به گزارش مشرق، یکی از مهمترین اموری که این روزها در سوریه به چشم میخورد و اهمیت آن نیز کمتر از جنگ نظامی نیست، جنگ رسانهای میان گروههای تروریستی جبهه النصره و احرار الشام است.
ادلب در حال تقسیم میان دو رقیب خونخوار یکدیگر است و این روزها شاهد درگیری میان عناصر جبهه النصره و احرار الشام و کنترل کامل شهر ادلب به دست نیروهای جبهه النصره است.
ولی بعد دیگر درگیریها که میتواند برتری بر رقیب را در ادلب برای هر یک از دو طرف درگیر به ارمغان بیاورد بحث جنگ رسانههای و تاثیر گذاری رسانهای بر روی عناصر خود و عناصر گروه مقابل است.
جبهه النصره که به نظر میرسد در این وادی از قابلیتهای بیشتری برخوردار است و همچنین با در اختیار داشتن امکانات رسانهای قوی تاکنون در به تصویر کشیدن جنایات خود عملکرد بهتری داشته است اینبار سرمایهگذاری ویژهای برای پروژه نابودی از درون گروههای رقیب کلید زده است.
النصره سعی دارد تا با تبلیغات فراوان کادر فرماندهی و عناصر گروه احرار الشام را به جدا شدن از این گروه تروریستی تشویق کند و در عوض جدایی از این گروه تروریستی امنیت جانی کامل این افراد را تضمین میکند.
در مرحله نخست این پروژه جبهه النصره از عناصر احرار الشام که کنترل گذرگاه مرزی «باب الهوی» در مرز سوریه و ترکیه را در اختیار دارند خواسته است تا با جدا شدن از احرارالشام در مقابل حمله قریبالوقوع جبهه النصره جان خود را حفظ کنند. اما نکتهای که در اینجا نباید از آن غافل شد بازیگر دیگری در آن سوی گذرگاه باب الهوی است. ترکیه و سازمان اطلاعات و جاسوسی این کشور (میت).
قطعا میت به آسانی اجازه اینکه گروههای تحت حمایت وی کنترل مناطق مرزی با این کشور را از دست بدهند را نخواهد داد و باید شاهد حضور ترکیه فعال ترکیه نیز در جنگ میان النصره و احرار الشام باشیم.
این دو گروه که در ابتدا هدف خود را مشترک میدیده و احیانا با یکدیگر تعاملاتی نیز داشتند در چند ماهه اخیر به شدت پرتنش دنبال میشود و درگیریهای نظامی شدیدی نیز میان دو گروه گزارش شده است. درگیریهایی که باعث کشته شدن تعداد زیادی از عناصر دو طرف شده و این تنشها باعث تحلیل رفتن توان نظامی هر دو گروه شده است.
محمد الجولانی سرکرده النصره دستور دستگیری چهار تن از این شیوخ تکفیری-وهابی که از سرکردگان گروه تروریستی احرارالشام نیز به شمار میروند را صادر کرده است. این چهار نفر عبارتند از:
از سوی دیگر با توجه به تحولات جاری در لبنان پاکسازی ضهر الهوة در جنوب منطقه عرسال و دیگر مناطق تحت کنترل النصره که شامل چند مقر مهم این گروه تروریستی بود، یک اتفاق بسیار مهم است. النصره در این منطقه خطوط مستحکمی را به زعم خود شکل داده بود، چرا که عبور از آنها یعنی پایان بخش عمدهای از نبرد.
اما اکنون با انتقال عناصر باقیمانده جبهه النصره از عرسال و القلمون به ادلب سوریه و تقویت جبهه القاعده در این منطقه باید شاهد درگیریهای سنگین میان النصره و احرار الشام باشیم.
از این نکته نباید غافل شد که به رغم ضعف احرار الشام از نظر تجهیزات و نفرات در مقابل جبهه النصره بر روی زمین این گروه تروریستی از حمایت کشوری مانند ترکیه برخوردار است و تاکنون نیز برخی از کشورهای غربی به این گروه نه به عنوان یک گروه تروریستی بلکه به عنوان یک گروه معارض مسلح دولت سوریه مینگردند.
منبع: پایگاه دیدبان