به گزارش مشرق به نقل از رجا، در جلسه علني روز يکشنبه مجلس بررسي يک فوريت طرح نظارت مجلس بر امور نمايندگان در دستور کار نمايندگان مجلس قرار گرفت اما نمايندگان به فوريت اين طرح راي منفي دادند. يک فوريت اين طرح 79 راي موافق ، 81 راي مخالف و 16 راي ممتنع از مجموع آراي 210 نماينده حاضر را کسب کرد.
راي مخالف نمايندگان به فوريت طرح نظارت بر عملکرد خودشان در شرايطي صورت گرفته است که پس از تاکيد رهبر معظم انقلاب، 150 نفر از نمايندگان مجلس به نشانه تاييد، طرح مذکور را امضا کرده و به هيات رئيسه مجلس ارائه کرده بودند! اين اتفاق عجيب در مجلس بر ابهامات موجود نسبت به نحوه برخي تصميم گيريها در مجلس افزوده است.
تعلل نمايندگان مجلس در بررسي طرح نظارت بر عملکرد خودشان سخنرانيهاي آتشين برخي از نمايندگان قوه مقننه براي اثبات در راس امور بودن اين نهاد همزمان شده است.
پيش از اين نيز نمانيدگان مجلس هشتم در اقدامي مشابه و سوال برانگيز نظر رهبر انقلاب پيرامون عدم امکان ورود مجلس به موضوعات مصوب شواري عالي انقلاب فرهنگي را به راي گذاشته و به آن راي منفي داده بودند! که اين اقدام مجلس با اعتراضات شديدي مواجه شده و منجر به تجمع اعتراض آميز پنج تشکل دانشجويي در مقابل مجلس شده بود.
شايان ذکر است رهبر معظم انقلاب اسلامي در آخرين ديدار خود با نمايندگان مجلس هشتم با اشاره به شان نظارتي مجلس و عدم مصونيت نمايندگان از خطا و اشتباه، از نمايندگان مجلس خواسته بودند تا سازوکار نظارتي براي خود طراحي کنند. ايشان در اين بيانات فرموده بودند: "مجلس نسبت به دستگاههاى اجرائى کشور شأن نظارتى دارد - که خوب، چيز بسيار بااهميتى هم هست - يک شأن نظارتى هم براى خود مجلس و براى آحاد نمايندگان تعريف کنيد. من معتقدم که شما دو سال ديگر توى مجلسيد، معلوم نيست بعد از اين توى مجلس باشيد يا نباشيد؛ ممکن است ديگر هرگز گذارتان به مجلس نيفتد؛ اما صدها و صدها نفر در طول زمان از اينجا عبور خواهند کرد؛ کسانى خواهند آمد و روى اين صندلىها خواهند نشست. اگر شما امروز توانستيد يک سازوکار کنترلىِ متقن و محکم براى نظارت بر کار نماينده پايهگذارى کنيد، تا هر وقتى که اين دستگاه خوب کار کند، اجرش مال شماست؛ مزد الهىاش مال شماست. آن طرف قضيه هم متأسفانه همين جور است. اگر امروز با قدرتى که خدا به شما داده - توان نمايندگى - ميتوانيد اين ابزار کنترلى را کار بگذاريد، ولى کار نگذاريد، از شما سؤال خواهد شد. روز قيامت خدا سؤال ميکند ... خوب، نماينده - مثل همهى ماها - در معرض اينجور لغزشها و آسيبها قرار دارد. مال، فتنهانگيز است. اين، حرف من نيست؛ حرف امام سجاد (عليه الصّلاة و السّلام) است؛ «المال الفتون»؛(3) مال فتنهانگيز. پول، فتنهانگيز است؛ دلها را از راه در ميبرد؛ خيلىها را ميلرزاند؛ کسانى که آدم خيال نميکند اينها هم بلغزند، اما آدم مىبيند گاهى ميلغزند. قدرت هم همين جور است، رودربايستى هم همين جور است، محبتها هم همين جور است، دشمنىها هم همين جور است؛ ماها را ميلغزاند. يک جائى بايد بر کارش نظارت کند. خدا را شکر ميکنيم که شما برادران و خواهران با دل بيدار از اين مسئله استقبال ميکنيد."
پيش از اين نيز احمدينژاد در ديدار با اعضاي کميسيون اصل 90 مجلس در خردادماه گذشته با انتقاد از همين موضوع گفته بود: "مايه تعجب است که کمترين لغزش يک مقام اجرايي زير ذرهبين مراکز نظارتي متعددي از جمله قوه مقننه قرار ميگيرد، در حالي که اگر صدها برابر بزرگتر، تخلفي از يک نماينده مجلس صورت گيرد هيچ کس حق تعرض به نماينده مجلس را ندارد."
کد خبر 7520
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۸
در حالي که رهبر معظم انقلاب در آخرين ديدار خود با نمايندگان مجلس هشتم در خرداد ماه سال جاري، از نمايندگان طراحي يک مدل نظارتي براي نظارت بر فعاليتهاي نمايندگان مجلس را مطالبه فرموده بودند، با گذشت نزديک به سه ماه از تصريح رهبر انقلاب، در يک تصميم سوال بر