مدعیان خارج شود. این در حالی است که مردانی 2 بار در فینال جام تختی و مسابقات قهرمانی کشور مغلوب عبدولی شده بود.
66 کیلوگرم: تردید شورای فنی و مثلث مدعیان
بعد از غیبت امید نوروزی، مدعی اصلی این سالهای وزن دوم کشتی فرنگی و سپس عدم حضور مهدی زیدوند که به نظر میرسد به علت مصدومیت در تلاش بود تا نظر مثبت شورای فنی را برای اخذ فرصتی دوباره با عدم حضور در انتخابی جلب کند سایر مدعیان به رقابت پرداختند و در نهایت این مراد الیاسی بود که با غلبه بر سایر مدعیان عنوان نخست را از آن خود کرد.
در وزن 66 کیلوگرم نیز با وجود غیبت امید نوروزی دارنده مدال طلای المپیک لندن، سه فرنگی کار آماده و خوب یعنی محمد الیاسی، امین سوری و محمدرضا گرایی در مسابقات انتخابی اول تا سوم شدند. در این وزن نفر نخست تیم ملی از بین این سه نفر با اعزام به یک تورنمنت بین المللی و همچنین سایر شاخصه های مد نظر شورای فنی تیم های ملی انتخاب خواهد شد.
شورای فنی در خصوص این وزن اعلام کرده است: «با توجه به ارزیابی اعضای شورای فنی از نتایج عملکرد مراد الیاسی، گرایی، ارسلان در وزن 66 کیلوگرم، کادر فنی موظف است ضمن اعزام نامبردگان به مسابقات برون مرزی جهت رفع ابهامات موجود در این وزن، بر مبنای کارنامه و عملکرد خارجی، شرایط آمادگی جسمانی، فنی و روانی و اخلاق و نظم انضباط اردویی کشتیگیران مذکور در این وزن، نسبت به معرفی یک نفر از کشتیگیران یادشده، برای حضور در مسابقات جهانی فرانسه اقدام نماید.
کادر فنی همچنین موظف است از میان 2 کشتیگیر باقیمانده و امین سوری نیز کشتیگیر واجد شرایط را برای حضور در مسابقات ایندورگیم ترکمنستان، 15 روز مانده به مسابقات جهانی، معرفی کند.»
با این تفاسیر به نظر میرسد شورای فنی در این وزن هنوز به جمعبندی لازم نرسیده است و باید دید این کدام کشتیگیر است که خود را به کادرفنی تحمیل خواهد کرد.
71 کیلوگرم: مجوز بیابانگرد رد شد؛ اصلان نادیده گرفته شد
تصمیم شورای فنی: «با توجه به ارزیابی اعضای شورای فنی از نتایج عملکرد آقایان بلفکه و محمدعلی گرایی، کادر فنی موظف است بر مبنای سوابق و کارنامه و عملکرد خارجی، شرایط آمادگی جسمانی، فنی و روانی و اخلاق و نظم انضباط اردویی کشتیگیران مذکور در این وزن، نسبت به معرفی یکی از کشتیگیران یادشده برای حضور در مسابقات جهانی فرانسه و کشتیگیر دیگر برای حضور در مسابقات ایندورگیم ترکمنستان، 15 روز مانده به مسابقات جهانی، اقدام نماید.»
نفر منتخب این وزن نیز از نظر شورای فنی با اما و اگر همراه است و به نظر میرسد خواستههای کادرفنی در مسابقات انتخابی برآورده نشده است؛ شاید اگر گرایی که چندی پیش با نمایشی خیره کننده به مدال طلای بازیهای کشورهای اسلامی رسیده بود، بر سکوی نخست قرار میگرفت حالا شاهد این بند و تبصره در تصمیمات شورای فنی نبودیم، اما حالا بازی فرق کرده است.
نکته جالب توجه در خصوص این وزن نادیده گرفتن برومند اصلان که به عنوان دوم این وزن رسید، است که شاید بهتر بود این فرصت نیز برای این کشتیگیر در نظر گرفته میشد.
ناکامی عظیم گرمسیری، قهرمان کشور و پذیرفته نشدن مجوز پزشکی افشین بیابانگرد، قهرمان جام تختی و آسیا از اتفاقات جالب این وزن بود.
شرایط بیابانگرد در حالی توسط شورای فنی نادیده گرفته شد که غیبت او در انتخابی توسط کمیته پزشکی به تأیید رسیده بود، اما مورد اعتماد قرار نگرفت تا این بار فرصتی برای جبران ناکامی مسابقات جهانی 2016 نداشته باشد.
