به گزارش مشرق اميررضا رجبي امروز در جمع خبرنگاران افزود: در اين طرح، کاميونهاي فرسوده مدل 1353 شمسي و معادل ميلادي آن شرکت خواهند داشت و دارندگان اين خودروها ميتوانند با روشهاي فردي، مشارکتي و شرکت مالکي براي نوسازي خودروهاي سنگين فرسوده خود اقدام کنند.
وي در تشريح شرايط ثبت نام طرح جايگزيني اين خودروها گفت: دارا بودن پلاک عمومي، کارت هوشمند ناوگان و فعال در حوزه بار برون شهري، سند قطعي به نام مالک خودروي فرسوده يا داراي وکالت بلاعزل از شرايط شرکت در اين طرح خواهد بود.
رجبي خاطر نشان کرد: برابر آيين نامه هاي مصوب، شرط پذيرش خودرو در مرکز اسقاط و استفاده از تسهيلات جايگزيني خودرو، ورود کاميون با موتور روشن به مراکز اسقاط خواهد بود.
وي خودروهاي جايگزين را شامل خودروهاي تعريف شده در سبد خودرويي که از سوي ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور اعلام ميشود، دانست و گفت: ثبت نام از روز دوشنبه آغاز و به مدت سي روز (يک ماه) ادامه خواهد داشت.
به گفته وي، ثبت نام صرفا از طريق نمايندگيهاي شرکتهاي خودروساز ايران خودرو ديزل، سايپا ديزل، زامياد، رخش خودرو و ارس خودرو و از طريق سامانه الکترونيکي www.farsoodeh.ir/motortruck صورت ميگيرد.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور، ثبت نام فردي را از طريق نمايندگيهاي خودروسازان اعلام و ثبت نام مشارکتي و شرکت مالکي را از طريق ادارات کل حمل و نقل و پايانههاي کشور در هر استان اعلام کرد.
رجبي انتخاب مراکز اسقاط را به صورت سيستمي توسط ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور اعلام کرد و افزود: نمايندگيها و مراکز ثبت نام کننده امکان و حق هيچ گونه دخالت در انتخاب مرکز اسقاط و اعلام به متقاضي را نخواهند داشت.
وي در ادامه تشريح روند جايگزيني خودروهاي سنگين تصريح کرد: پس از تکميل ثبت نام، متقاضي با دريافت پيش فاکتور از نمايندگيهاي مجاز خودروساز به يکي از شعب بانکهاي عامل ملي، صادرات، ملت، تجارت و سپه (به انتخاب خود و متناسب با ظرفيت بانک) معرفي خواهد شد.
به گفته وي بانک ملي، صادرات، ملت و تجارت هر کدام دو هزار تسهيلات و بانک سپه يک هزار تسهيلات به متقاضيان ارايه خواهد کرد.
وي ادامه داد: پس از تکميل پرونده اعتباري، متقاضي به نمايندگي مجاز خودروساز مراجعه کرده و پس از پرداخت پيش پرداخت به ميزان حداکثر پنج درصد قيمت خودرو قرارداد خريد خودرو که زمان تحويل خودروي جايگزين نيز در آن قيد شده است، منعقد ميشود.
وي در ادامه تصريح کرد: متقاضيان به صورت سيستمي و با اولويت در فهرست فراخوان مراکز اسقاط مجاز قرار گرفته و متناسب با زمان تحويل خودروي جايگزين از طرف مرکز اسقاط با متقاضي تماس گرفته ميشود و سپس متقاضي خودروي فرسوده خود را تحويل مرکز اسقاط خواهد داد.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور افزود: پس از اسقاط خودرو و با توجه به تکميل بودن پرونده اعتباري متقاضي در بانک بلافاصله وام خودرو پرداخت شده و با تکميل باقي مانده وجه توسط متقاضي مبلغ به حساب خودروساز واريز ميشود و متقاضي با ارايه گواهي اسقاط به نمايندگي مجاز شرکت خودروساز مراجعه و پس از ارسال فايل تاييديه اسقاط توسط پليس راهنمايي و رانندگي، نيروي انتظامي خودروي جايگزين را تحويل خواهد گرفت.
رجبي تاکيد کرد: در صورت تاخير در تحويل خودرو، شرکت خودروساز موظف به پرداخت جريمه خواهد بود.
وي ادامه داد: برابر مقررات هر متقاضي تنها يک بار حق استفاده از تسهيلات جايگزيني خودروي سنگين را دارد؛ در نتيجه متقاضي دريافت خودروي جايگزين نبايستي قبلا از طرح جايگزيني خودروهاي فرسوده سنگين استفاده کرده باشد و در صورت عدم توجه و محرز شدن دريافت تسهيلات توسط متقاضي ثبت در هر مرحله حتي بعد از اسقاط خودرو باطل و مسووليت آن به عهده متقاضي خواهد بود.
وي شرکتهاي حمل و نقل مورد تاييد سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي را که خودروهاي فرسوده و جايگزين به نام آنها باشد، از اين قاعده مستثني دانست.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور شرايط تسهيلات را برابر شيوه نامه اجرايي اعلام کرد و گفت: اکنون وام پرداخت شده به مبلغ 600 ميليون ريال با بازپرداخت هفت ساله و با نرخ سود 14 درصد ارايه ميشود.
وي گفت: طي مذاکرات صورت گرفته با بانک هاي عامل مقرر شده است که سقف تسهيلات از 600 ميليون ريال به 800 ميليون ريال ارتقا پيدا کند.
رجبي با اشاره به نوسازي 500 دستگاه خودروي سنگين فرسوده در سال گذشته افزود: سه تا پنج ماه از زمان ثبت نام تا تحويل خودرو طول خواهد کشيد.
وي دليل ثبت سفارش براي توليد خودرو در شرکتهاي خودروساز را يکي از دلايل اين مدت زمان اعلام کرد و گفت: متناسب با زمان تحويل و انجام فرايند اسقاط و دريافت تسهيلات خودروي جايگزين تحويل متقاضي داده خواهد شد.
وي در پاسخ به سووالي در مورد ارزش لاشه خودرو اظهار داشت: خودروي فرسوده در زمان مراجعه وزن شده و بر اساس وزن، قيمت 60 درصد آهن آلات به متقاضي ارايه خواهد شد.
به گفته وي، ملاک قيمت آهن خودروي فرسوده براساس قيمت روز آهن مستعمل در بازار خواهد بود.
رجبي با اشاره به وجود بيش از 50 هزار دستگاه خودروي سنگين بالاي 35 سال سن در ناوگان حمل و نقل عمومي که داراي کارت هوشمند ناوگان هستند، گفت: براساس توافقات صورت گرفته با وزارت صنايع و معادن، خودروهاي ارايه شده توسط خودروسازان داخلي خواهد بود.
وي در پاسخ به سووالي درباره تمايل خودروسازان داخلي به فروش خودروهاي چيني، افزود: ملاک عمل ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور، تاييديه وزارت صنايع و معادن در اين ارتباط خواهد بود.
رجبي ثبت نام در طرح جايگزيني خودروهاي سنگين فرسوده را رايگان اعلام کرد و گفت: مراکز ثبت نام کننده و نمايندگي هاي مجاز خودروسازان حق دريافت هيچ گونه وجهي را از متقاضيان نخواهند داشت.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور گفت: طرح ثبت نام جايگزيني 9 هزار خودروهاي سنگين فرسوده برون شهري از فردا آغاز ميشود.