کد خبر 759241
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۷

به اعتقاد پژوهشگر عراقی، اعضای حشد الشعبی با عقیده و قدرتی که دارند، از بحران‌های امنیتی کشور عراق جلوگیری و با اراده بسیار قوی با آن‌ها مقابله خواهند کرد.

به گزارش مشرق، «محمدباقر حکیم»، پژوهشگر و کارشناس عراقی در خصوص باقی ماندن الحشد الشعبی زیر نظر فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق و چرایی تلاش برخی از جریان‌­ها برای تضعیف این نیروها، با اشاره به اینکه حشد الشعبی در عملیات آزادسازی شهر تلعفر مشارکت می­‌کند، بیان داشت: باید این نکته را متذکر شد که فعالیت حشد الشعبی به صورت قانونی در پارلمان عراق تصویب شده و اکثر نمایندگان به حشد الشعبی رأی دادند. پس صحبت کردن از انحلال حشد الشعبی شاید سخن نادرست و غیرواقعی باشد.

وی با تأکید بر آثار و ثمرات شکل­ گیری الحشد الشعبی گفت: حقیقتاً باید گفت حشد الشعبی یک نیروی عقیدتی و قدرتمند در کشور عراق است و پس از تشکیل و سازمان‌دهی نقش بسیار برجسته‌ای در آزادسازی مناطق اشغال‌ شده از سوی داعش داشت. حضور این گروه قدرتمند در کنار ارتش عراق می‌تواند ضامن امنیت کشور عراق باشد.

کارشناس عراقی با توجه به نگرانی برخی از جریان­ها از شکل­ گیری الحشد الشعبی اشاره داشت:

ترس برخی از اشخاص و گروه‌ها به دلایل زیر است:

1. تعداد قابل‌ توجهی از نیروهای حشد الشعبی از شیعیان عراق هستند؛

2. عدم نفوذ این شخصیت‌ها و گروه‌ها (جریان‌های که به دنبال انحلال هستند) به حشد الشعبی؛

3. حضور حشد الشعبی در مناطق اهل سنت و مرزهای عراق (به ویژه مرز سوریه و عراق)؛

4. ارتباط و نزدیکی تفکر این گروه به محور مقاومت.

وی با اشاره به نقش الحشد الشعبی مطرح کرد: به‌ طور خلاصه می‌توان نتیجه گرفت اعضای این گروه (حشد الشعبی) با عقیده و قدرتی که دارند، از بحران‌های امنیتی کشور عراق جلوگیری و با اراده بسیار قوی با آن‌ها مقابله خواهند کرد و ضامن امنیت کشور عراق خواهند بود. شاید برخی از کشورها و گروه‌ها از این موضوع نگران باشند؛ چراکه وجود بحران امنیتی در عراق در دوره‌های مختلف در راستای اهداف کشورهای خارجی بوده است.

حکیم با تأکید بر چگونگی حضور الحشد الشعبی در تلعفر گفت: به نظر می‌رسد حشد الشعبی در عملیات آزادسازی شهر تلعفر مشارکت خواهد کرد. در همین راستا حیدر العبادی نخست‌وزیر عراق در این خصوص بسیار روشن صحبت کرد و گفت که الحشد الشعبی در نبرد تلعفر شرکت خواهد کرد.

منبع: تسنیم