به گزارش مشرق، شاید برخی از شهروندان بتوانند برخی از داروها را از داروخانههای خصوصی خریداری کنند، اما به نظر میرسد این مسئله درباره نهادهای بهداشتی رسمی دولتی امری محال است، چرا که این نهادها اکنون در نوار غزه بدترین دوران خود و بدترین بحرانهای ممکن را تجربه میکنند.
«اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه میگوید: در سایه محاصره غیرقانونی و غیرانسانی اهالی نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی که اکنون دهمین سال متوالی را هم پشت سر میگذاریم، هنوز هم ما با بحران واقعی در ذخیره دارویی روبهرو هستیم، حتی در زمینه وسایل و تجهیزات بهداشتی هم با بحران و کمبود روبهرو هستیم، چرا که ما هماکنون بیش از ۳۰ درصد از داروهای مورد نیاز بیماران وهمچنین ۴۰ درصد از وسایل و تجهیزات بهداشتی را در اختیار نداریم که دلیل آن، مسدود ماندن گذرگاهها با رژیم صهیونیستی است.
صهیونیستها حتی مانع ورود کاروانهای حامل کمکهای بشردوستانه به نوار غزه میشوند، همین مسئله بر میزان بحران و کمبود دارو در نوار غزه افزوده است.
با افزایش شمار مبتلایان به بیماریهای مزمن، این بحران با افزایش شمار مجروحان ناشی از حملات و جنگهای این رژیم بر ضد اهالی نوار غزه بهمراتب افزایش یافت، چرا که نوار غزه در این مدت سه جنگ پیاپی را پشت سر نهاد. این تجاوزات هزاران مجروح بهجا گذاشت و محاصره نوار غزه نیز بر کمبودهای دارویی و تجهیزات درمانی افزود.
یک شهروند فلسطینی میگوید: اگر مثلاً برای یک سوختگی ساده به بیمارستان مراجعه کنیم باید پماد را از بیرون تهیه کنیم، این درحالی است که بیمار ما در داخل بیمارستان بستری است، پمادها در بیرون از بیمارستان گران است و هر پماد یکصد شیکل (واحد پول) است. باید از بیرون تهیه کنیم تا در داخل بیمارستان برای ما استفاده کنند، و این دارو تنها در داروخانههای خصوصی وجود دارد، اما یک شهروند واقعاً تهیه کردن دارو برایش دشوار است، کار وجود ندارد و بیکاری به اوج خود رسیده است.
شهروند دیگری هم میگوید: بخش اعظم داروها وجود ندارد تنها دو چیز را دارند یا قرص مسکن، یا آمپول و یا داروی تببر را دارند. اوضاع بسیار بسیار بد است؛ این اوضاع برای همه مردم بد است.