کد خبر 75710
تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۷

"نایف بن عبدالعزیز" یکی از 7 عضو باقی مانده خانواده "سدیری" است که همه آنان از فرزندان "ملک عبدالعزیز بن سعود" هستند و مادرشان "حصه بنت احمد السدیری" پنجمین و محبوب‌ترین همسر نزد ملک عبدالعزیز در میان ۲۲ زن دیگر عبد العزیز بود.

 به گزارش مشرق به نقل از فارس، "نایف بن عبدالعزیز" در سال 1933 در شهر طایف به دنیا آمد و پست‌های زیر را تاکنون احراز کرده است:
- استاندار ریاض از 1953 تا 1954،
- معاون وزیر کشور در سال 1970،
- رئیس شورای عالی اطلاعات در سال 1970
- وزیر کشور از سال 1975 تاکنون.

نایف در طول این سال‌ها در مقایسه با برادرانش کارکرد بهتری در اداره امور داخلی کشور بخصوص در برخورد و سرکوب القاعده از خود نشان داده، ولی در عین حال به برادران خود نیز وفادار بوده است.

در این میان هیچ‌گاه نباید حمایت‌های ملک "فهد بن عبدالعزیز"، برادر تنی نایف طی سال‌های گذشته تا پیش از مرگ فهد را از نظر دور داشت که به شدت موجب افزایش نفوذ و قدرت وی منجر شد.

نایف در ایجاد توازن در خانواده به ویژه هنگام درگیر‌ی‌ها و اختلافات شدید میان فهد و شاهزاده سلطان (ولی‌عهد متوفی) و خنثی کردن اقدامات و فعالیت‌های مخفیانه سلطان علیه فهد نقش فعالی ایفا کرد و سکته قلبی فهد در سال 1995 و مرگ وی در سال 2005 تضعیف شدید قدرت نایف داخل خاندان آل سعود را درپی‌داشت.

بعد از مرگ فهد در آگوست 2005 و به قدرت رسیدن ملک عبدالله، نایف سومین شخصیت قدرتمند عربستان بشمار آمد، اما در خصوص جانشینی او پنجمین گزینه محسوب شد.

نایف در مقایسه با سلطان بن عبد العزیز، ولی‌عهد متوفی و برادر بیمار و مریض خود نقش فعال‌تری در اداره امور پادشاهی عربستان داشت، با این‌که بسیاری از مسئولیت‌های وزارت کشور را به "احمد بن عبدالعزیز"، برادر و معاونش و "محمد بن نایف" پسرش سپرده است.

سلطان بن عبدالعزیز، ولی‌عهد متوفی و ناکام عربستان اعتقاد داشت، "فقط مرگ می‌تواند او را از رسیدن به قدرت و پادشاهی بازدارد"،‌ به همین دلیل 7 عضو باقی مانده از خاندان سدیری پس از رایزنی نایف به عنوان ولیعهد دوم معرفی کردند، به همین دلیل پیش‌بینی‌ها حکایت از آن داشت که با مرگ سلطان او به ولی‌عهدی عربستان برسد.

نایف علاوه بر این‌که سمت وزیری کشور عربستان را برعهده دارد، حدود 20 منصب رسمی و افتخاری دیگر را نیز یدک می‌کشد که مهمترین آنها ریاست افتخاری شورای وزیران، ریاست کمیته عالی حج، ریاست کمیته مبارزه با مواد مخدر، ریاست شورای عالی مقابله با بحران، ریاست شورای عالی امور اسلامی و عضویت در شورای بیعت است.

نایف بن عبدالعزیز بر خلاف دیگر شاهزادگان سعودی از جمله ولی‌عهد متوفی که 17 همسر داشت، سه بار ازدواج کرده، یکی از همسران خود را طلاق داده و دارای 5 پسر و 5 دختر است.