به گزارش مشرق، حدود سه ماه پيش خبرهايي از اعطاي اين جوايز در رسانه ها منتشر شد که به دليل چشمگير بودن آن، انعکاس گستردهاي يافت.
فارس در اين باره نوشت: در آن روزها، هنوز محسن پرويز پشت ميزش در معاونت فرهنگي وزارت ارشاد نشسته بود و طبق وعده قرار بود اين وزارتخانه همانند دو دوره گذشته جشنواره، دستاندرکاران حوزه هنري را به مشارکت در برپايي جشنواره دلگرم کند. پرويز ـ که پيش از آن به درخواست حمايت از جشنواره شهيد حبيب غنيپور هم پاسخ مثبت داده بود ـ اطمينان داد که جوايز جشنواره داستان انقلاب را تأمين خواهد کرد. اين حمايت، هيچگاه البته در قالب تفاهمنامه يا توافقي بين او و دوستان ديرينش در حوزه هنري روي کاغذ نيامد، اما تا وقتي پرويز به عنوان معاون فرهنگي وزير ارشاد مشغول کار بود، کسي از مشارکت يا عدم همکاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با حوزه هنري در برگزاري جشنواره داستان انقلاب نميپرسيد.
با آمدن بهمن دري و رفتن محسن پرويز، اتفاقات جالبي در دبيري جوايز ادبي زير نظر وزارت ارشاد رخ داد و آن، کنارهگيري محمدرضا سرشار، يار و همراه قديمي پرويز در صحنه ادبيات داستاني و انجمن قلم، از دبيري جوايز کتاب سال جمهوري اسلامي، کتاب فصل، جلال و پروين اعتصامي بود. سرشار که پس از برکناري پرويز، ديگر مايل به ماندن نبود، هر چهار جايزه را بدون دبير گذاشت ـ که طبق وعده علي شجاعيصائين، مدير عامل موسسه خانه کتاب، تکليف دبيري تمام اين جوايز بايد تا آخر وقت روز گذشته، سوم مهرماه روشن شده باشد.
معاون جديد فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، تاکنون به دليل مشغلههاي فراوان از جمله برگزاري چند نمايشگاه کتاب استاني، درباره حمايتهاي اين معاونت از جوايز ادبي مانند جشنواره داستان انقلاب يا جشنواره شهيد حبيب غنيپور، اظهارنظري نکرده و از سوي ديگر، تحولاتي در حوزه هنري رخ داده و اميرحسين فردي از مسئوليت کارگاه قصه و رمان به مديريت مرکز آفرينشهاي ادبي حوزه ارتقا يافته است که همين جابجاييها موجب شده کسي به فکر آينده اين حمايت و مشارکت نباشد.
اين در حالي است که زمان زيادي براي تولد آثار داستاني در دو قالب رمان و داستان کوتاه و در دو گروه سني نوجوان و بزرگسال باقي نمانده و آنطور که خبر ميرسد، حتي برخي نويسندگان حرفهاي براي تصاحب جايزه نخست بخش رمان ـ که معادل 90 ميليون ريال است ـ دست به کار نوشتن هستند تا بتوانند اثر خود را تا پايان دي ماه امسال به دبيرخانه جشنواره برسانند؛ چرا که تفاوت جشنواره داستان انقلاب با ساير جوايز ادبي، دست اول بودن اثر است و ارقام جوايز، انگيزه کافي براي نوشتن در نويسندگان ايجاد خواهد کرد!
البته يک نکته را نبايد مغفول داشت و آن اينکه، اميرحسين فردي در موقعيت جديد، با اختيارات بيشتر و دست بازتر خواهد توانست اين نگراني را از ذهن نويسندگان و دست اندرکاران جشنواره پاک کند و حتي تمام جوايز برگزيدگان را از جيب حوزه هزينه کند تا نگارش داستان انقلاب با حمايت يا عدم حمايت يک وزارتخانه از جشنواره نوخاسته حوزه هنري دچار تزلزل نشود؛ اما شايد اين مسأله باعث شود که حوزه هنري و وزارت ارشاد، نوع همکاري خود را در برگزاري اين گونه برنامههاي فرهنگي روي کاغذ بياورند و آن را در قالب تفاهمنامه به امضا برسانند تا با رفت و آمد مديران، وعدهها و تفاهمات قبلي به مخاطره نيفتد.
کد خبر 7487
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۰
سومين جشنواره داستان انقلاب، با يک وقفه يک ساله، نيمه دوم بهمن امسال برگزار ميشود و در دوره سوم با اضافه شدن بخش نوجوان، حدود 42 ميليون تومان جايزه بين برندگان آن تقسيم خواهد شد که نوعي رقابت با کتاب سال جمهوري اسلامي است.