مجموعه کتاب‌ گوياي «بازي‌هاي بومي و محلي ايران» با نگاهي متفاوت به چگونگي پيدايش بازي‌هاي بومي ايراني از سوي راديو اينترنتي ايران صدا منتشر شد.

به گزارش مشرق، مدير ارتباطات ايران صدا به خبرگزاري کتاب ايران، گفت: يکي از بارزترين و پراهميت‌ترين پديده‌هايي که در جوامع بشري خودنمايي مي‌کند، بازي است به طوري که بخش زيادي از زندگي مردم را به خود اختصاص داده است.
عماد پيران‌عقل افزود: اين پديده که از ديرباز در تمام جوامع بشري نمود يافته است، نه تنها به عنوان يک سرگرمي، بلکه به صورت فعاليتي براي بالابردن توانمندي‌هاي زندگي و درک بيشتر کنش‌ها و فعاليت‌هاي روزمره ايفاي نقش مي‌کند.
وي با بيان اين که در زمان‌هاي پيشين، شغل اکثر مردم جهان کشاورزي و دامداري بوده است، اظهار داشت: از همان دوران بازي‌ها به سمت و سويي گرايش داشته که بيانگر شيوه‌هاي آموزشي و فرهنگي مرتبط با شغل و پيشه افراد اجتماع باشد.
پيران‌عقل با ارايه توضيحاتي درباره اين مجموعه، يادآور شد: در اين مجموعه کوشش مي‌شود تا با بررسي‌هاي ميداني، به سوالاتي درباره سابقه تاريخي بازي‌ها پاسخ داده شود.
وي تصريح کرد:‌ در اين کتاب مي‌خوانيم که بررسي‌هاي ميداني نشان مي‌دهد که اغلب بازي‌ها در استان‌ها و مناطق دور افتاده کشور از نظر شکل و نوع اجرا، شبيه يکديگرند و تنها نام آنها به دليل وجود گويش‌ها و زبان‌هاي گوناگوني که در پهنه کشور به آنها تکلم مي‌شود، متفاوت است.
مدير ارتباطات ايران صدا توضيح داد: براي اين که روند تحقيقاتي براي شناخت بازي‌هاي محلي در محدوده جغرافيايي کشور يکنواخت باشد، اين مجموعه مکتوب به صورت استاني دسته‌بندي شده‌ است.
علاقه‌مندان براي دريافت و ذخيره(دانلود) اين مجموعه مي‌توانند به نشاني اينترنتي www.iranseda.ir مراجعه کنند.