کد خبر 75886
تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۰

سخنگوی شرکت ملی گاز با تشریح راهکارهای کاهش بارمالی قبوض گاز در فصل زمستان از افزایش 20 میلیون مترمکعبی مصرف گاز کشور در روزهای اخیر خبر داد و گفت: هم اکنون هیچگونه کمبود گازی در کشور وجود ندارد.

به گزارش مشرق، مجید بوجارزاده در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت عرضه و توزیع گاز در سراسر کشور با بیان اینکه از ابتدای آبان ماه سال جاری با به پایان رسیدن تعمیرات اساسی و دوره ای پالایشگاهها، خطوط لوله و تاسیسات تقویت فشار هیچ گونه مشکلی در تامین گاز استانهای مختلف کشور وجود ندارد، گفت: هم اکنون شبکه گاز کشور از پایداری قابل توجهی برخوردار است.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه از روز چهارشنبه هفته گذشته تاکنون با کاهش دمای هوا در اکثر استانهای کشور مصرف گاز در بخش خانگی تجاری با افزایش قابل توجهی روبرو شده است، تصریح کرد: در روزهای گذشته متوسط مصرف گاز در کل کشور 20 میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته است.

این مقام مسئول با اعلام اینکه در حال حاضر به طور متوسط روزانه حدود 419 میلیون متر مکعب در روز گاز طبیعی در بخش های مختلف خانگی، تجاری، صنایع عمده و غیر عمده، نیروگاهها و صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفته است اظهار داشت: همچنین در این مدت به طور متوسط روزانه 250 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در بخش خانگی تجاری مصرف شده است.

وی با اشاره به گازرسانی روزانه 78 میلیون متر مکعب به صنایع عمده بیان کرد: همچنین در شرایط فعلی به طور متوسط روزانه 90 میلیون متر مکعب گاز طبیعی به نیروگاهها ارسال می شود.

بوجارزاده با تاکید بر اینکه هم اکنون هیچ گونه کمبود گازی در سطح شبکه سراسری کشوری وجود ندارد، تاکید کرد: از روز چهارشنبه تاکنون متوسط مصرف روزانه گاز تهران نیز 10 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

به گفته این مقام مسئول در حال حاضر روزانه 31.6 میلیون متر مکعب گاز در شهر تهران، 14.1 میلیون متر مکعب گاز در شهرستان های تهران و 11.5 میلیون متر مکعب گاز در نیروگاهها و پالایشگاههای تهران مصرف شده است.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران کل مصرف روزانه گاز استان تهران را 57.2 میلیون متر مکعب در روز عنوان کرد و افزود: شرکت ملی گاز برای تامین پایدار و مطمئن گاز مشترکان خانگی در فصول سرد سال در آماده باش کامل به سر می برند.

دلایل قطع گاز در شهر قزوین

بوجارزاده در ادامه درباره قطع گاز در شهرستان قزوین با بیان اینکه دلیل قطع گاز در برخی از بخش های جنوبی شهر قزوین وجود یک مشکل فنی در شیرهای اتوماتیک ورودی به شهر بوده است، تبیین کرد: گاز مصرفی بخشی از مشترکان خانگی از ساعت 19 روز گذشته جمعه قطع بوده که در ساعت 20:45 گاز مصرفی مشترکان وصل شده است.

این مقام مسئول با اعلام اینکه در حال حاضر گازرسانی برای کنترل برخی از موارد فنی به صورت خانه به خانه در حال انجام است، از وصل شدن گاز نانوایی ها، مدارس و برخی از واحدهای تجاری در ساعات اولیه امروز خبر داد و افزود: هیچ گونه کمبود گازی در سطح شهر قزوین وجود ندارد.

راهکارهای کاهش بار مالی قبوض گاز خانگی

بوجارزاده در ادامه با یادآوری اینکه از ابتدای آبان ماه امسال تعرفه گاز مشترکان خانگی در قالب تعرفه زمستانی محاسبه خواهد شد گفت: بر این اساس متوسط گازبهای مشترکان خانگی در فصل زمستان 70 تومان به ازای هر متر مکعب محاسبه خواهد شد.

وی با اشاره به فرا رسیدن سرمای زودرس و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی تجاری خواستار رعایت الگوهای ایمنی توسط مشترکان شد و اعلام کرد: مشترکان خانگی باید با دقت در نصب و راه اندازی وسایل گرماسوز ، کنترل مسیرهای خروج گاز و نصب دودکش های H از وقوع هر گونه حوادث همچون گازگرفتگی و خفگی جلوگیری کند.

سخنگوی شرکت ملی گاز ایران همچنین خواستار رعایت مباحث 17 و 19 مقررات ملی ساختمان در بخش خانگی و تجاری شد و افزود: مردم با پوشش مناسب در منزل و استفاده از پنجره های دوجداره از اتلاف مصرف گاز جلوگیری کنند.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه استفاده از شومینه منجر به افزایش مصارف گاز و خطرات ایمنی خواهد شد، تصریح کرد: شومینه برخلاف سایر وسایل گرماسوز از راندمان بالایی برخوردار نیست و شرکت ملی گاز استفاده از شومینه را توصیه نمی کند.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت استفاده از بخاری های دارای نشان استاندارد و برچسب انرژی، پکیج و رادیاتور بیان کرد: مشترکانی که از بخاری استفاده می کنند حتما مسیر تهویه هوا را کنترل کرده و از انباشته شدن گاز دی اکسید کربن در محل ساختمان جلوگیری کنند.

وی از نصب و راه اندازی شیرهای ترموستاتی در رادیاتور و شوفاژ به عنوان یکی از راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها به ویژه در فصل زمستان یاد کرد و خاطر نشان کرد: شرکت ملی گاز دمای 18 تا 21 درجه سانتیگراد را به عنوان دمای رفاه و بهینه مصرف گاز در ساختمان ها اعلام می کند.

در حال حاضر حدود 13 میلیون و 600 هزار مشترک خانگی در سراسر کشور از نعمت گاز طبیعی بهره مند هستند که شامل 17.3 میلیون خانوار می شوند.
 
در شرایط فعلی 877 شهر و 10 هزار و 350 روستای ایران به شبکه گاز متصل است که پیش بینی می شود تا پایان سالجاری در مجموع یکهزار و 500 مشترک جدید هم از نعمت گاز طبیعی بهره مند شوند.