به گزارش مشرق، محمدمهدی گویا در خصوص تمهیدات بهداشتی زائرین در سفر به حج اظهار داشت: معاونت بهداشتی وزارت بهداشت از 4 ماه قبل برنامه ریزیهای بهداشتی لازم را با هیات پزشکی حج و زیارت آغاز کرده است تا افرادی که به مناسک حج مشرف میشوند، با اطمینان خاطر به سفر خود پرداخته و دچار بیماریهایی که امکان سرایت به دیگران دارند، نشوند.
وی افزود: بر همین اساس هماهنگیها و اقدامات مقتضی انجام شده است و برای این منظور، یک تیم بهداشتی از سوی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت به حج عزیمت کرده و در دو شهر مکه و مدینه مستقر خواهد شد.
گویا ادامه داد: این تیم بهداشتی، در حقیقت نقش رابط بین وزارت بهداشت و هیات پزشکی حج را برعهده دارد و علاوه بر آموزش زائرین و کمک به اقدامات کنترلی بهداشتی، به طور مداوم با معاونت بهداشتی وزارت بهداشت در تماس است و تبادل اطلاعات میکند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه مبنای اقدامات پیشگیرانه وزارت بهداشت گزارشهایی است که سازمان جهانی بهداشت برای کشورها ارسال میکند، تصریح کرد: سازمان بهداشت جهانی براساس این گزارشها از کشورها میخواهد تا زائرین را نسبت به پیشگیری از بیماری واگیر آگاه کرده و آموزشهای مورد نیاز را بدهند، تا زائرین قبل ازعزیمت، در طی ایام حج و بعداز بازگشت با استفاده از آن توصیهها، سلامت خود را حفظ کنند.
وی عنوان کرد: سازمان بهداشت جهانی در آخرین گزارشی که به کشورها فرستاده است، راجع به چند بیماری واگیر توصیههایی کرده است که از جمله آنها میتوان به بیماریهای mers، بیماری کرونا ویروس خاورمیانه، وبا، اسهال و بعضی از بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن اشاره کرد که برای پیشگیری از این بیماریها اقدامات و هماهنگی لازم با هیات پزشکی حج انجام شده است.
گویا گفت: سازمان بهداشت جهانی از کشورها خواسته است، تا در خصوص پیشگیری از بیماریها آموزش ببینند و اقدامات مراقبتی در مورد این بیماریها را افزایش دهند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: تا آنجا که اطلاع داریم، عربستان سعودی، کشور میزبان، در مورد تمهیدات مورد نیاز برای پیشگیری از بیماریها اقدامات لازم را فراهم کرده و تمهیدات مناسبی در نظر گرفته است، ما نیز آمادگی هرگونه همکاری در این زمینه را داریم و امیدواریم حج امسال به خوبی سپری شود و زائرین به سلامت عزیمت کرده و بازگردند.