سرویس سیاست مشرق - هر روز برگ دیگری از رسوایی لیست اصلاحطلبان برای شورای شهر تهران رونمایی میشود. حرف و حدیثهای زیادی درباره نحوه لیستبندی اصلاحطلبان مطرح بود که با افشاگری فاطمه دانشور عیان شد و سپس به طور سریالی این افشاگریها ادامه یافت تا جایی که گفته شد رئیس دولت اصلاحات نیز با اجبار آن را پذیرفته است. در این عرصه آنقدر انتقادات به لیست شورای شهر تهران زیاد بود که عباس عبدی، کارشناس سیاسی اصلاحطلب آن را «آش کشک خاله» نامید که با زور پذیرفت شده است.
در زمان انتخابات بود که فاطمه دانشور از پیشنهاد ۲ میلیارد تومانی برای گنجاندن نام وی در لیست اصلاحطلبان خبر داد، رسانهای شدن این خبر اما برای دانشور گران تمام شد و نام وی به طور کلی از لیست اصلاحطلبان حذف شد. لیست فروشی اصلاحطلبان به لیست دوم آنها نیز رسید و رقمهای ۵۰ تا ۱۰۰ میلیونی از برخی افراد درخواست شده بود.
بعدها دانشور در همایش دوباره اصلاحات، دوباره امید خطاب به عارف گفت: «الان بنده را شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان رد صلاحیت کرد. آقای عارف دست شما درد نکند، شما اخلاق را سر بریدید.»
همین مسئله توسط یک روزنامه اصلاحطلب تایید شد. کانال روزنامه آفتاب یزد در مطلبی با عنوان « چه کسی پیشنهاد ۲میلیاردی برای حضور در لیست امید به نامزدها داده بود؟» نوشت: «یک منبع آگاه توضیحاتی را در مورد ماجرای درخواست ۲میلیارد تومان از برخی کاندیداهای شورای شهر تهران جهت حضور در لیست امید ارائه داد. بنا به گفته وی چنین درخواستی از کاندیداهای اصلاح طلب مطرح شده اما نه از سوی اعضای شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان. گویا چنین درخواستی از جانب دبیرکل یکی از احزاب سرشناش اصلاح طلب مطرح شده است.»
اخیرا این عضو شورای شهر چهارم تهران در پاسخ به این سئوال که «بنابراین معتقدید که در انتخابات شورای شهر پنجم نسبت به شما جفا شد؟» بیان داشت: «برای تعیین لیست شورای پنجم، شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان بیشتر با نگاه سیاسی، افراد وابسته به تشکلها و احزاب سیاسی را فارغ از تخصص و عملکرد در حوزههای شهری برای حضور در لیست شورای شهر انتخاب کرد.»
رانتی و پولی بودن لیست امید
پیش از این نیز در انتخابات مجلس دهم الهه کولایی فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاحطلب که با وجود سوابق کاری و داشتن چهرهای سرشناس در جریان اصلاحات از فهرست امید در مجلس شورای اسلامی جا مانده بود در مصاحبهای اعلام کرد: «به هر حال افرادی که از امکان مالی و ارتباطات خوبی برخوردارند و چنین امکاناتی برای آنها فراهم است، قطعاً نسبت به بقیه افراد شانس بیشتر و بهتری برای حضور در همه لیستهای انتخاباتی دارند. » وی دربخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت: «همیشه پول و قدرت در حوزه سیاست تأثیرگذار هستند. برخی کاندیداها از طریق رانت وارد لیست امید شدند و من این مسئله را تکذیب نمیکنم.»
اما اخیرا بازهم یکی دیگر از اعضای اصلاحطلب شورای شهر چهارم که از لیست اصلاحطلبان در انتخابات شورای شهر پنجم جا مانده بود اقدام به افشاگری کرد و از حزبفروشی در این جناح سیاسی سخن گفت.
در همین رابطه، احمد حکیمیپور دبیر کل حزب اراده ملت در یکی از سخنرانیهای خود به یک پدیده جدید در عرصه سیاسی کشور اشاره کرد و گفت: «به عنوان کسی که ۲۵ سال فعالیت سیاسی و تشکیلاتی و اجرایی در سطوح مختلف داشتهام، باید بگویم که متاسفانه در کشور پدیده «حزب فروشی» شکل گرفته است. مثلا فردی یک شبه بر اساس توافق با پرداخت پول عضو حزب شده تا در شورای شهر رای بیاورد که چنین زد و بندهایی خطرناک است و مربوط به احزاب استاندارد و شفاف نیست. باید جلوی این کار گرفته شود.»
وی در گفتگو با روزنامه اصلاحطلب ابتکار در توضیح این سخنان خود گفت: «باید مراقب بود پدیده حزب فروشی رخ ندهد و اخطار من در این مورد بیشتر در قالب آسیب شناسی برای جلوگیری از پیش آمد این اتفاقها بود. البته این پدیده بیشتر در برهه انتخابات واز طریق افرادی که برای به قدرت رسیدن زحمت نکشیدهاند و به وسیله ثروت و روابطی که دارند قصد دارند به قدرت برسند، رخ میدهد. همچنین استانداردهای کار حزبی باید رعایت شود، فعالیت حزبی سازوکارهای مخصوص به خودرا دارد، به طوری که برای ورود به احزاب باید آموزش هایی انجام شود والبته حزب را نباید با کارهای هیاتی اشتباه گرفت.»