به گزارش مشرق، علیاکبر مهرفرد با بیان اینکه با کلیات لایحه ارائه شده دولت به مجلس شورای اسلامی در مورد احیای وزارت بازرگانی و تفکیک بخش بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت موافق است، گفت: اما با استدلالهایی که برای زیر سوال بردن عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در مورد واردات شکر، روغن، گندم، برنج و امثال آن میشود، مخالف هستم.
* سیاستهای واردات وزارت جهاد کشاورزی درست است
معاون بازرگانی و صنایع تبدیلی وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه سیاستهای وزارت جهادکشاورزی در مورد واردات شکر، روغن، گندم، برنج درست بوده است، افزود: این در حالی است که به سیاستهای درست وزارت جهاد کشاورزی انتقاد میشود و گفته میشود این سیاستها درست نیست.
وی بیان داشت: اگر قرار است با زیر سوال بردن سیاستهای درست وزارت جهاد کشاورزی، وزارت خانه بازرگانی تشکیل شود و سپس کارها و سیاستهای غلط را برای واردات انجام دهند، تشکیل وزارتخانه بازرگانی خطا است.
مهرفرد با بیان اینکه دولت صلاح دیده که لایحه اصلاح وزارت بازرگانی را به مجلس ارائه دهد و وزارت جهاد با این لایحه مخالفتی ندارد، گفت: استدلالهایی که برای تشکیل وزارت بازرگانی بیان میشود، خطرناک است و به تولید و اقتصاد لطمه میزند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با واردات و تولید محصولات کشاورزی منجر به 5 میلیارد دلار صرفهجویی ارزی شده است، گفت: ارزش صادرات در سال 92 منهای ارزش واردات در همین سال عدد 8.1 - میلیارد دلار بدست میآید در حالی که این رقم در سال 95 به 3- میلیارد دلار رسیده است.
وی افزود: تولید شکر در کشور از یک میلیون و 100 هزار تن سال 92 در سال 95 به یک میلیون و 650 هزار تن رسید و واردات 7 میلیون تنی گندم به صفر رسیده است.
مهرفرد با تأکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی مخالفتی با لایحه تفکیک بخش بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت ندارد، بیان داشت: کنار گذاشتن سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی پسرفت است.
* محدودیتهای واردات برای واردکنندگان ناراحت کننده است
وی افزود: با تشکیل وزارت بازرگانی سیاستهای فعلی وزارت جهاد کشاورزی در تولید و واردات ادامه نمییابد، زیرا واردکننده از محدودیتهای وارداتی ناراحتند، در حالی که محدودیتهای وارداتی وزارت جهاد کشاورزی در مورد کالاهای کشاورزی به نفع تولید و برای حمایت از تولید بوده است.