کد خبر 753976
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۱

به دنبال رشد بی رویه مصرف بنزین در ماه گذشته و حجم بالا واردات برای عرضه، زمزمه هایی از تغییر قیمت بنزین به گوش می رسد.

به گزارش مشرق، اواخر تیر ماه بود که خبر مصرف روزانه بیش از 83 میلیون لیتر بنزین که افزایش 10 میلیون لیتری در مقایسه با تیر ماه سال گذشته دارد سیاست گذاران و فعالان این حوزه را نگران از رشد مصرف کرد.این در شرایطی است که کشور ما روزانه 67 میلیون لیتر تولید بنزین دارد و مابقی نیاز از طریق واردات تامین می شود.

برخی از کارشناسان ثابت ماندن قیمت بنزین در دو سال گذشته را دلیل اصلی رشد نامعقول مصرف بنزین می دانند و برای جلوگیری از این امر پیشنهاد افزایش قیمت بنزین را به سیاست گذاران داده اند تا علاوه بر مدیریت مصرف، از قاچاق سوخت به کشورهای همسایه نیز جلوگیری به عمل آید.

وزارت نفت دلایل افزایش مصرف بنزین را مواردی همچون فصل تابستان و اوج سفرهای شهروندان، افزایش ناوگان خودرویی کشور، بهبود نسبی رفاه مردم، الگوی‌های مصرف سوخت و استقبال اندک رانندگان از CNG معرفی کرده و در نهایت افزایش مصرف بنزین را به خودی خود اتفاق ناگواری نمی داند.

پس از این صحبت منصور ریاحی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد چنانچه نتوانیم این روند صعودی مصرف بنزین را کنترل کنیم، دولت و مجلس باید مصوباتی درخصوص تغییر قیمت یا سهمیه‌بندی داشته باشند.

آنچه مسلم است افزایش قیمت بنزین برای کوتاه مدت می تواند عامل بازدارنده رشد مصرف به حساب آید ولی به طور قطع تنها راهکار اصلی نیست و بیشتر از آن باید بر روی مواردی همچون کیفیت پایین خودروها، عدم‌وضع مالیات و عوارض شهری به‌ویژه در کلان‌شهرها و همچنین ناهمگنی سفرها در تعطیلات اشاره کرد.

منبع: میزان