به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، در اين نامه وليعهد انگليس معمر قذافي را "عاليجناب" خطاب ميكند و خواستار بهبود روابط ميان انگليس و ليبي است. اين نامه تازهترين سند كشف شده از ارتباط شرمآور انگليس و رژيم منفور قذافي است. چندي پيش نيز نقش ميانجيگري پرنس اندرو ميان انگليس و ليبي افشا شده بود.
نامه پرنس چارلز در تاريخ 7 ژوئن 2007 نوشته شده و در كاخي كه توسط سيف الاسلام قذافي مورد استفاده قرار ميگرفت، كشف شده است.
در اين نامه چارلز معمر قذافي را به خاطر همكاري با مسيحيان، كمك به قربانيان ايدز و همچنين همكاري با شوراي انگليس تحسين ميكند.
در اين نامه آمده است: "من ميخواستم در نامه خود به شما عاليجناب بگويم كه وسعت نظر شما در انجام اين اقدامات تا چه حد براي من دلگرم كننده بود."
نامه چارلز يك هفته پس از سفر توني بلر به ليبي ارسال شده است. بلر در هفتههاي پاياني نخست وزيرياش و براي امضاي توافقنامههاي نفتي و نظامي ميان ليبي و شركتهاي انگليسي به اين كشور سفر كرده بود.
پرنس چارلز همچنين در نامه خود نوشته است:" گزارش سفر آقاي بلر به من ارائه شده و در حال حاضر ما به دنبال راههاي توسعه روابط ميان ليبي و انگليس هستيم."
نامه دوم به قذافي، از سوي توني بلر و يك ماه بعد ارسال شده كه در آن به عزم دولت انگليس براي پيگيري معاهدههاي نظامي و تجاري با رژيم طرابلس تاكيد شده است.
در هر دو نامه درخصوص توافقنامه نظامي براي ارائه سيستم دفاع هوايي به ليبي صحبت شده، سيستمي كه ميتوانست از قذافي در برابر حملات ناتو دفاع كند.
در ماه سپتامبر به دنبال كشف نامههاي موجود در محل اقامت سفير انگليس در طرابلس نقش پرنس اندرو نيز در روابط ليبي وانگليس فاش شد.
همزمان با تلاش دولتمردان حزب كارگر انگليس براي آرام كردن ديكتاتور غير قابل پيشبيني ليبي، پرنس اندرو خواهان ملاقات با سرهنگ قذافي بوده است.
وزراي انگليس از اندرو به عنوان يك ميانجي جهت آرام كردن ديكتاتور سابق ليبي استفاده ميكردند زيرا بيم آن داشتند كه قذافي حكم جهاد عليه انگليس را صادر كند.
در نامه گوردون براون، نخست وزير وقت انگليس در سپتامبر 2007 به قذافي از وي درخواست شده تا با اندرو ملاقات كند.
شب گذشته منابع سلطنتي انگليس اعلام كردند: نامه چارلز ربطي به توافقنامه نظامي ميان دو كشور نداشته و هدف از ارسال آن، كمك به تلاشهاي بين المللي جهت آزادي شش پرستار بلغار زنداني در ليبي بوده است.
اين پرستارها به اتهام تلاش براي آلوده كردن كودكان ليبي به ويروس HIV در اين كشور زنداني شده بودند اما پس از مدتي حكم اعدام آنها به حبس ابد تبديل شد و به دنبال مذاكرات گسترده كشورهاي اروپايي با ليبي آزاد شدند.
منابع سلطنتي انگليس اظهار داشتند: دولت حزب كارگر بخشي از تلاشها براي آزادي اين زندانيان بود و از پرنس چارلز خواست تا با ارسال نامه به قذافي روند آزادي پرستارهاي بلغار را تسهيل كند.
آنها همچنين اظهار داشتند: ارسال اين نامه تصميمي نبود كه پرنس خود اتخاذ كند بلكه بخشي از ديپلماسي بين المللي و به درخواست دولت بود.