کد خبر 764611
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴

زمزمه‌هایی در محافل سیاسی مصر به گوش می‌رسد که خواستار ازسرگیری مناسبات دیپلماتیک بین قاهره و دمشق هستند؟

 به گزارش مشرق، در این اواخر زمزمه‌هایی در محافل مصری بویژه جریان‌های ملی‌گرا و ناصری به گوش می‌رسید که خواستار از سرگیری روابط قاهره و دمشق در سطح دیپلماتیک و گشایش سفارتخانه‌های دو کشور بودند.

پایگاه «ارم نیوز» با این مقدمه نوشت: مصر با امضای توافقنامه‌هایی که به موضوع برقراری آتش‌بس در مناطقی از سوریه می‌پرداخت، نشان داد، در فرایند عادی سازی روابط با دمشق شروعی موفق داشته است.

«احمد القویسنی»، معاون اسبق وزیر خارجه مصر در امور عربی در این‌باره خاطر نشان می‌کند که طرفین تلاش‌هایی را برای ازسرگیری روابط انجام داده‌اند و عملا روابطی هم برقرار است، بدون اینکه توضیحی درباره ماهیت و سطح این روابط بدهد.

از سوی دیگر، «عادل العدوی» نیز که زمانی در سمت معاون وزیر خارجه فعالیت می‌کرد، تصریح می‌کند که در حال حاضر مناسبات نزدیک و مستحکمی بین مصر و سوریه وجود دارد.

وی در توضیح چرایی عدم ازسر گیری روابط دیپلماتیک می‌گوید: این موضوع به خاطر نگرش قاهره به بحران سوریه است و اینکه اعتقاد دارد، در این مقطع زمانی باید تلاش‌ها بر دستیابی به راه‌حل سیاسی از روزنه برقراری آتش‌بس متمرکز شود.

معاون اسبق وزیر خارجه مصر تاکید می‌کند: نبود روابط دیپلماتیک بین دمشق و قاهره مانعی در مسیر تلاش‌های جامعه جهانی جهت دستیابی به راه‌حلی برای سوریه ایجاد نمی‌کند، چون قاهره با دمشق و گروه‌های معارض سوری برای رسیدن به راه‌حلی سیاسی در ارتباط است.

با این حال العدوی به برخی ملاحظات منطقه‌ای و بین‌المللی اشاره می‌کند که مانع از سرگیری روابط دیپلماتیک بین مصر و قاهره می‌شود.

«عبد المسیح الشامی»، کارشناس سوری مسائل سیاسی درباره مناسبات قاهره – دمشق چنین می‌گوید: طرفین روابط خوبی دارند که جزیی از آن دیده می‌شود و در این بین اگر مناسبات دو کشور به شکل پروتوکلی برقرار نشده، اقدامی هوشمندانه است.

این کارشناس مسائل سیاسی سوری با بیان اینکه چنین روابطی در این مقطع زمانی برای دو کشور سودمند نخواهد بود، خاطر نشان کرد: مصر نمی‌خواهد، خود را هم‌پیمان دمشق جلوه دهد و فرصت میانجی‌گری بین طرف‌های سوری را از دست بدهد.

الشامی با تاکید بر اینکه این موضوعی نگران‌کننده برای هم‌پیمانان قاهره که خواستار دست‌یابی به راه‌حل سیاسی در سوریه هستند، به شمار نمی‌آید، بویژه آنکه پشت درب‌های بسته و در درجه اول روابط امنیتی و اطلاعاتی بین دو کشور برقرار است.

محافل سیاسی و دیپلماتیک سوری و مصری متفق القول هستند که از سرگیری روابط دیپلماتیک در این مقطع به زیان نقش میانجیگری قاهره است که موضغی بی‌طرف در قبال بازیگران فعال در پرونده سوریه اتخاد کرده است.

این محافل با اشاره به اینکه تا دستیابی به راه‌حل سیاسی برای بحران و امضای توافقنامه‌های آتش‌بس در مناطق مختلف سوریه، تصریح کردند: وجود برخی ملاحظات منطقه‌ای و جهانی مانع آشکارسازی روابط بین دمشق و قاهره می‌شود.

منبع: فارس