کد خبر 771331
تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۴

مسوول اکران جشنواره عمار گفت: برخلاف تبلیغاتی که درباره امنیتی بودن کردستان می‌کنند، فضای خوبی برای فعالیت فرهنگی وجود دارد و توانستیم، تعدادی از آثار سینمای انقلاب را در این منطقه اکران کنیم.

به گزارش مشرق،‌ مسوول اکران جشنواره عمار در راهیان نور غرب گفت: برخلاف تبلیغاتی که درباره امنیتی بودن کردستان می‌کنند، فضای خوبی برای فعالیت فرهنگی وجود دارد و توانستیم، تعدادی از آثار سینمای انقلاب را در دورافتاده‌ترین نقاط این منطقه اکران کنیم.


آقای صادق افشاری، مسوول اکران فیلم‌های جشنواره عمار در راهیان نور غرب و شمالغرب با اشاره به گفته رهبری مبنی بر اینکه «راهیان نور در واقع فناوریِ استفاده از ثروت عظیم و معدن طلای دوران دفاع مقدس است» گفت: برای استفاده از ظرفیت حضور زائران و خدمات رسانی به مردم بومی، بخشی از فیلم‌های عمار را در قالب سینماسنگر و سینماسیار در شهرها و روستاهای این مناطق اکران کردیم.


افشاری توضیح داد: سینماسنگر در یادمان باشگاه افسران شهر سنندج قرار دارد و تا پایان راهیان نور شمالغرب به اکران فیلم‌ها ادامه می‌دهد. در طرح سینماسیار هم از 25 مرداد تا 8‌شهریور ماه، آثار جشنواره عمار را در نقاط مختلف این مناطق به نمایش درآوردیم.


افشاری افزود: مستند «هابیل خون و خرما»، «کاک جلال»، «اهل سنت ایران» و نماهنگ «پیشمرگان کرد» ازفیلم‌هایی بودند که با نگاه وحدت، در سینماسنگر سنندج پخش کردیم و با استقبال و نگاه مثبت مردم بومی و ماموستاهای منطقه مواجه شد. افشاری در همین باره تصریح کرد: در سینماسیار نیز با توجه تنوع شهرها و روستاهای محل اکران، علاوه بر آثار بومی، تعدادی دیگر از فیلم‌های منتخب جشنواره عمار مانند «یتیم‌خانه ایران»، «روزگار اکبر»، «کرکم»، «مادرانه»، «وارثین»، «نبرد خلیج فارس» و... به نمایش گذاشتیم. وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: بازخوانی رشادت‌های مردم کرد، سوژه‌یابی و شناسایی ظرفیت‌های این مناطق برای مستندسازی هم از نکات اصلی طرح سینماسنگر و سینماسیار بود. سوژه‌های‌ بکری زیادی داریم که به آنها پرداخته نشده است.


این فعال فرهنگی در همین باره تأکید کرد: پیشمرگان کرد مسلمان، 60 ماموستای شهید در دفاع مقدس، شهید ترور، سیدمحمد شیخ‌الاسلام، شهید سیدمحمدجعفری که رهبری او را شهید پیشرو و پیشتاز معرفی کرده‌اند، ماموستای انقلابی پاوه ملأ قادر قادری و خانم فرنگیس‌ حیدرپور که به عنوان نماد مقاومت شناخته می‌شوند، تنها بخشی از سوژه‌های ناب این مناطق هستند که چندان به آنها پرداخته نشده است.


وی تصریح کرد:از طرف دیگر، به دلیل جو روانی مسمومی که غالباً توسط شبکه‌های ماهواره‌ای و تبلیغات برخی گروه‌های معاند، مردم این منطقه تمایلی به بازگویی رشادت‌های خود در زمان جنگ تحمیلی ندارند. به همین دلیل، بازخوانی این مساله از طریق اکران آثار مربوط به پیشمرگان کرد مسلمان، از مهم‌ترین اهداف برنامه ما بود که بازخورد خوبی هم داشت.

منبع: صبح نو