به گزارش مشرق، منابع امنیتی اسرائیلی اعلام کردند این رژیم به دنبال تشکیل یک ارتش سوری در مرزهای جولان اشغالی و مرز با اردن است تا بتواند جلوی ایران بگیرد.
روزنامه «الشرقالاوسط» در گزارش خود در این باره نوشت: این ایده رژیم صهیونیستی برگرفته از تشکیل «ارتش جنوب لبنان»* در دهه ۷۰ به فرماندهی «سعد حداد» و «انطون لحد» است. این طرح با توافق روسی- آمریکایی با آتشبس در جنوب سوریه و منع نیروهای ایران و حزبالله و دیگر نیروهای متحد با نظام سوریه از رسیدن به منطقه در حال آشکار شدن است.
در ادامه این گزارش آمده است «درعا و سویداء» و سایر مناطق همجوار با بلندیهای جولان، مناطقی هستند که رژیم صهیونیستی منفعت سیاسی و امنیتی در آن برای خود قائل است، تلآویو در مناطق یاد شده چندین متحد دارد مانند برخی از طوایف دروزی و افراد وابسته به ارتش آزاد سوریه؛ بنابراین معتقد است که امکان تشکیل یک ارتش جدید مانند ارتش جنوب لبنان با استفاده از طوایف و افرد ذکر شده وجود دارد.
الشرق الاوسط به به نقل از منابع اسرائیلی افزود: هدف این ارتش جلوگیری از تسلط نیروهای حزبالله و نیروهای متحد با ایران در بلندیهای جولان و نیز انصراف نیروهای آمریکایی از منطقه بعد از جنگ علیه داعش است. احتمال میرود پس از انصراف نیروهای آمریکایی، زمین باری فقط برای روسها باقی بماند؛ با وجود اینکه اسرائیل در سوریه با روسیه هماهنگی امنیتی دارد و سطح این هماهنگی حتی به تماس مستقیم از پایگاههای نظامی اسرائیلی در جولان با پایگاههای نظامی روسی در هر زمانی رسیده اما اسرائیل به روسها اعتماد ندارد و احتمال میدهد روسیه با ایران در راستای منفعت مشترکشان برای ابقای بشار اسد به تفاهماتی برسد.
در ادامه این گزارش به نقل از یک منبع اسرائیلی آمده است: بر چه اساسی معتقد به موفقیت این ایده هستند؟ سوریها تجربه بد اسرائیل در قضیه ارتش جنوب لبنان را فراموش نکردهاند؛ زمانی که اسرائیل تصمیم به عقبنشینی از لبنان در سال ۲۰۰۰ گرفت با متحدان لبنانی خود مشورت نکرد و بدون هیچ توجهی به سرنوشتشان، آنها را رها کرد پس مجبور شدند هر آنچه در لبنان دارند بگذارند و به سمت اسرائیل فرار کنند؛ حتی با این وجود اسرائیل تلاشی برای عادی کردن زندگی آنها نکرد و سنگ اندازیهای عمدی برای خلاص شدن از آنها در اسرائیل همچنان ادامه دارد.
این منبع اسرائیلی در پاسخ به خود اعلام کرد: گروههای معارض به این موضوعات کاملا آگاه هستند و در قبول این طرح مترددند اما بیشتر آنها به این مسأله از جنبه دیگری نگاه میکنند، آنها از تقسیم سوریه به سه منطقه نفوذ روسیه، ایران و ترکیه و اینکه سرنوشت سیاسی سوریه بدون در نظر گرفتن مطالبات آنها نهایی شود، میترسند. معارضانی که تلاش کردند نظام سوریه را تغییر دهند اکنون حس میکنند فراموششده هستند و این حق آنهاست که در جستجوی یک جایگزین باشند.