در هر حال از بین بلفکه و گرایی یکی راهی مسابقات جهانی خواهد شد؛ گرایی در این سالها تجربه خوبی از حضور در میادین مختلف اندوخته است، اما در سوی مقابل بلفکه برای نخستین بار قرار است در یک میدان رسمی به میدان برود که میتواند نگران کننده باشد.
75 کیلوگرم: سایه عبدولی همچنان روی مدعیان وزن چهارم
در هر صورت شورای فنی با غیبت سعید عبدولی کنار آمد و خیلی ظریف برای او مجوز عدم حضور در مسابقات انتخابی تیم ملی را صادر کرد، اما باید دید آیا این بار عبدولی عصای دست کادر فنی و کشتی فرنگی میشود یا نه.
پیام بویری بعد از کسب مدال برنز آسیا در سال 2016 به علت مصدومیت از شرایط مسابقه دور بود و به درمان پای مصدوم خود پرداخت و در نهایت با غلبه بر تمام حریفان، البته در غیاب دارنده مدال برنز المپیک ریو، به عنوان قهرمانی رسید.
پژمان پشتام و رسول گرمسیری، نمایندگان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا و بازیهای کشورهای اسلامی که انتظار میرفت مدعیان اصلی این وزن در کنار بویری و غیاب عبدولی باشند، دور از انتظار ظاهر شدند تا از گردونه مدعیان خارج شوند. در نهایت این بویری بود که قهرمان شد، اما با تبصره شورای فنی در آب نمک خواهد ماند تا ببیند بلیت سفر او به مسابقات جهانی اوکی میشود یا نه؟
بند 4 تصمیمات شورای فنی کشتی فرنگی تکلیف این وزن را اینطور مشخص کرده است: «با توجه به گزارش فدراسیون پزشکی ورزشی در خصوص وضعیت سعید عبدولی و پذیرش آسیب دیدگی نامبرده از سوی کمیسیون ویژه پزشکی و با عنایت به سوابق و کارنامه عملکرد قابل قبول کشتیگیر مذکور، اعضای شورای فنی تصمیم گرفتند در هفته دوم مرداد ماه سال جاری به کشتیگیر یاد شده فرصت حضور در مسابقات انتخابی درون اردویی داده شود.
بر این اساس عبدولی ابتدا با نفر سوم انتخابی به رقابت پرداخته و در صورت پیروزی با نفر دوم کشتی خواهد گرفت. نامبرده در صورت پیروزی بر نفر دوم میتواند با نفر اول به رقابت پرداخته و نفر پیروز در 2 مسابقه از 3 دیدار ذیربط نفر برتر تیم ملی در وزن 75 کیلوگرم خواهد بود. بدیهی است معرفی نهایی ملیپوش این وزن منوط به رعایت موارد یاد شده در بند یکم این صورتجلسه میباشد.
در صورت عدم موفقیت سعید عبدولی در رقابت با نفر سوم انتخابی تیم ملی، انتخابی درون اردویی میان نفر دوم و سوم انتخابی تیم ملی در وزن 75 کیلوگرم برای تعیین نفر واجد شرایط برای اعزام به مسابقات ایندورگیم ترکمنستان انجام خواهد شد.»
در هر حال باید دید آیا با وجود مصدومیت! و البته دوری چند ماهه عبدولی از شرایط آرمانی و تمرینات منظم، آیا او قادر به باز پس گیری دوبنده تیم ملی خواهد بود یا نه؟ عبدولی فرصتی یک ماهه برای آماده سازی خود به منظور حضور در انتخابی درون اردویی خواهد داشت.
80 کیلو: یوسف حرف و حدیثی نگذاشت
همانطور که پیشبینی میشد یوسف قادریان به عنوان مدعی اصلی وزن پنجم کشتی فرنگی در غیاب رامین طاهری که مصدومیتش تایید شده بود، اما مورد تایید شورای فنی قرار نگرفت؛ به عنوان قهرمانی دست یافت.
شورای فنی هم بر این قهرمانی مهر تایید زده است و باید به نوعی حضور قادریان را در مسابقات جهانی 2017 قطعی دانست؛ مگر اتفاقی غیرقابل پیشبینی رخ دهد.
باید دید آیا قادریان میتواند این بار ناکامی مسابقات جهانی 2016 را جبران کند.
