سرویس سیاست مشرق - درحالی که اصلاحطلبان حدود ۲۰ کاندیدا برای شهرداری تهران معرفی کردهاند و کشمکشهای بسیاری برای تعیین شهردار آینده پایتخت میان عناصر این جریان حاکم است، در عین حال سیاست تخریب رقیب را نیز در دستور کار خود قرار دادهاند تا مانند دولت یازدهم که دولت گذشته را مورد هجمه شدید قرار داد، اصلاح طلبان نیز دستاوردها و عملکرد محمد باقر قالیباف را زیر سئوال ببرند و وجهه او را تخریب کنند.
جالب اینجاست که اصل تخریب آنقدر برای این جریان مهم است و هجمهها زیاد که اکثر موارد انتقادی مبنای درستی ندارد و از سوی افرادی مطرح میشود که تخصص کافی در این حوزه ندارند. رقابت برای تخریب قالیباف در میان اصلاحطلبان آنقدر زیاد است که هر فردی، هر چیزی که به ذهنش میآید را دستاویزی برای ضربه زدن به وجهه شهردار تهران به کار میبرد.
محمد هاشمی عموی محسن هاشمی که دعوا بر سر شهردار شدن یا نشدن او همچنان ادامه دارد، اخیرا در گفتگویی با بیان اینکه کارنامه قالیباف به مراتب بدتر از کارنامه احمدینژاد است، گفته است: «اگر احمدینژاد کشور را ۵۰ سال به عقب برد، قالیباف تهران را به ۱۰۰ سال قبل برده است. استراتژی که قالیباف در تهران پیاده کرده است واقعا باعث از بین رفتن این کلان شهر شده است. همه فضای شهر را فروختهاند و رعایت حریم شهروندان را نکردهاند. این مسائل خلاف شرع است.»
این درحالی است که بایستی از محمد هاشمی پرسید که تا چه میزان به خدمات شهرداری تهران در زمان مدیریت ۱۲ ساله قالیباف اشراف دارد و آیا ۱۲ سال مدیریت قالیباف در تهران با زمان قبل آن قابل مقایسه است که وی بیان می کند قالیباف تهران را ۱۰۰ سال به عقب بازگرداند. از سوی دیگر برادر هاشمی رفسنجانی چه تصوری از ۱۰۰ سال گذشته تهران در ذهن خود دارد که چنین بیمهابا، بی قاعده و کلی بیان میکند که تهران یک قرن به عقب تر رفته است؟ به نظر میرسد بایستی تصویر عینیتری از تهران قدیم برای چنین افرادی ارائه شود تا کمی منصفانه تر برای انتقاد لب به سخن بگشایند.
در ادامه تصاویر بخشهایی از شهر تهران را در یک قرن گذشته را جهت یادآوری و زنده شدن خاطرات تاریخی جناب محمد هاشمی آوردهایم:
تهران سال ۱۳۳۵
تهران سال ۱۳۰۰
الاغ ها به همراه اتوموبیل همسر سرکنسول انگلستان در تهران جاده قزوین؛ سال ۱۳۰۵
سال ۱۳۱۰ تهران، میدان توپخانه
تفریح و آبتنی بچه ها در جوی آبی که آب آن ازقنات یا چشمه بود خیابانی در جنوب تهران؛ اوایل دهه ۳۰ خورشیدی
شادی های کودکان تهران دهه ۴۰
دهه سی، تهران جاده شمیران ( خیابان شریعتی فعلی ) و حضور اتومبیلهای آخرین مدل آن زمان
تصویری از بساط سلمانی یک پیرمرد در تهران
۱۳۳۷ خورشیدی
تهران سال ۱۳۰۱
ابتدای خیابان انقلاب بطرف میدان امام حسین دهه۳۰