کد خبر 760689
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۲۸

خدایی با اشاره به اینکه دولت باید اجرای برنامه‌های مهارت آموزی را از محیط کار به محیط تحصیل و آموزش منتقل کند گفت:نسبت به طرح کاروزی اعتراضاتمان کماکان به جاست و سرجایش است.

 به گزارش مشرق، علی خدایی، عضو شورای عالی کار، درباره طرح کارورزی گفت:دولت باید اجرای برنامه‌های مهارت آموزی را از محیط کار به محیط تحصیل و آموزش منتقل کند تا امکان سوءاستفاده از نیروکار به کمترین سطح خود برسد.

خدایی بیان کرد: برخلاف گفتمان تازه رواج یافته‌ای که تلاش دارد به جامعه القا کند که نیروی کار به دو دسته بیکاران و کارگران تقسیم شده و تضاد منافع آن‌ها را در مقابل هم قرار داده‌ است، جامعه کارگری ایران از بیکاران و شاغلانی تشکیل شده که تحت شرایط نامناسب اقتصادی، امنیت معاش آن‌ها به یک‌اندازه متزلزل و شکننده است. به مدد قراردادهای موقت کار اکنون سالهاست که هیچ کارگری نمی‌تواند برای خود آینده شغلی ۳۰ ساله متصور شود.

عضو شورای عالی کار اظهار داشت: مرز میان کارگران شاغل و نمایندگان صنفی آن‌ها با بیکاران به اندازه یک تار مو باریک و شکننده است، قراردادهای کار در بهترین حالت برای یک سال تمدید می‌شوند بنابراین در چنین شرایطی تمامی کارگران شاغل و بیکار توقع و انتظار مشترکی از نمایندگان صنفی خود دارند.

 وی افزود: اگر هدف، کارآموزی نیروی انسانی است باید مطابق ذیل فصل پنجم قانون کار که به مهارت آموزی و کارورزی اشاره دارد، عمل کنیم؛ یعنی فرد از زمانی که وارد محیط کار شد ذیل قانون کار باشد. منتها در آنجا قید شرط سنی داریم و حداقل سن ۱۵ سال و حداکثر سن ۱۸ سال است ولی وقتی قید شرط سنی برداشته می‌شود با ناهنجاری مواجه می‌شویم.

 خدایی ادامه داد:نسبت به طرح کاروزی اعتراضاتمان کماکان به جاست و سرجایش است. با حقوق دان های مختلف صحبت کرده ایم و در اولین فرصت نسبت به ثبت شکایت اقدام می کنیم. با وجود اینکه تمرکز بر طرح کاروزی بیشتر از مهارت آموزی است، اما اعتقاد داریم از ناحیه مهارت آموزی  ضربه به بازار کار بیشتر از طرح کاروزی است.

منبع: تسنیم