85 کیلوگرم: حسین نوری جای پایش را محکم کرد
در این وزن هم حسین نوری به عنوان مدعی اصلی با غلبه بر تمام حریفان دوبنده تیم ملی را از آن خود کرد تا بعد از سالها پشت خط ماندن و قرار گرفتن در لیست انتظار این بار نوبت او باشد تا مسافر مسابقات جهانی شود. نوری که چندی پیش در مسابقات قهرمانی آسیا مقتدرانه قهرمان شده بود حالا همای سعادت را روی شانههای خود میبیند تا در اوج پختگی آیندهای روشن را پیش روی خود ببیند.
او در این سالها همواره یکی از مدعیان اصلی و پای ثبات فینال و قهرمانی رقابتهای انتخابی تیم ملی بوده است و به نظر میرسد شورای فنی با عنایت به این موضوع و همچنین عملکرد خوبش در قهرمانی آسیا به راحتی مهر تایید را روی بلیت نوری زدند تا حضوری در مسابقات جهانی 2017 پاریس قطعی باشد.
98 کیلوگرم: هیچ کس جلودار صالحیزاده نیست
حالا بعد از خداحافظی قاسم رضایی (حداقل از وزن 98 کیلو)، پرافتخارترین فرنگیکار المپیکی؛ نوبت به صالحیزاده جوان رسیده است تا پا جای پای رضایی نامدار بگذارد.
در حالیکه از قبل پیشبینی میشد رقابت اصلی در این وزن بین علیاری و صالحیزاده باشد در همان ابتدا و در مسابقه نخست کار حریف اصلیاش را یکسره کرد تا با فراغ بال کار را دنبال کند. در ادامه نیز علیاری با قبول دومین شکست مقابل حیدری، از گردونه مسابقات کنار رفت تا کشتیگیری که در این سالها همواره مدعی جانشینی قاسم رضایی و حتی حضور در المپیک بوده است نه تنها در جمع مدعیان جایی نداشته باشد بلکه به عنوان بهتر از آخری هم نرسد.
علیاری در حالی که با ارفاق شورای فنی عازم بازیهای کشورهای اسلامی شده در آنجا نیز توفیقی کسب نکرد تا بعد از مدال طلای بازیهای آسیایی روز خوش نبیند و حالا با قلم قرمز شورای فنی روی نامش مواجه باشد.
البته در این بین نباید از عملکرد خوب و قابل تقدیر امیرحسین حسینی جوان که تا فینال به خوبی پیش رفت گذشت؛ کشتیگیری که نشان داده میتواند مهره قابل اتکایی در این وزن و به عنوان رقیبی جدی برای صالحیزاده مطرح باشد.
در هر حال صالحیزاده بعد از درخشش خیره کننده در مسابقات قهرمانی آسیا و کسب مدال طلای حالا اسبش را برای کسب مدال جهانی زین کرده است، مسیری که در صورت طی کردن آن راهی روشن را پیش روی این جوان جویای نام قرار دهد.
130 کیلوگرم: قورهجیلی نمره قبولی میگیرد؟
نظر شورای فنی: «جهت ارزیابی از وضعیت عملکرد فنی قورهجیلی، نامبرده به یکی از تورنمنتهای واجد شرایط اعزام و متعاقبا کادر فنی پس از ارزیابی نهایی از وضعیت دو کشتیگیر برتر انتخابی تیم ملی در این وزن (شهاب قوره جیلی - بهنام مهدیزاده)، 15 روز مانده به رقابتهای جهانی فرانسه نسبت به معرفی کشتیگیر واجد شرایط برای مسابقات جهانی و مسابقات ایندورگیم (داخل سالن) از میان دو کشتیگیر مذکور اقدام نماید.»
در حضور خیل مدعیان این قورهجیلی بود که گوی سبقت را از مدعیان ربود تا به عنوان قهرمانی سنگینوزن برسد. قورهجیلی که با مدال برنز بازیهای کشورهای اسلامی بازگشت خوبی داشت، اما هنوز نتوانسته است رای مثبت شورای فنی را بگرد تا دچار تردید باشند.
قورهجیلی با غلبه بر قاسمی منجزی و مهدیزاده خود را به عنوان مدعی جدید سنگینوزن معرفی کرد تا شانس را بعد از حضور در مسابقات جهانی جوانان در سال 2010 بعد از 7 سال به سطح اول کشتی فرنگی بازگردد.