کد خبر 757937
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۴

واشنگتن با وجود تحریم‌ها، مسکو را به مشارکت فرا می‌خواند، ولی کارشناسان تردید دارند که آمریکا بتواند به روسیه پیشنهادی برای همکاری داده و در مسائل بین‌المللی آزادی عمل لازم را داشته باشد.

به گزارش مشرق، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» در تحلیلی نوشته است: "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه بسته اقدامات تحریمی شدیدالحن مصوبه کنگره را امضاء کرد. این در حالی است که "رکس تیلرسون" وزیر امور خارجه آمریکا در همان روز در سخنانی در واشنگتن ابراز اطمینان نمود که نه وی و نه رئیس کاخ سفید از به اجرا گذاشته شدن این اقدامات خوشحال نیستند و مسلما روابط دوجانبه اعمال فشار زیادی را تجربه می کند. تیلرسون همچنین یادآور شد که این تحریمها نباید مانع از ادامه کار برای عادی سازی روابط با روسیه شود و در همین راستا، آخر این هفته بار دیگر با "سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه در مانیل دیدار خواهد داشت.


تحریم‌ها آزادی عمل واشنگتن را از بین خواهد برد
در محافل کارشناسی روسیه معتقدند که دولت آمریکا در حقیقت با اعمال تحریم‌ها علیه روسیه، دست خود را برای همکاری با روسیه بسته است. "آندری سوشنتسوف" رئیس آژانس «سیاست خارجی» و مدیر برنامه ای باشگاه «والدای» در این رابطه به این روزنامه گفته است: «اکنون دیگر بسختی می توان تصور کرد که آمریکا بتواند به روسیه پیشنهادی برای همکاری در مسائلی که برایش اهمیت دارد، ارائه بدهد. فکر می کنم تیلرسون واقعا صادقانه گفته که از اعمال تحریمها خوشحال نیست. برای اینکه این قانون واقعا برخلاف منافع آمریکاست و آزادی عمل مقامات واشنگتن در مسائل بین المللی را از بین خواهد برد. برای مثال، پیشرفت در روند اوضاع اوکراین دیگر عملا از بین رفته و طرف آمریکایی نمی تواند پیشنهادی برای تاثیرگذاری بر این بحران به طرفین بدهد. ضمن اینکه لغو این تحریمها هم اصلا در دست رئیس جمهوری آمریکا قرار ندارد.»

به عقیده این کارشناس، ملاقات آتی وزرای امور خارجه آمریکا و روسیه در مانیل هم در حقیقت سرمایه گذاری بر روی آن دسته از مسائلی است که گفتگوهای طرفین هنوز معنا دارد که یکی از آنها می تواند همکاری دو کشور در عرصه اقدامات در سوریه باشد.

با وجود بحران، طرفین درصدد یافتن زبان مشترک هستند
سوشنتسوف یادآور شد: «وضعیت بسیار دشوار و متناقضی در روابط دو کشور بوجود آمده است. در حالیکه بعد از چنین اقداماتی که دو طرف تحریم‌های شدیدالحنی را علیه یکدیگر اعمال کرده اند، غالبا بحران و جبهه گیری جدی بین دو کشور پیش بینی می شود، ولی در این مورد ما شاهد هستیم که مقامات واشنگتن همچنان مدعی اند که خواستار همکاری با روسیه هستند. آنها می گویند: «ما نمی خواستیم چنین شود، ولی دیگر پیش آمده است» و با وجود همه مشکلات سعی دارند تا نقطه مشترکی برای گفتگو پیدا کنند. شاید بتوان این مسئله را شکل تازه‌ای از روابط بین المللی دانست که اعمال تحریمها همراه با تلاش برای یافتن زبان مشترک در خصوص مسائل مهم بین المللی است. البته این وضعیت در شرایطی ممکن خواهد بود که دو طرف از قدرت نفوذ زیادی بر روند اوضاع بین المللی برخوردار باشند. ضمن اینکه مقامات مسکو نیز از هم اکنون تمایل خویش برای همکاری باواشنگتن در زمینه های ممکن را اعلام کرده اند.»
منبع: تسنیم